Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Obiteljsko nasljeđe

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da se vratim na Trinino pitanje, kod nas u gradu stvarno ima manje tog "obiteljskog" etiketiranja, jer naravno, niti ne znaš nečiju obitelj, no ima više onog etiketiranja na nacionalnoj i teritorijalnoj/geografskoj osnovi, ne znam da li da navodim te osobine, da se netko ne uvrijedi....dakle, za primjer, dok u dalmatinskom selu iz Trininog primjera će se obitelji međusobno etiketirati, njih će sve npr. zagrepčani etiketirati nekom osobinom...

Inače, i ja sam primjetila da su neke obitelji sklonije tome da su se stvari ovako posložile:
    Pa baš sam otvorila temu iz razloga što sam se uvjerila da je to stvarno tako. I ako obitelj koji slove za jako vrijedne, imaju npr troje djece, bar dvoje, ako ne i svi troje bit će vrijedni. Isto vrijedi i za obrnute slučajeve, di su roditelji teški neradnici, socijala po vlastitom izboru, jer ne žele raditi, i njihova djeca na kraju dođu na slično. Ali iopet, ima to svoju logiku-takva ista socijala rijetko će moći osigurati djetetu kvalitetno obrazovanje, ili uopće usaditi djetetu da je to važno. Pa onda jedno vodi drugom. Ili ovi vrijedni-ako ljudi rade konstatno, valjda djeci to bude normalno pa i oni izrastu u takve ljude. Ali baš me zanima jel samo to ili je i genetika
    .

I pitam se isto kao i Trina?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 15.07.2014. at 10:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •