Pokazuje rezultate 1 do 50 od 496

Tema: MTHFR - Karika koja nedostaje?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pisala sam ti na Heparinkama, pa da se ne ponavljam.
    Ovdje bih dodala da mutirani geni ne znače nužno i trombofiliju već genetsku sklonost većem riziku trombofilije.
    Ako si čitala početak teme, lijepo je objašnjen mehanizam djelovanja MTHFR gena i utjecaj mutacija na metabolizam. Moj izbor zbog MTHFR 677 heterozigot mutacije su bili folati umjesto folne kiseline.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Pozdrav! da krenem od početka.. prva trudnoća - dijagnosticirana velika ompahlocela i induciran pobačaj u 17 tjedna, druga trudnoća uredna, treća - vanmaternična ( spontano sam se očistila ) i četvrta trudnoća - dijagnosticiran hydrocephalus u i druge teške anomaljie glave nespojive sa životom i induciran pobačaj u 22 tjednu. svakakve pretrage sam prošla od tada sve je bilo ok, svi doktori su se složili da je to čista nesreća. međutim sada nakon ove četvrte trudnoće su me napokon poslali i na testove trombofilije gdje mi je ustanovljen PAI-1 homozigot 4G i MTHFR heterozigot.Ali i dalje nitko to ne povezuje s mojim lošim ishodom trudnoća. Poslali su me hematologu koji me uputio još na vađenje folne kiseline, b12,proteina,koncentracije homocisteina.. Genetičarka mi je rekla da moram piti folnu kiselinu, hematolog mi nije uopće spominjao folnu kiselinu,dok googlam čitam o metil folatu ( njega mi pak niti jedan doktor nije spomenuo) i što više proučavam više sam zbunjenija i ne znam šta da radim. ovdje vidim da pišete o metil folatu i da pijete i b12. da li je to potrebno kombinirati? u svakom slučaju svaki savjet bi dobro došao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •