Suplemeti B12

Kod nas se prodaje u tableticama svašta.
Ja sam ih pila čudo jedno, jer "eto treba", dobro je za neuro razvoj, "treba uz folnu", uglavnom sam kupovala i pila. Pa sam onda bila jako "umorna i polomljena", pa sam opet pila B komplexe, B12 - koji bi trebao dizati energiju, i što sam više sve to pila, bila sam sve više i više umorna. Uz još xy drugih fizičkih otežavajućih simptoma.

-I tek sam nedavno otkrila, kada sam krenila u detaljno isčitavanje sastava i djelovanja, da B12 ne vrijedi piti u tabletama, jer onda fluktuira kroz probavni trakt i većinom se uopće ne apsorbira.
Ako kvalitetno želite suplementirati B12, onda to ide putem inekcija direkt u tkivo, bez dodira probavnog trakta.
-Osim toga, sintetizirani B12 postoji u različitim oblicima, kod nas se prodaje Ciancobalamin, a ovaj cijan- je jedan oblik cijanida, znači "vrlo zdravo" ( )za organizam koji je sklon zadržavanju štetnih elemenata.
Malo bolji je hydroxocobalamin, a najbolji methylcobalamin.

-I usput, oni koji imaju alergiju na Kobalt, automatski su alergični na sve ove "kobalamine" odnosno na sintetski B12 (u mom slučaju) i ne smiju ga uzimati.

Zato, provjerite molim vas što, zašto i kako uzimate...