Stranica 11 od 21 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1040

Tema: Recite mi da sam luda

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

lavko... niej svima tako... ja sam bila ok, mene je preplavila sreća... i osjećaj da je sve na svom mjestu... jedino me umor mučio... i nespavanje... ali preživi se.
    Blizina bebe puno pomaže da mama bude dobro... pokušaj biti s njom što više u bolnici.

Imaš nekog da ti pomogne?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene je uhvatila gadna kriza negdje mjesec dana nakon prvog poroda, kad sam se konačno opustila. Ufff, bilo je baš gadno. Nakon drugog poroda me to nije snašlo - bit će da nisam imala vremena za baby blues kraj dvojice u pelenama.

Lavko, stvarno bi si trebala osigurati nekoga da ti bude pri ruci i nakon poroda. Osim toga, to je i način da razmišljaš o praktičnim stvarima i ne prepuštaš se svojim strahovima. Sretno!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A zasto su te skinuli s apaurina? Pa on se moze piti do kraja ?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobro. Bit ce jos gore. Imam plan, osim lijekova, bit ce msma sa mnom. Ono sto ja pokusavam reci je da ce prestati barem jedna opsesija- roditi zivo i zdravo dijete. To j fo sada bio toliko ocekivani, nefostizni san i dada sve sto moze ugroziti taj san predstavlja strah.
    Kad midlim bit ve mi lakse, bit ce u toj mjeri. A za ostalo ok, bit ce svega, ali jedan veliki dio strahova ce nestati. I imat cu muza i mamu za pomoc, u ovome sam po prirodi stvari sama. Ja nosim, ja ssm ofgovorna.
    Razumijem ja vas i hvala na slusanju i pomoci. Ne znam jel vi razumijrte mene u cemu je moj najveci problem.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lavko..jesi jos tu u petrovoj?.....sta ti je rekla profesorica?...jesu rekli kakvi su im planovi sa tobom

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sve je puno gresaka, pisem s moba.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U Petrovoj sam. Prof se vraca u pon. Nemaju plana. Radim ctg. Napravila sam urinokulturu. Dodju na vizitu i ofu za sekundu. Moras ih hvatsti po hodniku. Zato cu pricat s prof. mozda i prije ponedjeljka. Jer ovima je domet da ti uzmu urin i izmjere secer.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A lavko, ne rade ništa posebno jer je sve ok. Uredna trudnoća. I bolje da je tako.
    To što bi ti htjela da što prije krene, njima je na žalost, ništa bitno... zato bi bilo super da imaš neku potvrdu psihijatra, ili da se to nekako sve dogovori pa da ne čekate baš 40tt, kako to za inat zna ići u ovim slučajevima

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    U Petrovoj sam. Prof se vraca u pon. Nemaju plana. Radim ctg. Napravila sam urinokulturu. Dodju na vizitu i ofu za sekundu. Moras ih hvatsti po hodniku. Zato cu pricat s prof. mozda i prije ponedjeljka. Jer ovima je domet da ti uzmu urin i izmjere secer.
    A sto si ti mislila da ce raditi u bolnici?
    pa baciti pogled na ctg na viziti je SVE sto se radi sad. Da je nesto zabrinjavajuce tada bi se odlucili na porod u protivnom cekaju ( dok) samo ne krene.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tak je i na pt1......i bolje ti je da sto manje pricaju sa tobom...to znaci da je sve ok i da samo cekas...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Fakat, to je osnovno bolnicko pravilo.
    kad ti se obrate u kratkoj jednostavnoj recenici , sve je ok.
    Jos bolje je ako ti se nitko ne obraca . :D

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hahaha to je istina. Sto mane te diraju i pricaju ti to bolje!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

lavko ja razumem da ti lekovi koje sad piješ ne deluju
    i razumem i paniku, i da ne možeš da se skuliraš mada znaš da bi trebalo, jako dobro to razumem

jedino mi nije jasno ideš li na psihoterapiju (znači ne samo po lekove) i ako ne, zašto?
    a ako da, a ne pomaže ti baš ni malo, možda da promeniš psihijatra.

kao neko ko je prošao kroz napade panike i anksioznost, mislim da ti je dobar terapeut najvažniji, terapije su jedino što može da pomogne na duže staze, a lekovi su tu dok ne naučiš sama da se boriš

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ali jedan veliki dio strahova ce nestati. I imat cu muza i mamu za pomoc, u ovome sam po prirodi stvari sama. Ja nosim, ja ssm ofgovorna.
    Razumijem ja vas i hvala na slusanju i pomoci. Ne znam jel vi razumijrte mene u cemu je moj najveci problem.
    razumijemo, ali što nisi rekla da i prije trudnoće i bebe si imala napadaje panike i bila na terapijama- nevezano za trudnoću i bebu? potpisujem cure koje su rekle da ti je vrijeme da sebe staviš na drugo mjesto, to je uloga majke...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Onda dobro. Pitala sam za psihijatra, rekli su da mogu pozvati nekoga ali bas to ne rade. A ne znam kako do svoje da odem odavde.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Onda dobro. Pitala sam za psihijatra, rekli su da mogu pozvati nekoga ali bas to ne rade. A ne znam kako do svoje da odem odavde.
    Potpises da izlazis na svoj zahtjev da odes na pregled kod psihijatra i to je to. Nisi u zatvoru. Niti moras lezati 24 sata. Niti moras biti na promatranju 24 sata. Odradis jutarnju vizitu i odes na razgovor, kasnije se vratis.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imam dobru psihologicu ali mjesec dana je nisam vidjela zbog godisnjeg. Problemi koje sam imala prije trudnoce su bili malo drugaciji, nisam bila ovakav hipohondar, imala sam neke druge strahove ali bili su toliko nerealni da sam znala da se nece ostvarit. To je dio opsesivno kompulzivnog poremecaja kojeg imam. Sad je drugacije il se meni tako cini. Ovi strahovi su mi vezani za nesto stvarno. Sad cete me popljuvat i reci da nije stvarno.
    A od svih stvari meni je lijek najvise pomogao. Psihoterapija je ali lijek svaki put kad sam imala epizodu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ok, ne zelis ici , tvoja stvar.
    ne trebas psihoterapiju u trudnoci, ne trebas analizu. Trebas potporu.
    To pametan psiholog moze pruziti i bez analize.
    o tome pricam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imam dobru psihologicu ali mjesec dana je nisam vidjela zbog godisnjeg. Problemi koje sam imala prije trudnoce su bili malo drugaciji, nisam bila ovakav hipohondar, imala sam neke druge strahove ali bili su toliko nerealni da sam znala da se nece ostvarit. To je dio opsesivno kompulzivnog poremecaja kojeg imam. Sad je drugacije il se meni tako cini. Ovi strahovi su mi vezani za nesto stvarno. Sad cete me popljuvat i reci da nije stvarno.
    A od svih stvari meni je lijek najvise pomogao. Psihoterapija je ali lijek svaki put kad sam imala epizodu.
    I moram ti reci da su strahovi koje sad imas jednako realni (u ovom trenutku) kao i oni sto si imala prije trudnoce.
    samo sto se u Hrvatskoj i zdrave trudnice drzi pod povecalom, pa nije jako neobicno kad netko toliko sumnja i kopa i propituje ( u trudnoci) . Ali da, to je hipohondrija. Jasno , trudnoca je stanje koje ukljucuje i majku i dijete , i nema nacina da se dobije 100% garancija za ishod jer uvijek postoji odredeni rizik.
    Posljednje uređivanje od sirius : 26.08.2014. at 12:59

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nisi u pravu lavko. Cimerici je dolazio psihijatar sa rebra tu u petrovu... imala je i prije dijegnozu i izrazito tesku trudnocu. Ne znam kako je to tocno organizirano bilo al na indikaciju njezinog ginekologa tu u petrovoj

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma ne, nije da ne zelim ici na psihoterapije. Isla sam dok psih nije otisla na godisnji. Pomazu one ali to je proces, traje dok ne izgradis stav i ojacas mehanizme borbe. A mene je strefilo u zadnja dva mjedeca trudnoceod cega jedan mjesec nje nije bilo. Ono prije sto sam naucila mi je malo primjenjivo jer nisam bila hipohondar. Ovo me sad opalilo, nova situacija. A psih nije dostupna.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj principesa prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi u pravu lavko. Cimerici je dolazio psihijatar sa rebra tu u petrovu... imala je i prije dijegnozu i izrazito tesku trudnocu. Ne znam kako je to tocno organizirano bilo al na indikaciju njezinog ginekologa tu u petrovoj
    A koliko cesto je dolazio?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ti trazi psihica a njihiv je problem kak i od kud ce ga dofurat

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pa zapravo napadi panike uvek idu od nekih manje-više nerealnih strahova (ne uopšte nerealnih nego za tu osobu)
    ono, možda imaš deset puta veće šanse da te strefi infarkt ali ti se plašiš čira (karikiram)

no opet kažem, lek da, obavezno, ali moraš kliknuti sa psihijatrom
    meni je moja prva rekla: može se desiti da vam ja ne odgovaram, tada se ne ustežite da mi to kažete
    i tako je i bilo, jednostavno sa nekim se ne pronađeš
    kad sam je promenila krenulo je na bolje, druga je znala, radila i govorila tačno ono što je meni trebalo

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moja meni odgovara, jako je logicna i prizemljena i stvarno mi sve razlozi. Ja idem na kbt, ne na psihoanalizu. Ali kazem, ovo je nova situacija i nisam s njom stigla proci to. Sve sto sam nauvila do sada kao da ne vrijedi. Mozda sam ja bedasta.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mislim samo jednom jer nije dugo bila tu....ne znam kako bi bilo da je duze bilo...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Moja meni odgovara, jako je logicna i prizemljena i stvarno mi sve razlozi. Ja idem na kbt, ne na psihoanalizu. Ali kazem, ovo je nova situacija i nisam s njom stigla proci to. Sve sto sam nauvila do sada kao da ne vrijedi. Mozda sam ja bedasta.
    Nisi bedasta nego je rođenje djeteta vrlo visoko rangirano na ljestvici stresa. A visoka razina stresa nije ono o čemu se bavila na terapiji. Bavila si se svakodnevnim životnim izazovima prije trudnoće i majčinstva.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su i vodili k kardiologu na rebro a i internist je s rebra dosao u petrovu dok sam tamo lezala. Zatrazi od glavne sestre il dezurnog dr da ti hitno dovedu psihologa il psihijatra i dobit ces ga sigurno !

Sent from my iPhone using Tapatalk

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo novost je da sam otvorena 4 cm.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Wooohoooo krece
    Jel ti sad bolje ili gore?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa ne znam sto sad mogu ocekivat.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mo'š očekivat da rodiš uskoro :D opusti se. došle ste do kraja

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zapravo od dana kad rodiš, više ne možeš znati što možeš očekivati :D
    Osim da će beba rasti

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Oho lavko!!!.....pa mi bi mogli skupa rodit...ja sutra idem na indukciju gore....otvorena samo prst

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo novost je da sam otvorena 4 cm.
    Jupiii ide bebac lagano!
    Ocekujem detaljne informacije!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobro, a jel se mogu otvorit a da nemam trudove? Jel mogu doc do 10 cm bez trudova?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ak grijesim ispravite me

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa kaj se onda desava? Ne ispadne dijete van??

p.s. principesa, jos nisi?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, moguce je da se otvaras bez bolova, ali kad krenu zavrsni trudovi, vjeruj da ces ih osjetiti.
    Nece dijete ispasti van, trebat ces ga izbaciti tj. pomoci mu.
    Sretno!

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa kaj se onda desava? Ne ispadne dijete van??
    lavkoooo.... ... ne traži daljnje brige.... znaš već, ekipa za šamaranje je tu ...

Bit će sve ok!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hahahaha nemoze sam tak ispast! Morat ces se ipak pomucit

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lavko, toooooo! Drz se!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Koliko znam,daje se drip ako nema dobrih trudova. Mislim da ne pustaju samo takk

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dobro, a jel se mogu otvorit a da nemam trudove? Jel mogu doc do 10 cm bez trudova?
    Nisi ti te srece.
    Budes osjetila dovoljno trudova i otvaranja , samo strpljivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lijepo veceraj, opusti se , idi spavati. Odmor ce ti dobro doci.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko cekamo vas!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Lavko...kod mene nema nis...presla sam 42 tjedna i procjenjuju da je ovako sigurnije. Nisam sretna,al jbg

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Principesa ajde malo pozuri i ti! CEKAMO VAS CURKE

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Oni nisu normalni. Pa do kaf je sigurnije? Ali ti si sutra sa svojom mrvicom. Javi nam ako bufes mogla.

Stranica 11 od 21 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •