eryngium prvotno napisa
Ne znam šta da ti kažem... Na začeće mogu i ne moraju utjecati jer je toliko čimbenika od kojih hrpa još nije ni otkrivena (zato imamo tako puno idiopatske neplodnosti). Koliko su meni objasnili, ako su ostali nalazi krvi u redu (d-dimeri, koagulogram) onda se za ove mutacije (imam slične kao i ti samo što sam na MTHFR677 heterozigot) ne gleda kao na uzrok neplodnosti i ne daje terapija. Tj. objasnili su mi da nije neophodna tako da ja nisam na Clexanu ni sada. Kako sam u drugom pokušaju IVF-a uspjela ostati trudna bez heparina nekako sam sklona misliti da ne utječe na implantaciju. Ali 100 ljudi, 100 različitih nalaza i simptoma. Moj gin mi je rekao da ako se daje od samog početka a krene spontani, heparin samo komplicira stvari jer da su ti problemi implantacije i rani spontani posljedica lošeg embrija a ne trombofilije. Onda čitam hrpu literature gdje se već od punkcije daje heparin ili pak od transfera i ima cura koje su uspjele ostati trudne baš u postupcima gdje su s heparinom počele odmah. I sad budi pametan. U dogovoru s mojim dr-ima smo odlučili pričekati s heparinom dok d-dimeri ne porastu ali svatko je slučaj za sebe.