Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: forumska poražavajuća statistika trudnoća

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno forumska poražavajuća statistika trudnoća

Neke su se vrijedne ruke i glave potrudile i napravile forumsku statistiku trudnica od 04/2013 pa do recimo prije koji tjedan.

Uračunali su se svi stimulirani postupci u Hrvatskoj (kako u državnim tako u privatnim klinikama), samo stimulirani - ne i FET, prirodnjaci, polustimulacije s klomifenom, itd.

Državne bolnice: 70 postupaka - od toga samo 17 kliničkih trudnoća- 25,7% što je izrazito loše, nažalost bilo je i nešto kasnije izgubljenih trudnoća pa ostaje samo postotak od 21,4% ongoing pregnancies.

Privatne klinike: 24 potupaka - od toga 12 kliničkih trudnoća - od toga nažalost samo 9 ongoing trudnoća - što je 37,5% što je izrazito visoko.

Sve da zanemarimo postupke iz privatnih klinika zbog malog uzorka - ostaju nam nažalost jako loši rezultati iz državnih klinika s foruma. Baby-take-home-rate je sa očekivati da će biti ispod 20%.

Kad bolnice govore o 30 i 35% uspješnosti, ne dajte se zavarati, to je moguće samo po transferu ne i po započetom postupku u našim državnim klinikama. I sami ste svjedoci, 30-35% uspješnosti bi značilo da sve cure s kojima krećete u postupak, od svih njih svaka treća ostvari kliničku trudnoću, a to nije istina. Koliko vas ostaje bez transfera, koliko vas ne dočeka betu, koliko vas dobije negativan test, koliko vas u rukama drži negativnu betu nakon postupka?

I dalje se usuđujem reći da su rezultati loši, da je trudnoća iz državnih bolnica malo, da je možda gora situacija nego za vrijeme Milinovića, doktori i embriolozi iz državnih bolnica, kad o tome mislite progovoriti? Dajete loše stimulacije, dobivate u prosjeku oko 7 j.s. (samo za primjer u Austriji dobivaju 10-11 j.s., Belgija 12 j.s. u prosjeku), štedite jer štedjeti morate, ali zašto šutite o tome?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kadauna, i ti svašta pitaš. Naravno da će šutjeti, čime se imaju pohvaliti?

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

a gle Kadauna, ja zivim u zemlji gdje mjesecno placam 400chf*6.2kn=2480 kn za zdravstveno osiguranje. i onda moram platit godisnje sve troskove zdravstva iz svog dzepa do 2500 chf, to mi je fransiza. Osiguranje se ukljucuje tek kad predjem fransizu. zubi iskljuceni! oplodnja iskljucena!
    kapitalizam je to, a ako mi idemo u tom smjeru, a cini se da idemo.....
    a kakva nam je drzava opljackana i u dugovima, bojim se da je pitanje povecanja budzeta za MPO jedna uzaludna borba s vjetrenjacama

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ali boogie woogie to ne znači da ne treba ukazivati na jako loše rezultate i tražiti službenu statistiku koju kriju kao zmija noge. Daleko smo mi o zapadnjačkog kapitalizma. A i uvjerena sam da ti za ono što platiš ipak dobiješ daleko bolju uslugu nego je dobijamo mi u našim bolnicama.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    a gle Kadauna, ja zivim u zemlji gdje mjesecno placam 400chf*6.2kn=2480 kn za zdravstveno osiguranje. i onda moram platit godisnje sve troskove zdravstva iz svog dzepa do 2500 chf, to mi je fransiza. Osiguranje se ukljucuje tek kad predjem fransizu. zubi iskljuceni! oplodnja iskljucena!
    kapitalizam je to, a ako mi idemo u tom smjeru, a cini se da idemo.....
    a kakva nam je drzava opljackana i u dugovima, bojim se da je pitanje povecanja budzeta za MPO jedna uzaludna borba s vjetrenjacama

Gle mila ja u Hrvatskoj placam svaki mjesec 3600 kn samo za hzzo, isto toliko placa i moj suprug i tako vec godinama. Ja bi odmah potpisala da mi daju da sama izaberem kod koga cu uplacivat zdrastveno jer ovako nemam prava skoro na nista. Za zubara svaki put pljunem min 250 kn, idem kod privatnog ginica jer me hzzo ginic godinama ''ne'' lijecio i uvalio u gadne probleme. Participaciju naravno plačam posebno. Ukoliko ne zelim slobodne dane trostit na cekaonice po kojekakvim bolnicama moram ici u privatne klinike i to naravno dodatno kosta. U samo zadnje dvije godine sam isla privatno odstranit 2, a muz 3 madeza, isla sam 2x na fizikalnu terapiju, na sistematske preglede i da ne nabrajam. Ja sam u zadnjih 10 godina vise novaca uplatila u hzzo nego sam dobila usluga od njih.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ma apsolutno da sistem ne valja, i da ce bit jos gore. ne znam koje je rjesenje. bolnice su katastrofa, samo se nacekava po cekaonicama, doktori cesto drski i svakakvi, uzas jedan. clematis, imas pravo, ovdje je usluga skupa ali i vrhunska. ja se sad bojim da nakon danasnjeg rezultata i ako crkva ponovo dodje na vlast, da ce ukinut MPO potpuno, a ne otvorit budzet. al cure, svaka vam cast, ako mozete aktivizmom sta ucinit ja sam za vas i uz vas!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    Neke su se vrijedne ruke i glave potrudile i napravile forumsku statistiku trudnica od 04/2013 pa do recimo prije koji tjedan.

Uračunali su se svi stimulirani postupci u Hrvatskoj (kako u državnim tako u privatnim klinikama), samo stimulirani - ne i FET, prirodnjaci, polustimulacije s klomifenom, itd.

Državne bolnice: 70 postupaka - od toga samo 17 kliničkih trudnoća- 25,7% što je izrazito loše, nažalost bilo je i nešto kasnije izgubljenih trudnoća pa ostaje samo postotak od 21,4% ongoing pregnancies.

Privatne klinike: 24 potupaka - od toga 12 kliničkih trudnoća - od toga nažalost samo 9 ongoing trudnoća - što je 37,5% što je izrazito visoko.

Sve da zanemarimo postupke iz privatnih klinika zbog malog uzorka - ostaju nam nažalost jako loši rezultati iz državnih klinika s foruma. Baby-take-home-rate je sa očekivati da će biti ispod 20%.

Kad bolnice govore o 30 i 35% uspješnosti, ne dajte se zavarati, to je moguće samo po transferu ne i po započetom postupku u našim državnim klinikama. I sami ste svjedoci, 30-35% uspješnosti bi značilo da sve cure s kojima krećete u postupak, od svih njih svaka treća ostvari kliničku trudnoću, a to nije istina. Koliko vas ostaje bez transfera, koliko vas ne dočeka betu, koliko vas dobije negativan test, koliko vas u rukama drži negativnu betu nakon postupka?

I dalje se usuđujem reći da su rezultati loši, da je trudnoća iz državnih bolnica malo, da je možda gora situacija nego za vrijeme Milinovića, doktori i embriolozi iz državnih bolnica, kad o tome mislite progovoriti? Dajete loše stimulacije, dobivate u prosjeku oko 7 j.s. (samo za primjer u Austriji dobivaju 10-11 j.s., Belgija 12 j.s. u prosjeku), štedite jer štedjeti morate, ali zašto šutite o tome?

da malo podignem temu...

loše, substandardno mpo liječenja-za mnoge će značiti život bez djeteta/djece...

zašto šutite?

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Većina šuti jer je boji da ne dođe do njihovog dr., a znam za neke iz prve ruke da čitaju forum jer sam čula komentare i prepoznaju pacijentice po datumima i dijagnozama. Također se većina prepušta doktorima u ruke sa punim povjerenjem i misle da oni uvijek za njih rade sve najbolje. Ja ne kažem da neki ne rade, ali u nekim slučajevima se i naše dijagnoze i mi sami u državnim bolnicama nalazimo kao na traci i samo smo broj koji odrade u tom danu. Opet kažem čast izuzecima, ja osobno obožavam svog dr. i smatram da je jedan od najboljih stručanjaka u svojem području, ali on ne radi sam tj. većinom ga nema, a onda kad ga nema dešava se sve i svašta.
    Tolerantna sam i nikad im ne radim probleme, pokušam se uvijek prilagoditi, znam da im nije lako, ali sam primijetila da to i ne ide baš tako, jer kad oni imaju loš dan onda te ne spašava ništa. Pišem općenito jer svi mi ovdje znamo što nam se dešava na folikulometrijama, pregledima, punkcijama i da dalje ne nabrajam.
    U mojoj bolnici ste prepušteni sami sebi i kako se tko snađe njemu bolje jer oni misle da svi koji dođu moraju znati baš sve o MPO-u, a to baš i nije tako pa većina parova koja tek kreće u postupak obavezno "nadrapa".
    Primjerice; ja sam 2008. god. bila na tri velike stimulacija sa ogromnim prolaktinom prolaktinom (2500). Naravno da sam ja morala potegnuti pitanje zašto jer bi oni mene i dalje stimulirali ne tražeći problem makar sam imala po dva folikula u kojima ili nije bilo stanice ili su bile jako loše.
    Neću više, ionako ću sad vidjeti svakakvih komentara , a mogla bi napisati cijele memoare o tome.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kažeš Mary Anne da bi mogla napisati memoare,pa piši, što više znamo ovdje i čitamo -tim bolje za one koje tiho čitaju, mogu se na temelju napisanog informirati, kreirati mišljenje o toj bolnici, o načinu liječenja, pa na koncu odlučiti za ili protiv te bolnice. I kažeš da će sad biti "svakakvih komentara", pa nek i bude, što te briga. Nije forum samo mjesto za maženje i paženje. Meni bi bilo drago da se "otvoriš"A kad su te stimulirali 2008. unatoč prolaktinu koji je bio ogroman, gdje je bio tvoj doktor? Zašto on nije reagirao, zašto te je puštao u stimulaciju?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a šutnja Mary Anne, mislim da se odnosi manje na pacijente, ustvari mislim da se odnosi na liječnike i biologe, zašto oni šute?

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kadauna zato što se nije potrudio i nije tražio od mene da napravim nove nalaze nakon prve stimulacije kada sam mu rekla da nešto nije u redu jer sam u prirodnim ciklusima imala dvije zdrave jajne stanice. A to je to što sam i gore napisala, jednostavno moraš sam brinuti za sebe.

A zašto oni šute !!?? Šute zato što je MPO jedan veliki biznis u kojem se okreće ogromna lova, a njih većina koja radi u državnim bolnicama poslije radi u privatnim poliklinikama gdje im je zarada puno veća, a i mislim da dobivaju lovu za nove pacijente koji dolaze iz njihovih bolnica. Jedan od razloga je i taj što bolnice nemaju novaca za osnovne potrebe pa im je MPO veliki teret, a to znam iz prve ruke.

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svima nam bi bilo lakše otići u privatne klinike, uvijek je lakše popustiti, nekako bi se i skupili novci i odreklo se drugih stvari, ali što sa onima koji ne mogu, koji se nemaju čega odreći, već i samo putovanje do bolnice im je veliki trošak, a znam jedan par koji niti ne jede kad putuje u zg jer kažu da im je to više goriva za jedan odlazak do Zagreba.
    I onda nakon neuspjeha dođu na naručene ponovne konzultacije i sestra im kaže, žao mi je ali dr. je javio da ga danas nema, okrene se i ode. Takvi i slični primjeri su svakodnevica u našim bolnicama.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e moja Mary Anne, e onda baš zbog tih koji niti ne mogu jesti kad kreću na MPO postupak u ZG, zbog njih treba progovoriti da naši liječnici - neki - namjerno zanemarju rad u državnoj klinici kako bi odvlačili pacijente u privatna okruženja u kojima rade. Zato meni nije jasno kako takvog liječnika u prethodnoj rečenici možeš toliko hvaliti.

Ako je taj liječnik takvih namjera i takvo što radi i to je poznato, o tome treba progovoriti a ne šutjeti!

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ovu je statistiku preužasno pročitati...Ja bih se složila s clematis, plaćam masno HZZO svaki mjesec, a nikada do sada nisam bila niti ozbiljnije bolesna niti sam koristila bolničke usluge niti išta slično. Hvala bogu na tome no ipak, sada kada mi treba pomoć, sada će oni štediti na meni plus što zaista nemam prava na gotovo ništa.
    Moj socijalni ginić mi naplaćuje uzv-e i uzimanje biseva (da, ovih koji su mi trebali za mpo), bivša ginićka me zavlačila dvije godine s idiotarijama da je sve u redu, neka samo odem u toplice i pokušavala mi uvaliti nekakve tretmane blatom koji se masno plaćaju, kod svoje frendice. Zubaru isto tako plaćam gotovo sve. Što se nalaza tiče, soc ginić je to razvlačio dva mjeseca pišući mi uputnice na kapaljku, valjda ih pritišću, ne znam, ali to je bilo grozno natezanje s tim uputnicama plus što je neke zaboravio napisati pa sam morala opet uzimati slobodne dane za nešto što sam mogla obaviti u jednom danu. Kada i dobiješ uputnice onda je prava umjetnost sve te nalaze prikupiti jer jedni šalju poštom, jedni ne šalju ali rade do 12-13.h, jedni šalju ako im se šalje....nisam iz Zagreba i svaka njihova "forica" je mene masno koštala bilo slobodnih dana, bilo puta bezveze da mi dupe vidi autocestu. Da ne spominjem da mi nitko nikada ranije nije spomenuo proširen jajovod koji je mpovac vidio na prvom pregledu na ultrazvuku. Pa plaćam taj ultrazvuk svake godine kod socijalca (ranije i privatno), šta su ćoravi ili ih jednostavno nije briga??

Strašno je to što imam osjećaj da se više ni doktorima ne može vjerovati, pa da li ja zaista baš moram znati sve o svakom lijeku i svim peripetijama i komplikacijama, protokolima, folikulima i paziti ko kobac da me netko negdje ne zakine. I kada i misliš da dosta toga znaš, opet se ispostavi da si ovca koju samo vodaju i guraju vamo - tamo.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kakvo placanje uzv kod socijalca? Pa to je za prijavu.

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

da i ja sam kod svog gin.on je privatnik koji radi sa HZZO u trudnoći svaki UVZ plačala 50kn
    .sad dali je to normalno ili ne neznam

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ja nisam platila 50 nego 100 i to uzv dojki. Kao i brisove. I moj je priv. koji ima ugovor sa HZZO. Većina ih je privatnika koji imaju ugovor s HZZO. Probala sam se prebaciti kod druge ginićke koja me odbila s izjavom da ne prima "prelaze", samo friške bez prethodno odabranog doktora. Ona što me dvije godine zavlačila je bila čisto privatno. Nju sam trebala prijaviti. Još stignem.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

druga će godina od donošenja mpo zakona.

mpo registra niti rezultata još nema...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

2013. godine u HR je rođeno 1832 djece manje nego je rođeno u 2012.

taj pad nataliteta sigurno je jednim dijelom uvjetovan i smanjenjem brojem djece rođenih nakon postupaka medicinski potpomognute oplodnje

Posljednje uređivanje od Inesz : 02.07.2014. at 07:24

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pretuzno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •