Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
sad sam još jednom pročitala što si, casa, napisala, i fakat sam se isekirala

gle, ja napravim rješenje u nekoliko dana
ali se stan može raditi mjesecima
a ja stalno moram biti prisutna
stalno
jer sam i nadzor

evo, sad radim stan koji je počeo 1.7. prošle godine
jer izvođač kilavi
i još nije gotov
a ja stalno prisutna, stalno uključena i stalno izbijaju neki novi momenti
a ništa od toga nije izvan moje ponude, samo se odužilo
i sad, zamisli, da sam ostala na tom jednom stanu u cijeloj godini

pa ću opet reći, postoje poslovi i poslovi

kao što ni doktor neće otići uslijed operacije jer mu je isteklo radno vrijeme
a neće dobiti prekovremene sate
Prvo, jako mi žao da sam te nasekirala. Uistinu, nisam htjela. I čini mi se da ti iz mojih postova iščitavaš da ja mislim da si ti ta koja petlja na poslu, a ja iskreno baš imam ovako preko foruma dojam da si vrhunski profesionalac, da ništa ne petljaš. I meni je jasno kako i zašto si ti morala na gradilište u nedjelju, i već sam pisala da je to da ti radiš puno meni savršeno jasno.
Mislim da moraš priznati da ipak ima nekih i tvoje struke koji petljaju, pokušala sam primjerom pokazat, pa baš nisam uspjela.
Ja radim i nedjeljom isto ako preuzmem prijevod s prektratkim rokom, danas, a prije sam radila nedjeljom jer sam bila prespora i prepetljava. Još uvijek na nekim područjima petljam, recimo ako prevodim stručnu literaturu iz područja kemije. Jednako tako, ja osobno, smatram da je posao dio života, da ne želim raditi nedjeljom za prosječnu plaću, da ni za iznadprosječnu plaću ne želim raditi svaku nedjelju. Moj poslodavac nije moj gospodar, i ako treba uskočiti dvaput godišnje nedjeljom, onda valjda neće propasti ako mi ta dvaputa plati prekovremene, a ako bi se trebalo uskakati svaku nedjelju, onda bi trebalo zaposliti dodatnog radnika ili nekog sposobnijeg. Velika mi je razlika radim li za sebe ili u firmi, jer kad radim za sebe, ja preuzimam cijeli kolač i rizik hoću li ga naplatiti, a kad radim u firmi dobivam dio kolača i uistinu me ne zanima što je naplaćeno.