Stranica 14 od 21 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1040

Tema: Recite mi da sam luda

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sad i ja postajem ljuta.
    da se razumijemo lavko, ne mislim da je tvoje dijete ugrozeno. Sigurno je , i bilo bi sigurno da se ceka spontani pocetak poroda.
    ali mislim da je tvoja patnja od strahova tebi stvarna . i da je stanje zbog kojeg imas strahove stvarno. I mislim da imas pravo ( kao i svaka druga pacijentica) da lijecnici razmotre tvoj problem individualno, a ne kao na traci.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Lavko, drži se draga. Još malo i beba je tu. Možeš ti to

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mogu ici svojoj psihijatrici i trazit da me puste. Mogu pricat sa svojom ginekologicom. Vise puta sam nagladila koliko mi je tedko. Ne dira ih. Ako sad navalim agresivno, nece biti dobro, a bolnicu i doktora sad sigurno ne mogu mijenjat. Smisljam u hodu, cekam svoju dr.

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Lavko, žao mi je da nemaš podršku od te blesave psihijatrice.
    Vibram za što brži i bezbolniji porod

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ici svojoj psihijatrici i trazit da me puste. Mogu pricat sa svojom ginekologicom. Vise puta sam nagladila koliko mi je tedko. Ne dira ih. Ako sad navalim agresivno, nece biti dobro, a bolnicu i doktora sad sigurno ne mogu mijenjat. Smisljam u hodu, cekam svoju dr.
    Sad me slusaj. Ne moras ( i ne trebas) biti agresiva . Samo odlucna. Ako ti nisi u stanju , neka muz odraduje razgovore.
    I tvoja stara psihijatrica koja poznaje tvoj problem.
    to sto ti imas jest bolest. Da imas fizicku bolest svakako bi razmisljali o indukciji ako bi sto prije trebala na farmakolosku terapiju koja se ne moze uzimati u trudnoci. U treminu si, dijete je ok.
    Ponavljam : ti nisi samo inkubator. Daleko si dogurala. Trazi da razumiju tvoj problem , i da postupe u tvom interesu ( pogotovo ako to jest i u interesu dijeteta , tj. dijete nije ugrozeno obzirom da si u terminu.).

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I po zakonu imas pravo na drugo misljenje .
    mozes traziti drugog psihijatra.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne nemam. A nisam u situaciji traziti sad psihijatra koji ce me pidrzati. Mogu trazit po cijelom gradu.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I po zakonu imas pravo na drugo misljenje .
    mozes traziti drugog psihijatra.
    Odgovarala sam Nini pa ispalo tebi. Pitaf cu da odem do svoje psih. Poanta je da ako mi je jako lose radije bi me strpali da kezim na psihijatriji nego porodili. Rijeci dr. Gasparovic.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imas.
    Imas pravo traziti drugog psihijatra ili samo ici do njega. Rebro ima centar za krizna stanja, svaki dan bez narucivanja psihijatar dezura.
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.08.2014. at 22:34

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Odgovarala sam Nini pa ispalo tebi. Pitaf cu da odem do svoje psih. Poanta je da ako mi je jako lose radije bi me strpali da kezim na psihijatriji nego porodili. Rijeci dr. Gasparovic.
    Ako ti je lose , a trebas terapiju koja se ne moze uzimati u trudnoci, psihijatar moze predloziti indukciju i raniji porod obzirom da si u terminu.
    hej, to je tvoje pravo!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

lavko, dobro ti sirius govori. ako tebe ne doživljavaju ozbiljno možda bi bilo dobro da netko od tvojih bližnjih popriča s njima. možda onda poduzmu nešto.
    nisam bila u istoj situaciji, ali sam prošla nešto slično. već sam pisala o onim mojim godinama liječenja. ne kažem da liječnici nisu razumjeli da sam ja bolesna, ali nisu ni približno pretpostavljali kakvog je to razmjera. sve do jedne epizode...

mm je bio na putu, ja sama s dvoje djece doma. kako se približavala noć moje stanje je bilo sve gore i gore. nije u ono vrijeme bilo mobitela pa mi je jedino preostalo zvati svekrvu preko fiksnog i onako joj kroz plač reći neka dođu po djecu jer ću ja umrijeti. onda je svekrva pukla i nazvala moju sestru i njih dvije su se zakačile tko bi trebao intervenirati. pale su ružne riječi, spominjane su neke nekretnine. uglavnom, ružna priča. ne krivim danas nikoga jer to su stvari koje sam već napomenula jako rijetki razumju. ali dobra je stvar proizašla iz toga što je sestra odmah ujutro došla kod mene i odvela me kod doktorice i rekla joj da je situacija postala toliko ozbiljna da se odražava na cijelu obitelj, a ne samo na mene. tek tada su počeli raditi telefoni, tražila su se druga mišljenja da bi u rekordnom roku dobila termin kod ove psihijatrice koja mi je na kraju pomogla. i tek sam nakon te sestrine intervencije imala osjećaj da me bolje razumiju. kažem, nije isti slučaj, ali ponekad je potrebna intervencija nekog trećeg da se stvari pomaknu. jer vjerujem da ni tvojima nije lako gledati se kako patiš.

moja priča je sretno završila. sveki i sestra su danas ok jedna s drugom i obje su iskreno sretne što je meni bolje.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Problem je sto nemam koga pitat. Starci dlijepo vjeruju doktorima, kako oni kazu tako je sigurno ispravno. Muz ne zna pricat s njima. Pogjbi se. I takk sam sama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zaista moras naci nekoga tko ce u ovom trenutku zastupati tvoj interes jer ti nisi u stanju.
    jedva se drzis na povrsini, gdje ces jos naci snage za racionalno pregovaranje?!
    Ili psihijatricu ili nek muz nauci razgovarati. Sila ne pita.
    nije svaki psihijatar dobar . Svega sam se ja od nekih psihijatara naslusala ( npr. da je adhd izmisljotina i da je dijete takvo jer zeli moju paznju. ) ali ima i onih koji razumiju, njih se treba drzati.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma nisi sama. Možda je tvoje strah preuzeti inicijativu jer nisi samo ti u pitanju već i dijete koje nosiš pa se ne usuđuju proturiječiti liječnicima. Razumjem s jedne strane i njih jer nisu u tvojoj koži i ne znaju koja je to muka...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moji su bas uz doktore, istina vise zbog straha za dijete. A muza natjerat da se postavi i argumentirano raspravi, nema sanse. Moram sama dogovoriti, izvuci cu to malo snage i boriti se.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Joj lavko bas si u sje..... situaciji.
    Nisi sama...imas nas i bebicu. A tvoji ne razumiju jer nisu dozivjeli. Mozda i bolje za njih!
    Sad ce tvoja bebica za cas pa ce ti bit mrvu lakse.
    Mozda mozes nazvat svoju psihijatricu?
    Ili trazi dr koji te zaprimio.
    On ocito jedini shvaca tvoju situaciju.
    Mozda ih uspije nagovorit on. Odi k njemu rasplaci se i moli ga lijepo. Ako to ne upali onda ostro i kulturno kod sefa odjela.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imas.
    Imas pravo traziti drugog psihijatra ili samo ici do njega. Rebro ima centar za krizna stanja, svaki dan bez narucivanja psihijatar dezura.

I jako su dobri.
    Nisam osobno iskusila, ali meni blisku osobu su doslovno spasili u zadnji čas.
    Preporučujem.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lavko, sa mnom je lezala cura s istom dg, ginekolozi je nisu shvacali kad je trazila carski, al su joj doveli psihijatra pa ga je on nakon razgovora preporucio, naravno da su prihvatili njegovo misljenje

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Situacija je takva da cekaju seficu odjela a ona me i privatno vodi i ona odlucuje. Od 20 doktora jedan je razumio. Jucer mi se ponudila susjeda koja ovdje rafi da ce pitati u rodilistu. Kasnijr je rekla da ni za novce nece poradjati. Tako da price o novcima ocito negdje drugdje pale.
    Ma cekam profesoricu u ponedjeljak i nafam se dogovoru.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kakvi novci zeno ?!
    tako se NE razgovara ako zelis da te shvate ozbiljno.
    Kakve susjede?!
    hoces da ja razgovaram sa tvojim muzem?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, sa mnom je lezala cura s istom dg, ginekolozi je nisu shvacali kad je trazila carski, al su joj doveli psihijatra pa ga je on nakon razgovora preporucio, naravno da su prihvatili njegovo misljenje
    Pa kako ja naletim na psihjjatricu koja to ne zeli! Kod mene je bila opcija da ce me radije smjestiti na psihijatriju nego inducirati.Ko da sam trazila presadjivanje bubrega.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sirius, prije se carski mogao platit, nek mi se brise post ako nije korektan, a nije ni tema

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, prije se carski mogao platit, nek mi se brise post ako nije korektan, a nije ni tema
    Ma to mi je jasno.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kakvi novci zeno ?!
    tako se NE razgovara ako zelis da te shvate ozbiljno.
    Kakve susjede?!
    hoces da ja razgovaram sa tvojim muzem?
    Ma to se susjeda meni ponudila. Pitanje je koliko je istine u tome. Nisam ni mislila nista.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni su oni tamo ludi. Zena s dijagnozom,na terapijama,u terminu, 4cm otvorena, zdrava beba,a prije bi ju smjestili na psihijatriju nego porodili.
    Stvarno nemaju sluha,i bas kao sto je netko rekao, ponasaju se kao da je lavko samo inkubator

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ajde da prekinemo trosit energiju na to kako nahovlrit doktore na indukciju. Sumnjam da ce se to dogodit ako vec nije. Uostalom,ako nju privatno vodi prof na gkdisnjem budite sigurni da nitko nece odluciti ama bas nista osim nje. A ona je na go vec neko vrijeme koliko pratim. Lavko,koji si sad tjedan?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U nedz 38.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super, taman da u pon. u terminu dočekaš prof.
    a ova 3 dana ćeš izdržati
    znas da hoćeš

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da. To jr plan. Izdrzati i onda vidjeti sto i kako u ponedjeljak.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bilo bi fora da svaka od nas jedan dan provede u bolnici sa tobom da mozemo tracat i klafrat tak da ti zaboravis na sve !

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Lavko, a da im se obratiš u pisanom obliku? Na dnu pisma stavi da ćeš ga dostaviti još npr. psihijatrici, tom i tom dr (bubam napamet). Kad bude postojao neki pisani trag o tvom stanju i njihovom nerazumijevanju tada će morati reagirati. U pismu objasni svoje stanje i bojazan za bebu. Probaj što kraće i jasnije. Mislim, kako očekivati od ginekologa da te razumije kad ni ova guska od psihijatrice niš ne kuži?!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su oni tamo ludi. Zena s dijagnozom,na terapijama,u terminu, 4cm otvorena, zdrava beba,a prije bi ju smjestili na psihijatriju nego porodili.
    Stvarno nemaju sluha,i bas kao sto je netko rekao, ponasaju se kao da je lavko samo inkubator
    ona i je sad njima samo inkubator nažalost. :/ znaju da im neće zbog toga umrijeti, a to što se emotivno lomi im je sporedna stvar.

nije samo u ginekologiji tako. malo je liječnika koji pacijenta gledaju kao spoj psihičkog i tjelesnog. ja sam u svojih preko 40 god. života srela svega njih dvoje, troje...

ne kažem da su ovi ostali bili apriori loši, ali čovjek se toliko bolje osjeća kad ga netko vidi i van one dijagnoze zbog koje je kod njih. znam da nam fali kadra, da su plaće male...sve to stoji....ali lijepa riječ i osmijeh ništa ne koštaju. i malo empatije....

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nina, ja da napisem takav dopis, mogu trazit drugu bolnicu. A di cu sad? Sad me vodi sefiva odjela, drze me tu, di ja sad mogu naci bolnicu u koju cu doci s psih.poremecajem i trazit da me porode. Moram ovdje rijesit sve kako najbolje mogu. Razgovorom sa seficom. I vidjet kako to dobro ispregovarat. Jer realno da me bace na cestu, mogu samo kod Podobnika. To mi je jos jedina opcija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne trebas nigdje ici. Nema smisla kad si kod lijecnice koja radi u ovoj bolnici odlazila privatno i pretpostavljam platila prilicno veliku svotu svojim dolascima.. Vjerujem da ces kod nje u ponedjeljak naci razumjevanje za cijelu situaciju jer najbolje poznaje tebe i tvoju trudnocu. Probaj uzivati u vikendu, izadi u grad i kupi malo robice za dijete. Vjerujem da ces ga slijedeci tjedan drzati u rukama .
    samo da napomenem , da bez obzira na privatne odlaske, placanja , povlacenje poznanstva i veza ... Sve je to nepotrebno. Nazalost, imas pravo na pristup tebi kao kompletnoj osobi , a ne samo nekome tko nosi dijete. Eto, sistem se nije iskazao. Nije ti pruzio sve ono sto trebas . To je razumjevanje i psiholoska pomoc. Sve to bi trebala imati bez dodatnog placanja i povlacenja veza.
    nazalost, obzirom na tvoje stanje, bilo bi idealno kada bi netko drugi govorio u tvoje ime i izborio se za tvoja prava ( i potrebe). Imaj to na umu kada nakon poroda krenes na terapiju... Nadam se da ces imati razumjevanje i potporu obitelji .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

lavko,nisam uočila, jel nosiš curicu ili dečka? Ili ne znaš?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da se malo maknemo od teskih tema-curicu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A maza malena ja sam isto htjela curicu,malo mi bilo iznenadenje kad je ispao decko...a sad ne mogu zamisliti drugacije

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jeste izabrali ime?
    Ako niste, eto ti malo razbibrige
    Ako jeste, razmisli jel to bas to LOL
    Mi smo trecoj curi ime izabrali par trenutaka nakon sto se rodila, he he

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A mi smo zamisljali decka od pocetka. Ime je muz odabrao odmah s ja se nidam bunila jer ima dobar razlog.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A jesi pripremila mužu kakvu odjeću za izlazak? I svoju i njenu? Postoje svakakve priče, oni su taj dan prilično izgubljeni i beskorisni

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa cekaj, imate ime za decka ili curicu?
    E da, mudro zbori Vrci...i mm je jedan od onih koji je krivo donio stvari
    I zaboravio mi jaknu, a vani snijeg

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a moj je donio samo stvari za bebu. za mene je sve zaboravio pa se morao vraćati. srećom, bolnica nam nije daleko.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, na takve stvari mislim

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jel vjerujete da muz sve sprema s mojim frendicama. Ici ce s mojom kumom u soping za bebu a ja uopce nisam razmisljala h cemu cu izaci.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imamo ime za sve spolove

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vanja?
    Saša?
    koje se jos ono ime sad nosi , a da je uniseks?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa reci nam imema! Daj daj

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Matija ?
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.08.2014. at 21:36

maca papucarica avatar