A zasto su te skinuli s apaurina? Pa on se moze piti do kraja ?
A zasto su te skinuli s apaurina? Pa on se moze piti do kraja ?
Dobro. Bit ce jos gore. Imam plan, osim lijekova, bit ce msma sa mnom. Ono sto ja pokusavam reci je da ce prestati barem jedna opsesija- roditi zivo i zdravo dijete. To j fo sada bio toliko ocekivani, nefostizni san i dada sve sto moze ugroziti taj san predstavlja strah.
Kad midlim bit ve mi lakse, bit ce u toj mjeri. A za ostalo ok, bit ce svega, ali jedan veliki dio strahova ce nestati. I imat cu muza i mamu za pomoc, u ovome sam po prirodi stvari sama. Ja nosim, ja ssm ofgovorna.
Razumijem ja vas i hvala na slusanju i pomoci. Ne znam jel vi razumijrte mene u cemu je moj najveci problem.
U Petrovoj sam. Prof se vraca u pon. Nemaju plana. Radim ctg. Napravila sam urinokulturu. Dodju na vizitu i ofu za sekundu. Moras ih hvatsti po hodniku. Zato cu pricat s prof. mozda i prije ponedjeljka. Jer ovima je domet da ti uzmu urin i izmjere secer.
Lavko..jesi jos tu u petrovoj?.....sta ti je rekla profesorica?...jesu rekli kakvi su im planovi sa tobom
A lavko, ne rade ništa posebno jer je sve ok. Uredna trudnoća. I bolje da je tako.
To što bi ti htjela da što prije krene, njima je na žalost, ništa bitno... zato bi bilo super da imaš neku potvrdu psihijatra, ili da se to nekako sve dogovori pa da ne čekate baš 40tt, kako to za inat zna ići u ovim slučajevima
Tak je i na pt1......i bolje ti je da sto manje pricaju sa tobom...to znaci da je sve ok i da samo cekas...
Fakat, to je osnovno bolnicko pravilo.
kad ti se obrate u kratkoj jednostavnoj recenici , sve je ok.
Jos bolje je ako ti se nitko ne obraca . :D
Imam dobru psihologicu ali mjesec dana je nisam vidjela zbog godisnjeg. Problemi koje sam imala prije trudnoce su bili malo drugaciji, nisam bila ovakav hipohondar, imala sam neke druge strahove ali bili su toliko nerealni da sam znala da se nece ostvarit. To je dio opsesivno kompulzivnog poremecaja kojeg imam. Sad je drugacije il se meni tako cini. Ovi strahovi su mi vezani za nesto stvarno. Sad cete me popljuvat i reci da nije stvarno.
A od svih stvari meni je lijek najvise pomogao. Psihoterapija je ali lijek svaki put kad sam imala epizodu.
I moram ti reci da su strahovi koje sad imas jednako realni (u ovom trenutku) kao i oni sto si imala prije trudnoce.
samo sto se u Hrvatskoj i zdrave trudnice drzi pod povecalom, pa nije jako neobicno kad netko toliko sumnja i kopa i propituje ( u trudnoci) . Ali da, to je hipohondrija. Jasno , trudnoca je stanje koje ukljucuje i majku i dijete , i nema nacina da se dobije 100% garancija za ishod jer uvijek postoji odredeni rizik.
Posljednje uređivanje od sirius : 26.08.2014. at 12:59
pa zapravo napadi panike uvek idu od nekih manje-više nerealnih strahova (ne uopšte nerealnih nego za tu osobu)
ono, možda imaš deset puta veće šanse da te strefi infarkt ali ti se plašiš čira (karikiram)
no opet kažem, lek da, obavezno, ali moraš kliknuti sa psihijatrom
meni je moja prva rekla: može se desiti da vam ja ne odgovaram, tada se ne ustežite da mi to kažete
i tako je i bilo, jednostavno sa nekim se ne pronađeš
kad sam je promenila krenulo je na bolje, druga je znala, radila i govorila tačno ono što je meni trebalo
Hahaha to je istina. Sto mane te diraju i pricaju ti to bolje!
lavko ja razumem da ti lekovi koje sad piješ ne deluju
i razumem i paniku, i da ne možeš da se skuliraš mada znaš da bi trebalo, jako dobro to razumem
jedino mi nije jasno ideš li na psihoterapiju (znači ne samo po lekove) i ako ne, zašto?
a ako da, a ne pomaže ti baš ni malo, možda da promeniš psihijatra.
kao neko ko je prošao kroz napade panike i anksioznost, mislim da ti je dobar terapeut najvažniji, terapije su jedino što može da pomogne na duže staze, a lekovi su tu dok ne naučiš sama da se boriš
Onda dobro. Pitala sam za psihijatra, rekli su da mogu pozvati nekoga ali bas to ne rade. A ne znam kako do svoje da odem odavde.
Ok, ne zelis ici , tvoja stvar.
ne trebas psihoterapiju u trudnoci, ne trebas analizu. Trebas potporu.
To pametan psiholog moze pruziti i bez analize.
o tome pricam.
Nisi u pravu lavko. Cimerici je dolazio psihijatar sa rebra tu u petrovu... imala je i prije dijegnozu i izrazito tesku trudnocu. Ne znam kako je to tocno organizirano bilo al na indikaciju njezinog ginekologa tu u petrovoj
Ma ne, nije da ne zelim ici na psihoterapije. Isla sam dok psih nije otisla na godisnji. Pomazu one ali to je proces, traje dok ne izgradis stav i ojacas mehanizme borbe. A mene je strefilo u zadnja dva mjedeca trudnoceod cega jedan mjesec nje nije bilo. Ono prije sto sam naucila mi je malo primjenjivo jer nisam bila hipohondar. Ovo me sad opalilo, nova situacija. A psih nije dostupna.
Ti trazi psihica a njihiv je problem kak i od kud ce ga dofurat
Moja meni odgovara, jako je logicna i prizemljena i stvarno mi sve razlozi. Ja idem na kbt, ne na psihoanalizu. Ali kazem, ovo je nova situacija i nisam s njom stigla proci to. Sve sto sam nauvila do sada kao da ne vrijedi. Mozda sam ja bedasta.
Mislim samo jednom jer nije dugo bila tu....ne znam kako bi bilo da je duze bilo...
Mene su i vodili k kardiologu na rebro a i internist je s rebra dosao u petrovu dok sam tamo lezala. Zatrazi od glavne sestre il dezurnog dr da ti hitno dovedu psihologa il psihijatra i dobit ces ga sigurno !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Wooohoooo krece
Jel ti sad bolje ili gore?
pa mo'š očekivat da rodiš uskoro :D opusti se. došle ste do kraja
Zapravo od dana kad rodiš, više ne možeš znati što možeš očekivati :D
Osim da će beba rasti![]()
Oho lavko!!!.....pa mi bi mogli skupa rodit...ja sutra idem na indukciju gore....otvorena samo prst![]()
Dobro, a jel se mogu otvorit a da nemam trudove? Jel mogu doc do 10 cm bez trudova?
Ak grijesim ispravite me
Pa kaj se onda desava? Ne ispadne dijete van??
p.s. principesa, jos nisi?
Lavko, moguce je da se otvaras bez bolova, ali kad krenu zavrsni trudovi, vjeruj da ces ih osjetiti.
Nece dijete ispasti van, trebat ces ga izbaciti tj. pomoci mu.
Sretno!
Hahahaha nemoze sam tak ispast! Morat ces se ipak pomucit
Koliko znam,daje se drip ako nema dobrih trudova. Mislim da ne pustaju samo takk
Lijepo veceraj, opusti se , idi spavati. Odmor ce ti dobro doci.![]()
Lavko...kod mene nema nis...presla sam 42 tjedna i procjenjuju da je ovako sigurnije. Nisam sretna,al jbg
Principesa ajde malo pozuri i ti!CEKAMO VAS CURKE
Oni nisu normalni. Pa do kaf je sigurnije? Ali ti si sutra sa svojom mrvicom. Javi nam ako bufes mogla.
Ja sam ipak sretna da su me pustili do sada....vjerujem da ce biti sve ok