Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Mobilni aparatic -iskustva

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mobilni aparatic -iskustva

Kakva su vam iskustva s mobilnim? Kako cesto mozemo ocekivat kontrole, ? Neki savjet?
    Cure ce u 9 mj dobiti mobilni aparatic .

Sent from my iPad using Tapatalk

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja curka nosi mobilni već oko godinu dana. Na kontrole idemo svaka 4 mj, ona ga malo podesi i to je to. Cura ga nosi, po noči obavezno, a preko dana koliko je doma, a to je rijetko. A sad da li je pomogao nemam pojima. Njoj još padaju mliječni i rastu trajni, tako da ne znam da li bi napredak pripisala aparatiću ili prirodnom tijeku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi imamo jos puno mlijecnih pa dok ne narastu svi trajni nosit ce mobilni a poslije fixni.Jel joj bolan ?jel sam moras nekaj sarafit ?

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj sin nosi mobilni aparatić oko 9 mj. On ima neki kao ključić kojim ga svakih 7-10 dana zategne, boli ga malo neki puta nakon zatezanja. Sada je dobio i gumice koje se zakvače na aparatić jer kaže ortonont da vidi da ga on stvarno puno nosi, a nema pomaka, tako da... vidjet ćemo sada. E da, te gumice stavlja sada 3 dana, i malo ga bole zubi pa ga skine, pa nakon pola sata-sat opet stavi. Kontrole svakih 3-4 mj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

rebeka idete kod privatnika ili prek hzzo?

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Preko hzzo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ana ga nosi skoro 2 godine, svaku noć pa plus još malo po danu,
    oko 12 sati dnevno,
    zateže ga jednom tjedno, ne boli , više smeta ponekad,
    kontrole svaka 3 mjeseca,
    za poboljšanje ne znam što bi rekla, možda nešto malo,
    nije to nešto revolucionarno,

uskoro nas čeka fiksni

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo skroz se priblizio taj cas . Doznake su odobrene. Kaj ssda slijedi ? Otisak prvi smo dali , doznaka je kod ortodontice i cekamo da nam javi kad ce tehnicarka moci pa da dodemo. Kaj ce sad tehnicarka bit na pregledu ? Jos otisak se uzima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobili smo aparatice, nis ne podesavamo sami, kontrola za 2 mj. Trebaju ga nosit 12 sati najmanje. Uf sad samo zbrajam sate :lol

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa to ti je jednostavno. Moj E. je dobio aparatić početkom škg. Nosi noću (prvih tjedan dana nije mogao cijelu noć izdržati, pa je imao kućicu za aparatić kraj kreveta, da izbaci kad ga previše žulja). Trebalo mu je nekih desetak dana da se navikne.

Preko dana - nosi dok gleda tv ili radi nešto na računalu. On uči naglas pa mu nije zgodno imati to u ustima dok uči, ali snalazi se. Ne znam da li je dosegao 12 sati, ali ako je i 10 - dobro je.

Rekla sam mu u početku da može jednu noć (vikendom) prespavati bez aparatića, ali nije to tražio (stariji brat je to često koristio - vikend pauzu). Nosi svaki dan. Vidim zadnjih tjedan dana da ima aparatić u ustima ujutro kad ga dođem probuditi.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.09.2014. at 14:19

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj ga nosi cijelu noć i dio dana dok je doma, u školu ga ne nosi, osim 1x tj na engl u suprotnoj smjeni. Nosi ga i kad nekud idemo, uvijek uzmem kutijicu u torbicu. Mislim da je rekao ortodont da ga treba nositi oko 16 sati dnevno...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon manje od mj dana razlika je ocita . Zadovoljna sam, nadam se i da bu dr. Slikala sam prije i neki dan i bas se vidi razlika nose ga po danu sat dva vikendom cijeli dan i nocu.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

s koliko godina su poceli nositi aparatic? moj najstariji bi trebao nositi, tad ce imati 8,5 godina.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ako ce nekome pomoci ja sam ga nosila kao dijete i to duge 4 godine, nije mi puno pomogao,zapravo mi uopce nije pomogao, nosila sam ga nocu, danju rijetko i strasno me je nervirao. Mislim da sam imala kojih 10ak godina. Svi oko mene su nosili fixni i zadovoljni su, tako da ako je moguce definitivno njega staviti.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Moje su dve god nosile myobrace ( za ravnanje i estetiku) koji smo sami kupovali i koji je super poravnao zube a sad nose mobilni ( ne za estetiku i ravnanje zubi) za zagriz jer im donji zubi idu preko gornjih i da gura donju celjust nazad. Poslije cemo dobit fiksni kad ispadnu svi mlijecni a dotle nose mobilni. S 10 smo krenuli.

Posljednje uređivanje od lunahor : 18.10.2014. at 13:54

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je počeo nositi prije godinu dana, znači s 13. Trebalo je čekati da neki zubi narastu, da se ima na što zakačiti aparatić...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Evo mi obavili prvu kontrolu. Dr je prezadovoljna, rezultati su ociti , pitala je koliko ganose. Nose ga minimalno 12-14 sati a vikendom i 16 se skupi. Kaze da se tak i mora nosit, a ja sam to i nasla nanetu da je to potrebno za rezultat (14-16 sati).

Kontrola za 2 mj.
    Posljednje uređivanje od lunahor : 23.11.2014. at 20:05

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

lunahor gdje ste nabavili myobrace? ja razmisljam o njemu za pocetak.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Je, on nam je jako jako puno pomogao i piravnao estetski sve zube dok smo cekali mobilni. A prelaz na mobilni je bio isto pjesma jer smo imali iskustvo s myobracom.
    Myobrace smo nabavili kod prof verzaka.

http://www.ordinacija-verzak.hr

Posljednje uređivanje od lunahor : 23.11.2014. at 20:57

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Inace nas je bas ovakav ko na slici plavi - bionator http://www.navaey.hr/sto-je-to-ortod...ntska-terapija

Samo dolje ide
    Posljednje uređivanje od lunahor : 23.11.2014. at 21:12

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala. daj mi jos reci jel bio skup, da se mogu odmah ubiti

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

250 eura , kontrole i pregledi se ne placaju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tenks

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Moji dečaci nose aparatiće od kraja 8. meseca. Jedan nosi onaj klasični, za gornju vilicu i odmah se naviknuo na njega. Zavrnemo ključić jednom sedmično i tad ga malo steže ali izdrži prvu noć. Naredna je već lakša. Kontrola na mesec dana. Drugi ispravlja zagriz i to je potpuno drugačiji tip aparatića. Ništa se ne zateže i kontrole su na dva meseca gde ona spušta luk kojima ispravlja te gornje jedinice. On je imao problema da se navikne na aparatić jer njega ne drže žice već jezik tako da mu je trebalo desetak dana da nauči manipulisati pljuvačkom. Njemu ponekad zna ispasti u toku noći ali se ni on, kao ni brat, ne bune oko nošenja.

Pomaka ima i to solidnog kod obojice. Desna dvojka koja je izašla u redu iza standardnih zuba je skoro već na mestu (izvukli smo mlečnu trojku da joj napravimo mesta) a leva koja raste ka napolje se polako spušta u svoje ležište (njoj nismo oslobađali prostor, sama se snalazi). Zagriz kod brata je sa 4.5mm smanjen na 3mm.

Ima li neka mama savet kako prati aparatiće (ono, jednom sedmično, da se skinu naslagice koje se nahvataju jer ih oni ne isperu lepo od paste i sl)? Ortodontica nam je rekla da ih natopim u rastvor octa i vode u razmeri 1:3 ali je meni to nešto frka

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da tak je i nama rekla, no mi ih stavimo svaki dan u deci vode i onu tbl iz dm-a za ciscenje aparatica, plus prije spavanja keficom i kaladontom.
    http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_ho...dontodent.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •