Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: produzena zutica

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno produzena zutica

U bolnici nam je dijagnosticirana fizioloska zutica, bilirubin na dan otpusta, 3dan, bio je 195. Brebanje jucer navrsika 3tjedna i danas na prvom pregledu oedijatrica je rekla da je jos zut te da cekamo druhi tjedan za vadenje bilirubina. Ono sto me zanima je kako je kod vas prolazila zutica, koliko dugo je trajala?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam ništa o tome, ali koliko se sjećam trebaš dijete malo izložiti suncu ili onom poslije podne ili onom najranije ujutro.
    A ostalo nek pišu koji znaju... Sretno!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kod nas je žutica dugo trajala, 6 tj. ako se dobro sjećam. Bilirubini su bili granični na otpustu iz bolnice, a tek se doma pošteno zažutila. Patronažna nije radila dramu oko toga, važno da je beba živahna i jede, a pedijatrica je na sistematskom s mjesec dana samo komentirala da se očito radi o produženoj žutici zbog dojenja bez da je spominjala vađenje bilirubina. Mislim da sam čak na forumu bila pitala slično što i ti, do kad je normalno da žutica traje. Ako nađem, postam link.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mome je tek sa 6tjedana negdje isto proslo, na dan otpusta je bio u granicama bilirubin (treci dan)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    U bolnici nam je dijagnosticirana fizioloska zutica, bilirubin na dan otpusta, 3dan, bio je 195. Brebanje jucer navrsika 3tjedna i danas na prvom pregledu oedijatrica je rekla da je jos zut te da cekamo druhi tjedan za vadenje bilirubina. Ono sto me zanima je kako je kod vas prolazila zutica, koliko dugo je trajala?
    Puna 3 mjeseca.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Beba ima 7 tjedana. Iz bolnice otpuštena s bilirubinom 240, ukupni bilirubin sada je 94, a direktni 5 (ref. interval 0-3). Pedijatrica ju šalje na bolničko liječenje.
    Rečeno nam je da nije ništa ozbiljno... A čemu onda hospitalizacija?
    Je li tko od vaših bio u bolnici zbog žutice i kakva je bila terapija?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Beba ima 7 tjedana. Iz bolnice otpuštena s bilirubinom 240, ukupni bilirubin sada je 94, a direktni 5 (ref. interval 0-3). Pedijatrica ju šalje na bolničko liječenje.
    "Sunčat" će ti ga u bolnici - terapija je UV zračenje. To doma ne možeš, odnosno ne možeš tako efikasno. Moj E. je tako proveo 2 tjedna nakon rođenja na Sv.duhu samo zbog žutice. Ništa drugo. Dobit ćeš još D3 kapi. Samo inzistiraj na dojenju, to je najbolje što možeš učiniti za svoje dijete.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.07.2014. at 12:36

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je bilo receno da se salje na hospitalizaciju ako je bilirubin preko 150, da je to granica za suncanje, tako da ne znam zasto. D3 se obicno ne daje dok ne prodje zutica, da se jetra dodatno ne opterecuje.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mi već dobili D3 od naše pedijatrice. A u bolnicu bi trebali sljedeći tjedan. Hvala na odgovorima.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Kod nas isto skoro 3 mjeseca. Nismo ništa poduzimali, a rekli su nam da je to vjerojatno jer isključivo doji.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kod nas skoro 4 mjeseca, isto rekli da je zbog dojenja

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I moj je srednji sin bio dosta dugo zucko,ali niti su mi u bolnici to komentirali,niti patronazna .Na prvom pregledu pedica je odmahnula rukom da je to ok i da je za ocekivati kod iskljucivo dojene djece kojoj nije prerano prerazana pupkovina (nego je odpulsirala do kraja i time dijete ima veci volumen krvi..)

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj B je u bolnici pozutio,ne sjecam se koliki je bio bilirubin. Proveo je 24 sata pod UV lampom i nakon 2 dana je bilo vrijeme da idemo kuci. Zutilo je trajalo jos neke 3 nedjelje. Iskljucivo dojen,a svaki dan sam ga skidala u pelenu i stavljala na suncanje( bio je februar,suncanje kroz zatvoren prozor,da ne pomisli neko da se beba od par dana ''przila'' na suncu ) I ja sam kao beba imala produzenu zuticu,ali se sve to malo zavuklo, tako da sam zavrsila u bolnici na transfuziologiji. Kad je beban pozutio,mislim da sam dobila nervni slom u bolnici,jer mi je to nakon svega sto sam prije toga prosla sa trudnocom i jos cinjenicom da sam i sama zbog toga zavrsila na transfuziologiji, bila kap koja je prelila casu. Na srecu sve se dobro zavrsilo.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Kid nas je stanje ovakvo..
    Pri otpustu iz bolnice receno da ima fiziolosku zuticu...bilirubin 195 pise u otpusnom.

Sad sa 1mj. Tocno 4 tjedna i 4 dana bikirubin ukuoni 147 (do 20 treba biti), direktni 3.9 (do 3.0 treba biti).
    Pedijatrica je na GO oa sam zvala zamjenu i rekka mi je da to moze biti zbig dojenja da pada slabije i da se javin za mjesec dana s novim nalazom nasoj pedijatrici. A ne znam koliko je to opasnos to tako slabo pada?! Zbunjena sam ;(.
    Pitala je jos samo kako se beba ponasa...hm moj ne spava puno, previse je aktivan pa sam rekla normalno. Premda imamo problem s odvajanjem od sise...sto veze problem da uopce ne mozemo setat u kolicima jer ako je budan cendra stalno. Osim toga cudan mi je po noci jer se stalno rasteze i pritom pusta dosta glasne zvukove dok spava.

Mi uzimamo D3 jer nam nitko nije rekao da ne...dapace oedijatrica je vidjela zuticu i istovremeno dala receot

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Least, sunčaš li ga? Ujutro, dok je još slabo sunce? Treba puno cicati da puno piški jer se tako izbacuje bilirubin. Ah, rijetko se tko od njih, tako malih, lako odvaja od sise , a konkretno kod nas šetnja u kolicima ako ju uspavanu ne uspijem spustiti u njih nije bila moguća do negdje 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cica jako puno...
    Suncy ga izlazem kroz prozor gdje je jako osvjetljeno jer maleni jos ne zeli bas biti vani ;( uvijek place
    Koliki je ovo stanje ozbiljno? Brinem jer mi je rekla tek za mjesec dana da se javim s novim nalazim nasoj oedijatrici, a meni se cini dugo ukoliko moze ostaviti ozbiljne posljedice

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne znam koliko je ozbiljno...mi ni nismo znali vrijednosti bilirubina, a sad kad gledam slike čudim se kako mi je to sve nekako prošlo bez puno nerviranja jer je bila baš jako žuta. Kao što sam napisala, i pedica i patronažna su rekle da je važno da jede i da je živahna, problematično je ako puno spavaju, ne mogu se razbuditi i imaju slab apetit. Ako saznaš da li produžena ž. može imati neke posljedice, javiš ovdje?
    Posljednje uređivanje od phiphy : 15.07.2014. at 13:43

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cica jako puno...
    Suncy ga izlazem kroz prozor gdje je jako osvjetljeno jer maleni jos ne zeli bas biti vani ;( uvijek place
    Koliki je ovo stanje ozbiljno? Brinem jer mi je rekla tek za mjesec dana da se javim s novim nalazim nasoj oedijatrici, a meni se cini dugo ukoliko moze ostaviti ozbiljne posljedice
    Da je neka frka, ne bi te naručila tek za mjesec dana... Sve je to normalno. Kao što sva djeca ne prohodaju istovremeno, tako se i ne "odžute" istovremeno - nekima jednostavno treba dulje.

Evo teksta s portala - tu piše sve bitno:

http://www.roda.hr/article/read/novorodenacka-zutica

I da - ja sam svog malog "Kineza" vodila na dnevno svjetlo kad god sam mogla nakon što je napunio mjesec dana (bi i prije, ali bio je jaaaako mršav i uspavan). Bunio se da mu svjetlost ide u oči, ali to sam riješila tako da mu je glavica bila zaklonjena /na krov kolica prebacila sam tetra pelenu, da mu radi sjenu za glavu), a ruke i noge izložene (samo body, ruke i noge gole). On je rođen početkom kolovoza, tako da nam je baš bilo dobro vrijeme za sunčanje u rujnu - fino ugodno toplo, a ne prevruće. Šetnje - rano jutro i popodne, izbjegavala sam sredinu dana jer je i meni bilo vruće. Šetnja od 15 minuta puno znači malom djetetu. Isto sam znala staviti kolica na balkon i pustiti ga da spava pol sata tamo. Samo sam pazila da ne upire sunce, bio je vani ali u sjeni.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Bravo, Peterlin, podsjetila si me, i mi smo izlazili na balkon, na rukama (kolica nam nisu bila u stanu, ali ovaj spavanac na balkonu zvuči kao odlična ideja), u sjenu, ne na direkt sunce. I, mene je valjda umirilo što mi je dobra frendica pedijatrica koja je rekla ako baš želimo i ako ćemo biti mirniji da dođemo izvaditi bilirubin. Po tome sam skužila da bi to vađenje bilo samo umirujući faktor za nas, roditelje, i da dr.-i zaista ne drame oko produžene žutice. Uh, kako se u etapama prisjećam stvari ...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kid nas je stanje ovakvo..
    Pri otpustu iz bolnice receno da ima fiziolosku zuticu...bilirubin 195 pise u otpusnom.

Sad sa 1mj. Tocno 4 tjedna i 4 dana bikirubin ukuoni 147 (do 20 treba biti), direktni 3.9 (do 3.0 treba biti).
    Pedijatrica je na GO oa sam zvala zamjenu i rekka mi je da to moze biti zbig dojenja da pada slabije i da se javin za mjesec dana s novim nalazom nasoj pedijatrici. A ne znam koliko je to opasnos to tako slabo pada?! Zbunjena sam ;(.
    Pitala je jos samo kako se beba ponasa...hm moj ne spava puno, previse je aktivan pa sam rekla normalno. Premda imamo problem s odvajanjem od sise...sto veze problem da uopce ne mozemo setat u kolicima jer ako je budan cendra stalno. Osim toga cudan mi je po noci jer se stalno rasteze i pritom pusta dosta glasne zvukove dok spava.

Mi uzimamo D3 jer nam nitko nije rekao da ne...dapace oedijatrica je vidjela zuticu i istovremeno dala receot
    Ovo je u redu. Vazno je da bilirubin pada, nije vazna brzina kojom pada. Od suncanja iza prozora nema velike koristi, ultraljubicaste zrake ne prolaze kroz staklo.

Cudni zvukovi u snu su sasvim uobicajeni.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Odradile smo i bolnicu. Žali bože tri dana mučenja i stresa i desetak epruveta izvađene krvi. Neka pričaju oni nekome drugome da to za malu bebu ne znači puno. Zaključak: Dijete je zdravo. Postavljena sumnja na Gilbertov sindrom (nije bolest, nego stanje) i dijagnoza laktacijske žutice (uz bilirubin 59, how yes no).

I još savjet: Ako morate u bolnicu, nemojte u Vinogradsku. Meni je glavna sestra savjetovala da ohanem sa dojenjem (dojim na zahtjev) jer mi je moje isključivo dojeno dijete pretilo, a jadnicu su mi s prvog vađenja krvi vratili s hematomima na šaci. Ružno, ružno iskustvo.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

imamo i dalje jos malo zuticu zbog dojenja..danas smo vadili bilirubin. zanima me.mozemo li sutra svejedno primiti cjepivo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj žuriti bolje pričekati nalaze

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

usput jesi li sigurna da ima laktacijsku žuticu, nemaju svi tu vrstu ( ja znam samo dva slučaja sestre i brata, ali to je kod njih nasljedno)

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kako se zna da li je žutica laktacijska ili ne?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

za laktacijsku zuticu su mi rekle pedijatrica i patronazna sestra. evo stigli su nalazi bikirubin ja 19.7 (inace do 20 je ok), a ovaj drugi je 3.1 (inace je do 3.0)...nemam ru nalaz, jedan je ukupni, a jedan direktni...
    mislim da je to ok za cijepljenje, ali sutra ce o vidit sto kaze pedijatrica. kad smo kod cjepiva..dal uzeti 6u1 ili 5u1?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •