Što se tiče samog pitanja iz uvodnog posta, već je ovdje dovoljno rečeno pa ću se samo složiti s onim već napisanim - teško je staviti se u tuđu poziciju i nitko ne može hipotetski odgovarati na ovako složene probleme. Da me netko ovo pitao prije 5 godina, kategorički bih rekla da nikad ni zbog koga ne bih nešto ovakvo oprostila. Međutim, već sam pogazila neke svoje "nikad ne bih" pa onda ni iza ovog više ne stojim. Ima raznih kombinacija, raznih ljudi, raznih situacija. Znam da vrlo vjerojatno ne bih oprostila, a, kao što je već rečeno, onda se bolje razvesti, nego uništavati sebe i druge.

Što se pak tiče nastavka ove diskusije, moram priznati da me pomalo iznenađujete. Hrpetina vas beskrajno vjeruje svom partneru i sebi, živi u nekakvim super partnerstvima itd. Super, ako je to zbilja tako. Ja se samo pitam tko su onda ti koji se razvode. Baš me zanima koliko ste stvarno realni u svom viđenju sebe i svog braka. Naravno da ćete sad svi skočiti kako ste maksimalno realni i iskreni. S druge pak strane, poznajem mnoštvo parova i nikad u svom životu nisam vidjela nešto što bih nazvala izvrsnim partnerstvom ili brakom. Nikad. Vidjela sam nešto što se može kategorizirati kao OK ili dobro, ali izvrsno ne. Volim promatrati ljude i njihove odnose i zanimljiva mi je interakcija između supružnika. I vrlo često vidim kako se jedno prema drugom ružno ponašaju. I kad su skupa i kad nisu. Jedni moji prijatelji slove kao "the" par. Oni su nekakav etalon svima koji ih okružuju. A ja ih jako dobro poznajem i često se družimo u svim kombinacijama (kao parovi i pojedinci) i par puta mi je zbilja došlo da ih tresnem jer su jedno drugo blatili pred širim auditorijem. Posve bespotrebno i ružno. Jeste li baš sigurni da nekoga posve poznajete? Ja sam davnih dana rekla da ni za koga ne dajem ruku u vatru, pa ni za svog muža. To je još jedno "nikad ne bih"

A ove priče da ne bih mogla zamisliti život bez njega... Nitko ne može zamisliti život bez svoje djece, ali, nažalost, neki moraju i to.