-
Što dati jesti djetetu s GERB-om i povišenim kolesterolom?
F ima 11,4 g. i ima GERB (refluks želučane kiseline i kronični gastritis) i povišene vrijednosti kolesterola 7,2. Nemam više ideja šta da mu dam jesti, jel mora biti lagano. Ne smije biti, masno, kiselo, ljuto, obilno, začinjeno i teško. Ima "problem" s ribom, ne voli ju. Najviše mi problema zadaju doručak i večera.
-
-
I moj mali od rođenja povlači tu dijagnozu - kiselina, konstantno povraćanje, mučnine, bolovi (sad ima skoro 4), ali čini mi se da se lagano izvlačimo iz toga. Nadam se da ste provjerili bakteriju Helycobacter pylori, ona je jako česta u takvim slučajevima. Mi smo se spasili kad smo je se riješili.
Ja npr. često kuham gušću paradajz juhu s dosta maslinovog ulja i basmati rižom, to mi svi vole, a može poslužiti kao laganiji cijeli obrok.
Ali, posebno ti preporučam ovaj recept, ukusno je, lagano i zdravo, a ima i maslinovo ulje koje je dobrodošlo kod povišenog kolesterola (ne kuži se okus, ako te to brine, neće skužiti ako ga ne voli):
http://www.coolinarika.com/recept/uvalitis-kolac/
Može ti poslužiti kao doručak ili večera.
-
Kosjenka čitala sam taj topic, tnx. SSS nema Helyco jel je bio na gastroskopiji. Moj je sad opet na Controlocu 40. Kaj ne izaziva paradajz kiselinu? Ja ga izbjegavam jel mi se čini da, da. Probat ću ovaj kolač, zvuči dobro a i on voli samo biskvit (to mu je najbolje) pa možda prođe.
-
Žao mi je što se gnjavite s tim, nije to jednostavno. Ne znam za paradajz, moj ga dobro podnosi. A ovaj kolač mi je zakon (moj recept). To sam smućkala baš zato da misle da jedu biskvit, a ipak u njemu ima svašta zdravo i raznoliko. Ima malo više posla oko njega, ali mogu ga svi u kući jesti pa se isplati.
-
Da bar nije u kombinaciji s kolesterolom, jel kad sve zbrojiš i oduzmeš ostane vrlo malo za klopat, a da klinac to još i voli
-
Ima li tko, još kakvu ideju?
-
podižem 
što konkretno dajete jesti za večeru djeci koja imaju GERB? (ne ono što ne smije, to znam, nego što smije, što se preporuča i što vi dajete)
-
pa probaj skuziti sto smeta. ja dajem sve sto ne smeta ali ranije , do 19 sati najkasnije ako ide leci u 21 npr.
-
za sad smo makli mlijeko navečer i vec je bolje
zapravo, bolje mu je od kad je prestao piti Acipan, od njega je imao grčeve (razgovarala sam sa dr. - kaže da je to česta nus-pojava jer on upija kiselinu, ali kod djece zna djelovati puno jače tako da skroz smanji razinu kiseline i onda se hrana nema s čim probavljati, to izaziva grčeve)
pazimo da je većinom lešo kuhano, a na ono što pojede u školi ne mogu utjecati, no to mu očito toliko ne smeta kao ove tablete i večernji obrok
-
Navecer nikakao slatkise, sendvic, nutelu, . To nama smeta. I rekla je gastro da ako to vec i pojede nek jede dopodne a ne navecer.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
L. Mi je pocela svakodnevno grlo prociscavat, onako znate kad treba grlo procistit od slajma, to je inace znak da djecq imaju gastritis il gerb. Za sda joj se ne vraca hrana ni ne gusi se , dajem joj rennie svaki dan jer joj to dolZi kaj god da pojede. Stavit cu ju na controloc jer mislim da je vrijeme. Rekla nam je gastroenterologica da u slucju vracanja simptoma ju odmah stavim na controloc d ne dode do upale. Uf tako mi se tesko odlucit stavit ju na njega. Kako vi koji kuburuite s gerbom ?
Sent from my iPad using Tapatalk
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma