-
To čišćenje se u mojoj struci podrazumjeva. Naravno da ako se usavršiš do te mjere da ti je raspored pun onda ti ne ostaje mnogo vremena za čišćenje. Ja sam te sreće bila
Naravno da je zdravije dati otkaz radniku u nekim situacijama,ali ne i ako će ti onda drugi radnik trebati ostajati prekovremeno da bi čistio. Ili će poslodavac čistiti sam ili će sniziti kriterije. U mojoj firmi (mojoj hahaha,da bar) čistoća je važan estetski faktor i manjak iste bi odbio dio naših klijenata. Znači manje profita. Poslodavac treba dobro odvagnuti i po mogućnosti pregristi svoju odluku na način da nas ne opterećuje njome,jer svakodnevna žalopojka lako prijeđe u mobbing. Ne moram se ja opterećivati tom brigom,ja imam recimo prosječnu plaću,a moj poslodavac bar 3-4puta toliko. Ne zanima me ničiji kredit za prostor. Nisam psihijatar. Ako je poslodavcu previše brige nek se zamjeni samnom,ja ću rado preuzeti i držat ću jezik za zubima,neće imati nikakvo opterećenje imat će plaću i posao. Teško je danas biti poslodavac,znam,ali to nije briga radnika. I ne,neću ti radit za minimalac da bi ti tjerao skupu modu,daj mi moje ili mi daj otkaz ako sam ti skupa ili neisplativa. Sve ovo je rečeno i poslodavcu,tako da zna na čemu smo. Radim pošteno i primim pošteno,ne očekujem da dobijem pola mog prihoda firmi,nisam idiot,znam zbrajati,ali nemoj da se osjećam kao da mi poklanjaš plaću kad to nije tako. Ako ikad dobijem otkaz,bit će to zbog jezika,nek ja sačuvam svoju psihu. Treba za neke poslodavce školica ponašanja prema radniku,a i treba ih naučiti da su oni glavni u odluci tko će za njih raditi,radnik ponekad nema izbora. O ponašanju prema radnici za koju se zna da planira trudnoću ni neću pisati,prežalosno je,kao da je gubava... Tra..gi..čno
Poslodavac "zašto trošiš godišnji,ko zna oćeš li ostat trudna,možeš se prehladit pa ti zatreba godišnji" 
"Ma nju nije briga,ona ide na djete" a toj koja planira trudnoću nije problem ostati ni duže ako treba,radi jednako kao i prije planova,ali očito poslodavac vidi nešto šta nitko drugi ne vidi,zato valjda i jest na višoj stepenici jer ima neke nadljudske sposobnosti.
Baš me zanima Zuskina priča. Kod nas jedna cura nije dobila posao jer izgleda "kao da joj je jedini cilj udati se" da je bila friško udana ili nedajboze trudna bilo bi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma