Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Problemi s muževim ocem

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno Problemi s muževim ocem

Bok ljudi!

Da ne duljim pretjerano, svekar me živcira do iznemoglosti svojom popustljivišću prema unucima. On njima ali doslovno ne zna reći "ne". Jedna unuka, ona koja živi s njim, već "trpi" zbog toga - razmažena je do bola, ali stvarno do bola...a druga unuka (moje dijete) hvala bogu ne živi s njim, ali grozim se same pomisli da ju ostavim njemu na čuvanje, i općenito da on bude previše upleten u njen život - tipa da ju vozi u vrtić (valjda ni nebi završila u vrtiću nego kod njega doma, ako bi mu pustila i jednu suzu, da ne želi ići u vrtić), ma općenito da bude previše s njom, a bez našeg nadzora (slatkiši su mu stravična slabost, a više puta smo mu napomenuli da ne želimo maloj pretjerano davati slatkiše, al on kao da ne kuži ili ne želi kužiti...). Ma nemam uopće povjerenja u njega, a muž bi htio još jedno dijete i samim time bi mi u tom slučaju bila potrebna pojačana svekrova pomoć,ali kako kad nemam grama povjerenja u njega, a još se bojim i da me čovjek pomalo mrzi (zbog nekih škakljivih obiteljskih situacija), pa se bojim da bi mi/nam iz inata namjerno radio neke stvari oko djeteta, koje zna da mi ne odobravamo.

Help! Kako da se postavim???

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pokušajmo izbjeći da se tema pretvori u tračanje svekara i svekrva.
    to ne želimo.

roxana, najbolje ćeš se postaviti ako sami budete odgajali svoje dijete, a djed i unuka neka se igraju i druže dok ste vi s njima.
    ili na samo, na kraće periode.

ako planiraš koristiti njegovu pomoć, onda se pomiri da sve stvari neće biti onakve kakvima si ih zamislila.
    Posljednje uređivanje od apricot : 08.07.2014. at 09:37

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja mislim da je za djecu zdravo i korisno da imaju oko sebe osobe koje ih vole i paze drukcije nego mama. Nije tvoj nacin jedini ispravan. Ne postoji jedini ispravan. Potrebne su razlicite ljubavi.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Postavi se ljubazno,zamoli ga. Reci da mala nemože kakat ako se nabumba slatkišima. Najnormalnije je da će bake i dide previše popuštati,nemogu oni kao mi. Moji dozvoljavaju da mi cura jede kekse na krevetu. Kao smeta im šta to radi,ali su keksi i dalje bez greške na ormariću u sobi. A pa šta ćeš. Kuže djeca što se gdje može. Pokušaj se ne živcirati oko toga,nema to smisla,neće se promjeniti ništa...nemoguće je da sve bude kako mi mame to zamislimo. Budi s njima šta je moguće više ako će ti tako biti lakše. Jedino ako živi na 8.katu i dopušta joj da se naginje kroz prozor ili da se igra staklenim čašama i noževima bih zabranila druženje. Sve drugo se da popraviti

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ne znam je li to po automatizmu da uzimas da bi ti svekar u slucaju drugog djeteta bio dadilja za prvo? To nije nesto sto se samo po sebi podrazumijeva. Mozda se covjeku to ni ne da (makar vjerujem da uziva s unucima i da ih obozava).
    Ja bih gledala na to da si nadjem pomoc od nekoga tko ce postivati moje odluke u vezi odgoja, a djeda posjecujte svi zajedno. Nije drugo dijete smak svijeta, oko mene vecina ljudi potpuno sama odgaja dvoje i vise djece.

Moja sveki ima 65 godina, zmaj je od zene i jako je postujem. Medjutim, za nju ako mala nije pojela kolac natopljen serbetom ili komad masnog bureka, ko da nije nista okusila. Ja svoje dijete navodno izgladnjujem jer joj je za uzinu popodne dovoljno voce. Necaku su davali kavu prije nego je krenuo u skolu. Vise ne ide kod bake bez mene ili muza.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Oni ljudi koji nisu odgovarali mom razmišljanju u odgoju mog sina imali su ograničen pristup.

iskreno nije mi jasno to što se kod nas još uvijek podrazumijeva da dede i bake "moraju " podmetnuti leđa kad dođu unuci.

izbor imaš , ili ćeš platiti nekog da ti čuva dijete ako i kad dođe mlađe ili će ti starije biti pod dedinim utjecajem i više nego što ti paše .

Ja sam utjecaje sa strane dozirala .

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni to zvuči ko super did. Moj je ćaća je isto takav, sve ono što ja nedam, on skrivečki uvaljuje. Ali što sad, neće ni meni ni djeci kruna pasti s glave zbog toga. ja znam da ih on obožava, oni njega jednako tako i na takvim odnosima treba biti zahvalan. Ti odgajaš, dide se zamo zahebava. Možda si ti malo osjetljiva zbog škakljivih obiteljskih tema?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Ti odgajaš, dide se zamo zahebava.
    x
    i na ostatak posta. i na ivaricu potpis isto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to zvuči ko super did. Moj je ćaća je isto takav, sve ono što ja nedam, on skrivečki uvaljuje. Ali što sad, neće ni meni ni djeci kruna pasti s glave zbog toga. ja znam da ih on obožava, oni njega jednako tako i na takvim odnosima treba biti zahvalan. Ti odgajaš, dide se zamo zahebava. Možda si ti malo osjetljiva zbog škakljivih obiteljskih tema?
    Istina je, ali to shvatiš tek puuuuno kasnije.

Moja svekrva je prva djetetu ponudila grah i zelje - moj mlađi obožava takve stvari, "pravu" hranu... Jest, imao je tada oko 2 godine, nije imao 6 mjeseci... Kod bake jedu kekse, piju slatke sokove i slično, ali budući da su tamo po sat-dva tjedno, to je podnošljivo.

A sad ozbiljno: roxana16, tebi slijedi nekoliko ozbiljnih razgovora, s hladnom glavom i bez emocionalnih ispada.

Prvo - moraš se s mužem dogovoriti što ti je stvarno bitno u odgoju djece (na stranu planirano drugo dijete, to ide tek ako sve ostalo bude štimalo).

Drugo - kad tm i ti nađete zajedničku platformu oko toga što je stvarno bitno i oko čega ćete inzistirati (recimo dohrana), a gdje možete zažmiriti na jedno oko (recimo popodnevno spavanje - to mi je prvo palo na pamet). Neka tvoj muž porazgovara s ocem o tome. Kako - on će bolje znati, otac mu je to. Lakše će to obaviti nego ti i manja je vjerojatnost da se dida uvrijedi. ALi treba to pažljivo izvesti. Možda ne uspije od prve, ali malo pomalo....

Dalje - gledajte kako se stvari budu razvijale, pa TEK ONDA pitajte dida što bi bilo kad bi se vi odlučili na još jedno dijete - onako u teoriji... čisto da vidite. Mi smo imali situaciju da je svekrva jasno i glasno (i očekivano) rekla da ne može brinuti o našoj djeci i nek ih upišemo u jaslice. POšteno! Cijenim danas tu njenu izjavu više od bilo čega. Ona ih je tu i tamo pričuvala dok su bili bolesni (ne uvijek, samo ponekad), ona nam je uskakala sa skuhanim ručkom i tak, ali naša djeca su bila NAŠA briga. Čist račun - duga ljubav! Nismo imali nerealnih očekivanja, a ni ona. Moji roditelji žive u drugom gradu pa na njih nismo mogli računati i znalo se od prvog trenutka što nas čeka. Ja sam sretna da svi oni unatoč visokim godinama još uvijek brinu SAMI O SEBI, to mi je dovoljno. A unuci sad već uskaču i pomažu njima kad su u prilici i imaju super odnos. Ali da se to izgradi trebalo je ponekad zažmiriti na jedno, ponekad na oba oka i pustiti bake i dedu da se snalaze s unucima kako ONI misle da je najbolje.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma dede i bake su tu da razmaze djecu i to je ok...
    Neće ništa biti od malo slatkiša... I ja sam sižila zbog ritualnog uzimanja napolitanki od dede, dok nisam skuzila koliko to i njoj i njemu znači. Pusti nek razvijaju svoj odnos.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neće djeca postat razmažena zato što im bake i dede popuštaju.
    roditelji ih odgajaju, a bake i dede su tu za uživanciju bez obaveza.
    meni je to super.
    ja bih radije da bake i dede ostave dijete kod sebe nego u vrtiću kad pusti suzu, ali eto, nisam te sreće...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

S jedne strane, mogu u potpunosti potpisati ivaricu - i ja svoje dijete povremeno ostavljam bez nadzora kod svekija gdje jede previše slatkiša i gleda previše tv-a, bar po mom mišljenju
    s druge strane, baš da joj netko nudi npr kavu i alkohol već bih se zamislila

naravno, treba naći neku sredinu i svakako se zapitati ima li tu više našeg osobnog animoziteta prema osobi koja nas i inače živcira
    razmisli i koliko ti je zapravo potrebna pomoć - dođe li još jedno dijete, to nije nemoguća situacija, mnogi žive s djecom bez pomoći sa strane

u svakom slučaju meni je drago da djedovi i bake vole moje dijete i da ona tu ljubav osjeti, premda se ja ne složim uvijek oko odgoja s njima
    ali za tvoju situaciju konačnu odluku možeš donijeti samo ti, naravno, u dogovoru s tm-om, jer mi jednostavno ne možemo vidjeti cijelu situaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da postoje stvari koje su bitne, npr. ne bih nikad dopustila da voze djecu bez autosjedalice, ili da ih tuku (nažalost, poznajem bake koje tuku unuke, koliko god mi to bilo nevjerojatno), ili da im kupe hrčka LOL
    ali to što kod bake jedu slatkiše, ili idu spavat u ponoć, ili im kupuju gluposti s kioska, ili im daju pizzu za doručak, skroz mi je nebitno. to nije svakodnevno, i djeca to znaju. znaju da su to posebne čari druženja s bakom i dedom, i da se s njima mogu raditi slatke, malo zabranjene stvari.
    mislim da je to u konačnici baš dobro, i za djecu, i za roditelje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakako se zapitati ima li tu više našeg osobnog animoziteta prema osobi koja nas i inače živcira
    i to je bitno

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

djeca su samo nacin da se dodje do unuka
    dakle tezi dio posla djed je odradio, odgojio svog sina i to po tvojim kriterijima valjda OK, kad zivis s njim, a sad je dosao do nagrade za svoj trud.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    djeca su samo nacin da se dodje do unuka
    dakle tezi dio posla djed je odradio, odgojio svog sina i to po tvojim kriterijima valjda OK, kad zivis s njim, a sad je dosao do nagrade za svoj trud.
    Ahahahahaha

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slažem se sa ivaricom, lutonjicom, trinom.....

meni se čini da je tu drugi problem u vašem odnosu

djed koji (ponekad) dijete umjesto u vrtić odvede u zajednički provod je nešto što će dijete sa veseljem i ljubavlju pamtiti cijeli život

i ne vidim poveznicu drugo dijete - pojačana svekijeva pomoć
    pa nije on obavezan čuvati vašu djecu

spajalica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djed koji (ponekad) dijete umjesto u vrtić odvede u zajednički provod je nešto što će dijete sa veseljem i ljubavlju pamtiti cijeli život
    istina
    mojima su to jedna od najljepših sjećanja iz predškolske dobi
    "znaš, mama, onaj put kad je baka došla po mene još prije ručka ...." pa ide priča, a u očima takvo veselje od sjećanja na taj događaj

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj roxana16 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok ljudi!

Da ne duljim pretjerano, svekar me živcira do iznemoglosti svojom popustljivišću prema unucima. On njima ali doslovno ne zna reći "ne". Jedna unuka, ona koja živi s njim, već "trpi" zbog toga - razmažena je do bola, ali stvarno do bola...a druga unuka (moje dijete) hvala bogu ne živi s njim, ali grozim se same pomisli da ju ostavim njemu na čuvanje, i općenito da on bude previše upleten u njen život - tipa da ju vozi u vrtić (valjda ni nebi završila u vrtiću nego kod njega doma, ako bi mu pustila i jednu suzu, da ne želi ići u vrtić), ma općenito da bude previše s njom, a bez našeg nadzora (slatkiši su mu stravična slabost, a više puta smo mu napomenuli da ne želimo maloj pretjerano davati slatkiše, al on kao da ne kuži ili ne želi kužiti...)
    Čitam tvoj opis svekra i kao da čitam opis mojeg muža...hehehe...
    Morala sam to napisati....
    Piškim od smijeha...
    Zamisli da tako s mužem ratuješ...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

žene su ti dale odlične savjete. manje više smo sve iskusile slične situacije i kao mlade majke imale slične dileme, a bome ponekad i animozitete... sve to ide u rok službe. zato samo malo easy... neka grade svoj odnos... jednog dana će to biti prelijepe uspomene za tvoje dijete.

duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    žene su ti dale odlične savjete. manje više smo sve iskusile slične situacije i kao mlade majke imale slične dileme, a bome ponekad i animozitete... sve to ide u rok službe. zato samo malo easy... neka grade svoj odnos... jednog dana će to biti prelijepe uspomene za tvoje dijete.
    i ja ovo debelo potpisujem Meni je samoj trebalo duggooo da se naviknem na mog čudnog svekra, a onda....sve 5! Sad bi obojicu ostavljala na ljetovanju kod dede i bake, jer to je neprocjenjivo. Tako isto mislim i za svoje starce. Oni uživaju sa unucima i nauče ih stvari koje nama nebi ni pale na pamet , jer imaju djedovskog strpljenja, jer su u mirovini,jer..
    Opusti se i uživaj hehe!
    I smanji tenzije što prije- bit će TEBI lakše

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pa, iskreno, ja bih pošizila da deda moje dijete trpa slatkišima ako sam ja to zabranila.
    Ljubav se iskazuje na druge načine i u redu je da se poštuju stavovi roditelja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •