-
Evo što je meni palo na pamet.
Da sažmem temu novom etiketom osvrtom: Sve obitelji s troje djece su slične, piju kavu na terasi a klinci im bježe iz dvorišta jer bi valjda srednje dijete od 4-5 godina trebalo čuvati ono od 3, a onom najstarijem od npr 8 je toga već dosta pa neće i skakuće po trampolinu. To je observacija od 10-tak godina iznajmljivanja apartmana, a ne poznajem im ni obitelj, ne gledam jesu li iz sela ili grada, ne pitam za vjeru, znam samo zemlju iz koje su došli i ne vidim neke razlike. E, sad recite vi meni je l to nasljeđe il su ljudi s trećim djetetom malo ohladili il prolupali pa se skulirali. Zato smo uredili parkić za klince i ja ih pazim, što ću?! Znaju roditelji i spavati kad stignu umorni od puta (liječnici)... Sad ja etiketiram: sve obitelji su takve osim jedne (opet jedan cvjetić)...baš su me iznenadili (predrasuda).
I evo znanstvenog pitanja: Jeste li s trećim djetetom drugačiji? Ili ste iz obitelji s više djece sličnog ponašanja ili sam ja posebno simpatična pa ulijevam povjerenje i trebam veći uzorak nego ovih 100 do sada? Za etiketu dosta. Istina i ja sam htjela imat troje.
Možda Vam ovo sve zvuči glupo al ne mogu si pomoći, kad god netko s troje djece želi rezervirati - meni slika pred očima: jedno hoće izić na cestu, drugo lupa štapom po nečemu od dosade a treće ih čuvati neće (zbog rime)...
-
Čim netko pokaže interes za paženje i čuvanje moje djece, bez obzira odakle taj poriv proizašao, odmah se prepustim i pijem kavu. Najčešće taj poriv proizlazi iz straha ili uvjerenja da ja dovoljno ne pazim djecu pa će nastradat (kako su pobogu uopće preživjeli dosad????), a to mi je dobrim dijelom uvredljivo. S obzirom da nemam želju nikoga vrijeđati, umjesto da iskopam ratnu sjekiru, ja naručim kavu i sretno prepustim djecu tome koji će ih paziti bolje od mene. Al ja sam to radila i sa dvoje i sa troje i sad sa četvero, pa ne znam uklapam li se u statistički uzorak.
-
Osoblje foruma
Hahaha
meni se nitko ne nudi za cuvanje. Biti ce da ostavljam izuzetno poudan dojam pa vjerojatno misle da ne mogu bolje od mene.
ali sto ja znam? Imam ih samo dvoje.
-
-
Pa naravno da bi. To je onaj "pusti ja ću" sindrom.
-
Sad ste me oprale. Ali s terase se ne vidi dvorište, zbunj: ok slijedeći put ću se skulirati. I ja to sama sebi kažem: kako su do sad preživjeli dok nije bilo mene
al neki su zbilja imali sreću...
-
Ako te doista brine sigurnost te djece u tvom vlastitom dvoristu, osiguraj dvoriste koliko možeš i složi kratke upute za roditelje. Al vrlo kratke, jasne i u pozitivu. Kućni red za djecu.
-
Osoblje foruma
I natpis : koristenje dvorista na vlastitu odgovornost.
-
Imamo malo dječje igralište u dvorištu (ljuljačka na drvetu, tobogan i trampolin) ništa posebno, al je u hladu i super mi je to jer i sama imam klinku da se ne zamaram ako se i ona igra ili da nikome ne smeta ako nekad bude buke jer su i njihova djeca tamo, tako da je sve ok. Imam i natpis na stupu čisto zbog sebe,ono bla-bla u prisustvu roditelja ba-bla i imamo i igračke koje rijetki pospremaju za svojom djecom pa sam im malo smanjila broj
, i ograđeno je, ali roditelji se znaju totalno opustit i ne silaze dolje pa se brinem, valjda pretjerujem ne znam... k'o u Zg u parkiću, starci u bircu a klinci od 4 g 100 m dalje, ili ja brijem jer sam mama jedinice, al ima i ekstrema koji su me potakli na ovu priču al neću sad to su izuzeci
-
-
Zvrk, de mi zabiljezi termin za iducu godinu :D , jos jedna mama jedinice i uz to kontrol frik. Dok je moja u dvoristu i ja sam tam pa ces se ti odmoriti
-
Evo nešto o temperamentu i karakteru,
Ličnost je temperament i karakter
ima i test, fora.
Ali na kraju stoji, čisti tipovi u stvarnom životu ne postoje, to mi se sviđa, tako i ja gledam na to, presložene smo mi životinje da bi se samo tako mogli potrpati u ladice, svaki mi je čovjek individua za sebe, tako ga promatram, i nekako uvijek ostavljam prostora za iznenađenja, durgim riječima ne uokvirujem ga.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma