Nije djelmis u penziji...radi na pt1.... lavko,nadam se da ces sad bit mirnija....
Nije djelmis u penziji...radi na pt1.... lavko,nadam se da ces sad bit mirnija....
Lavko, grlim...
jako malo doktora uzima ove probleme za ozbljno, za nepovjerovati
drago mi je da si tamo gdje se sigurnije osjećaš
lavko ajd sad nabavi par knjiga i probaj se opustiti!
Pripremi se da su prvi dani s bebom također turbulentni jer ne znam koliko će ti trebati da terapija proradi. Ja sam uvjerena da je s bebom sve ok al da ti tvoji strahovi i napadaji ne daju mir.
Nadam se da ćeš u bolnici pronaći svoj mir. Drži se draga!
Uzivo iz Petrove. Taman kad sam se smirila jer sam u bolnici i nekako mi je pomoc dostupnija, evo sranja. Jucer navecer iskasljem krv na maramicu. I userem se. Dodje dezurni i kaze ma nije to nista. Ok, valjda zna. A ja na inekcijama. Za pola sata ja opet iskasljem krv. I popizdim. Zovem svoju dr u 21h navecer i kaze nek ti naprave kks. Sestra poludi da kaj mora vadit krv. Nalaz dodje ok ija si dam inekciju. Jutros krv u stolici. Mozda od hemoroida. Mozda ne. Trazim analizu sgolice i moze ali tek sutra. Zovem hdmatologicu - odmah prekinuti terapiju. I veceras si necu dat jer me sad naravno frka a jos me veca frka ne dat si. I sad krece nova faza strahova. Zivotbez inekcija zadnja tri tjedna. Ja moram rodit. Pothitno.
Drži se još malo, lavkoznaju što rade. Injekcije su meni rekli ukinuti s 37. tjednom (jer onda više nema potrebe), tako je i bilo, tj. u 38. sam ih prestala uzimati.
Dok sam tu mirnija sam ali kad izadjem a sprasit ce me, najavili su....eee opet po starom.
Vikkk, slamko spasa! Ja ih prestajem s 37. TT jer ipak ne zelim krvarit iz zeluca, pluca, ko zna otkud. Jos samo da rodim z tjedan dana. Muz se nece seksat. Da nece izazivat. Isuse pa sad mozemo.
Heparin? Ako je onda si ga nemoj davat . Sutra na viziti reci glavnom dr i inzistiraj objasnjenja. A nemoj se brinut da bus iskrvarila nije to sam tak. A sad je beba vec dosta velika za izlazak . Kaj se bojis da te sprase? Ako nista odglumi opet napad panike pa ce te morat ostavit .
Dajte , zene, malo uvjeravanja sa muzevima bi trebalo biti dovoljno.
lavko , u povjerenju , meni je seks stvarno potaknuo porod u 36 tj + 5
( mirovala sam od 30 tj . na tokolizi do 34 tj.)
nije da sam planirala potaknuti porod , ali malac je bio izgleda spreman , a ja sam prvi put bila kod kuce nakon 45 dana bolnice (sa muzem).
Ovdje o heparinu pojma nemaju. Sve rjesavam s hematologicom. Ona ima zadnju.
A sad cu vidjet ima li krvi u stolici pa joj javit.
Imad ti Nivesa pravo, kad mi bude opet koma, dodjem s nspadajem na hitnu. Trazim inekciju i ostave me.
Moj je cak rekao da mi nece dat cistit nego cu ja govorit a on poslusno cistit. No way. Ribam cistim, oenjem se pi stepenicama..
Sutra punim 42 tj!....nema sta nisam probala da bi potaknula trudove i odgovorno tvrdim da ih nista nece pokrenut dok dijete nije zrelo...
Neki dan sam imala i strasan pregld sa ciljem da se pokrene nesto...otvorio me za prst vise....krvarim i sluzim vec 4 dana poprilicno obilno(rekli su mi da ce bit tako) i nista....cekam vizitu sutra i termin indukcije....
Lavko znm da nemaju pojma. I ja sam sa hematologom to rjesavala. Zato je Vinogradska super jerbsu svi na istom mjestu i sve rjesavaju u dogovoru. Al tibsamo lagano pa kad te copi panika odma na hitnu. Kad im pocnes ic na zivce budu te porodili hahahaha
Joj sad me jos veca frka. Kako cu bez inekcija? Uzasno me strah, zadnji tjedni trudnoce su rizicni ili sam ja to tako shvatila. Jedino sto mi malo olaksava je da mi je Rafoncic i prof. htjeli ukinuti vec prije inekcije jer su rekli da mi ne trebaju. Ja sam ih nastavila sve do sad. Sad i hematologica kaze da prestanem. A mene jos veca frka. Opet ja.
Nema te cega bit strah. Heparin se ionak ukida prije poroda da nebi iskrvarila. A ak ti 3 doktora tak kazu bez brige si. Tj.bi trebala bit. Najopasnije je u prva 3 mj a to je odavno iza tebe
Bas sam jucer trazila po netu informacije za tebe i naisla na to da se bebe od 35 tt pa do kraja skoro ni ne micu jer spavaju i pripremaju se za porod.
lavko, al mackulina je s tim istim mutacijama rodila dvoje zdrave djece, razmišljaj na taj način.
Ali bila je na inekcijama fo kraja. A meni su ih sad ukinuli! Tko zna sto se moze zastopat do mog poroda! Aaaaaa
Posljednje uređivanje od lavko : 25.08.2014. at 12:10
Lavko, sad si ga stvarno prekardašila
Nalazi ti već dulje govore da ti je doza Heparina previsoka (ako ne i suvišna).
Sad ti i tvoje tijelo govori to isto, a i jedini preostali dr koji te bio voljan držati na terapiji.
Prestani se bockati, prestat ćeš krvariti, a bebi će biti dobro jer joj ni prerazrijeđena krv nije neka sreća.
Koje mutacije uopće imaš?
I, najbitnije, kad ideš kod svog psihijatra i psihologa?
Potpis!
Što bi tek bilo da si čula za ženu koja je bila na heparinu i izgubila trudnoću u 24tt? A ja znam jednu takvu... Ne zamjeri... ali ne činiš si dobro... stalno tražiš liječnike za mišljenje, pa im ne vjeruješ... I tako u krug...
Činiš sve što se može činiti... ako si prihvatila molitvu, onda prihvati i vjeru. Vjeru u dobro.
Grlim.
Ja sam od prvog dana bila na hep.i u 27 tt izgubila bebu. Tak da... u tak visokoj t se nemas kaj bojat. Sad samo odi gore u radaonu i broji bebice![]()
I na razgovor kod psihijatra
Ok. Trebalo mi je ovo. Ok. Dan po dan. Disem. Disem.
Samo ti reci, šamaramo po potrebi.![]()
![]()
Drži se.
Samarajte. I usput se molite da se porodim..
Kolki su ti trombociti?
Trombociti su ok, 183.
Znam da pizdim ali mozak pamti samo ruzne price s mutacijom pai 1. Ono ko da nijedna zena s tpm mutacijom nikad nije rodila.
A odlucila sam vjerovat i moliti se.
Joj draga radaju zene sa gorum dijagnozama . I to zdravu djecu bez ikakvih naznaka da je t bila teska.
Eto rodila sad moja poznanica isto s nekom mutacijom... nisu joj dali heparin, nego je pila aspirin (jel se to daje, jel da?). Na kraju su se u rodilištu čudili zašto s takvim nalazom nije bila na heparinu. Bebač super, rodila u 40tt i malac je još teži nego što je bio moj![]()
Da, a kazu da je aspirin los i da ga trudnice nesmiju haha
Piju zenr aspirin u trudnoci do odredjenog tjedns. Meni je taj tjedan prosao. Pit cu omega 3. Sad sam tri puta isla po stepenicama i napravila 20 cucnjeva. Imala popodne panicni. Dobila 5mg. Zlopasa na viziti onako optimisticno rekao-pa mozda cekaju 38 tjedana da vas porode. Cekaju sad bi rekla kaj! 43 tjedna cekaju.
Bez brige , niti super fit trudnicama , sa super fit trudnocom ne daju mira nakon 40 -tog tjedna.
tako da je moja prognoza da ce sigurno predloziti indukciju vrlo skoro jer vole da zena rada kod je radni dan , a ne dezurstvo.
Mislim kad dr kaze da cekaju : da vas PORODE , a ne da porod KRENE ... jasno je ko dan da cekaju 38 tj. da uzmu stvari u svoje ruke.
To je on rekao kao možda, al on nije s odjela. Ako im svaki dan dramim, možda se sazale.
Lavko, sad ću biti brutalno iskrena, pa ti kako hoćeš i znaš
Razumijem da ti je teško i tvoje stanje definitivno nije za podsmijeh i odmahivanje rukom (apropo tvoje dr).
Ali sad si stvarno sebična.
Stavila si sebe i svoje panične napadaje u središte zbivanja.
Tebi bi bilo najbolje da rodiš.
Ali tvom djetetu ne bi.
Ono želi još neko vrijeme ostati na toplom i sigurnom mjestu.
Razviti pluća za udisanje zraka.
Dobiti još pola kile do kilogram tjelesne mase koji će joj itekako značiti kad izađe u svijet koji nije na ugodnih 37 C.
Obišla si preko nekoliko ginekologa tražeći nepostojeću dijagnozu, a onu dijagnozu koju imaš i koja ti stvara probleme ignoriraš tj ne poduzimaš ništa.
Nisam jedina koja ti je pokušala ukazati da problem preživljavanja ostatka trudnoće moraš rješavati sa svojim psihijatrom i psihologom, a ne na ginekologiji.
Stvarno ti želim sve najbolje i vjeruj mi da tvoji problemi neće čudesno nestati sa porodom.
Još će ti biti gore.
Kad o tebi bude ovisilo malo, potpuno bespomoćno biće koje nećeš odmah razumjeti, a hormoni ti divljaju i pokreću emocionalni jojo u tebi.
Posjeti stručnjaka, napravite plan do poroda, iza poroda, neka netko tebi blizak uzme go ili bolovanje i pomogne ti ove zadnje tjedne...
Stvarno će ti trebati i stvarno mislim da živiš u iluziji da je to sve od trudnoće i da će nestati kao rukom odnešeno.
Mislim, daj Bože da je tako....
![]()
Uh. Maco u jednom imas pravo. Stavila sam panicne na prvo mjesto. I jel u redu, nije..ali oni preplavljuju moje ove zadnje dane do te mjere daja vise ne znam normalno funkcionirat, strah je veci od svega. I taj strah se odnosi na trudnocu i moju opsesiju da bebi nije dobro. I svaki put kad je mirna ja umirem od svojih strahova. Zasto? Ne znam. Mozak je tako konstruirao.
Psihijatar mi sad ne moze dati lijek. Moram cekati porod.
Vjerujem da se iza poroda dogadjaju jos teze situacije ali uvjerena sam da cu biti mirna kad cu imati zivo i zdravo dijete pored sebe. Jer to jos nikad nisam dozivjela. Vjerujem da cu biti utoliko smirenija. A onda ce i tablete uciniti svoje.
Tesko je to objasniti.
lavko, sad ću te razočarati. nećeš nakon poroda biti mirnija. Stalno ćeš osluškivati da li diše. Mislim da nema nijedne mame koja nije u panici skočila slušati bebu, jer su npr. noću zaspale duže nego dan prije. I to sve mame koje nemaju nikakve panične napadaje, koje su sasvim "normalne", pod navodnim znakovima, jer ono kakve smo, prva oko 2 mjeseca nakon poroda, daleko je od normalnog, uobičajenog ponašanja.
Hoću ti reći da strah postoji uvijek! Tu nema pomoći, nikakve tablete ne mogu i ne smiju spriječiti maminu brigu za dijete. Jednostavno se moraš naučiti živjeti sa spoznajom da si odgovorna za još jednu osobu. Zauvijek.
Ako misliš da to nisi sposobna, kaži to svome mužu i/ili mami. Da li će oni preuzeti tvoju ulogu?
Mislim da si pametna mlada žena i da možeš potisnuti svoje strahove, zbog dobrobiti svoga djeteta. Pusti bebu neka raste u trbuhu, nemoj izvoditi nikakve čučnjeve, ni raditi ništa teže. To nije dobro za bebu. Došla si do tu, pričekaj još malo. Piši svaki dan, uvijek je netko tu da tješi i šamara
I probaj slati toj bebici sretne misli, neka dođe nasmiješena na ovaj svijet.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.08.2014. at 09:35
potpis za Beti,baš ti je sve lijepo rekla
Treba da budeš svesna da su i ova tvoja uverenja samo nerealni konstrukt tvog mozga.
Prvo, ne-nećeš biti mirnija.
Bićeš euforična (verovatno) par sati nakon rođenja bebe, ako ne budeš previše omamljena od lekova. Nakon toga-čista paranoja.
Jer ćeš, ako ništa drugo, upasti u psihozu uzrokovanu nespavanjem. Kao što u nju često upadnu i vrlo stabilne osobe izložene hroničnom nespavanju.
Ovu prostu činjenicu ti većina žena ponavlja iz stranice u stranicu a ti ignorišeš.
Lekovi i tablete-da, ok, sigurno će prodelovati.
I dovesti te na neki "normalan" nivo funkcionisanja..
Ono što svi pokušavaju da ti kažu jeste da svaka "normalna" mama ima s vremena na vreme napad straha za svoje dete.
I da ti moraš da naučiš da funkcionišeš na skroz novom nivou.
Jer ne postoji lek koji te automatski čini roditeljem.
I ja potpisujem Beti. Nakon poroda dolazi "problem" za "problemom". Pod navodnicima, jer su sve to normalne stvari u roditeljstvu, ali kad se prvi puta suočiš s tim, bude užas.
Ja sam prvih mjesec dana svako malo plakala. I sad mi se čini da se više ne sjećam kako je to tad bilo. Znam da sam zbrajala koliko ću sati koju noć odspavati, jer sam nekad bila premorena
Tu mislim da nikakve tablete ne pomažu, to se jednostavno mora preživjeti. Tko zna kako će ti terapija tada djelovati
Ali da, teško je nekome sa strane uvjeriti nekog da će biti tako i tako - dok sam ne dođeš u tu poziciju.
Grlim...