Ima li itko ovdje budan. Ako moze pomoc. Koliko sam skuzila heterozigot je 1alel a homozigot 2alela(znaci veca steta) E sada. Moj nalaz govori

Faktor V leiden heterozigot

Faktor ll normalan

Mthfr 677 homozigot

Antitrombin u granici normale

Protein C u granici normale

Protein S snizen

Ima jos par stvari u nalazu za koje nisam uopce skuzila dal su dobre ili nisu ako koga zanima rado cu i to prepisati.

Meni sad vec nista nije jasno otkud sada ovo i sta sve ovo znaci.

Naime ispada po mom nalazu da je neobicno da nisam imala do trece trudnoce nikakav al apsolutno nikakav problem koji bi ukazivao na ovakvo stanje. Cak ni u trecoj koja je zavrsila nazalost lose u 26tt zbog PPROMa nista nije ukazivalo na trombofiliju. U principu sam od 18-26tt bila sa puknutim vodenjakom uzrokovanim upravo ogromnom trombozom posteljice kako se kasnije ispostavilo,a da je beba cijelo vrijeme savrseno napredovala. Zastoj u razvoju je jedno od stvari koje ukazuje na trombofiliju ako sam dobro razumjela.

E sad mene zanima ovo sto je meni izislo u nalazima zar je toliko losa genetska greska kad je prouzrokovala toliku stetu? Ako i jest kako sam uspjela prije ovoga bez ikakvog problema iznjeti dvije trudnoce? Sve skupa me zbunjuje. I plaši. Sta predstavlja ovaj protein S? I faktor V leiden? Jeli ovakvo stanje samo dovodi u opasnost trudnocu ili bih i inace u zivotu trebala uzimati andol i paziti? Zabrinuta sam vjerujte i za svoju djecu hoce li i njima danas sutra ovo predstavljati problem.

Uskoro idem na sastanak da se vidi dali sam kandidat za heparin? Sta vi mislite? Na svakoj pomoci cu biti zahvalna