Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Obiteljsko nasljeđe

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, u tome i jeste problem, zbog takvih, uglavnom često pogrešnih postavki, brkanja termina i konteksta tj. generalizirinja i dolazi do predrasuda što je bio ključ uspijeha pojave plemstva, "plave krvi", robovlasništva, getoiziranja, nacističkog pokreta i tako redom.
    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da se u većini slučajeva radi o predrasudama, naravno. I. kada se ne radi o ekstremnim osobinama, ja imam dojam da je često upravo suprotno: od flegma mame anksiozno dijete i sl. (Što, naravno, opet nije nikakvo pravilo).
    safran,to sto ti navodis su ekstremi na koje je i bubica pretpostavljam ciljala...
    kako od ljenosti i tvrdoglavosti zavrsiti na nacistima to samo ti znas....

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali šafran je prokomentarisala moju rečenicu da genetika ima uticaja na nasleđivanje psihičkih osobina u jednoj porodici. I nazvala to predrasudom, i opasnim razmišljanjem. Ja i dalje stojim iza toga da TO nije predrasuda, niti je ružno i opasno. Osobine same po sebi nisu ni ružne ni opasne. Niti je ružno razmišljati o tome kako se i one mogu naslediti.
    naravno da nije,a ako cemo o ekstremima,znanost je nebrojeno puta pokusavala povezati genetiku sa nasiljem,gledala sam vise dokumentaraca na tu temu,u nedostatku boljih linkova:
    http://www.mojdoktor.hr/article.php?...geni-i-nasilje
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 12.07.2014. at 22:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •