Pokazuje rezultate 1 do 50 od 496

Tema: MTHFR - Karika koja nedostaje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj lea13 prvotno napisa Vidi poruku
    Bog cure! Evo nova sam u ovoj temi. Borim se sa neplodnošću 5 godina i nakon neuspjela tri ivf/ics ( pet transfera) na moje inzistiranje sam dobila uputnice za daljnje pretrage.Čekam još nalaze antifosfolipidnih antitjela i kariograma a nalaz proširenog koagulograma je uredan( bar tako kaže moj ginić, iako je fibrinogen blago povišen).Dobila sam nalaz genetskih čimbenika trombofilije koji glasi: FAKTOR V LEIDEN- NORMALAN TIP, FAKTOR II PROTROMBIN- NORMALAN TIP, MTHFR( C677T) -HETEROZIGOT, PAI-1 ( 4g/5g) - HOMOZIGOT 4G. Vidim ( zaključujući surfanjem po netu )da se radii o mutaciji na zadnja dva, pa me interesira da li to može biti jedan od uzroka nemogućnosti začeća, ili je samo predstavlja eventualni problem u trudnoći. Mislim, hvatam se za svaku slamku. Molim se da se nađe bar nešto konkretno jer mi je dosta slušanja da je sve u redu i da se samo opustim.Molim cure koje su iskusnije u ovim pretragama da mi malo to pojasne, jer na netu se uz ovu temu uglavnom vežu spontani,a neplodnost se spominje tek usputno.
    I kod nas je jedini nadjeni problem pai i ace heterozigot, sto se i ne smatra nekim narocitim poremecajem i navodno nije presudno za zatrudnjivanje...pa ipak, kad sam se izborila za fragmin, u tom sam postupku ostala trudna isto nakon skoro 5 godina neplodnosti...pa sad nemam pojma je li to presudilo, ali evo me sad 31+4 tt, nadam se da ce i vama uskoro uspjeti!
    Ja sam misljenja da dijagnoza idiopatske neplodnosti i ne postoji, nego oni jednostavno ne nalaze pravi problem.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj funky prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas je jedini nadjeni problem pai i ace heterozigot, sto se i ne smatra nekim narocitim poremecajem i navodno nije presudno za zatrudnjivanje...pa ipak, kad sam se izborila za fragmin, u tom sam postupku ostala trudna isto nakon skoro 5 godina neplodnosti...pa sad nemam pojma je li to presudilo, ali evo me sad 31+4 tt, nadam se da ce i vama uskoro uspjeti!
    Ja sam misljenja da dijagnoza idiopatske neplodnosti i ne postoji, nego oni jednostavno ne nalaze pravi problem.
    funky, od kada si ti počela koristiti fragmin?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •