Stranica 2 od 21 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 1040

Tema: Recite mi da sam luda

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ni u bolnici ne rade uzv i ctg svaki dan, da bi ti onda bilo isto
    Uzv rade samo u preporucenim tjednima ( mirovala sam na tokolizi od 30-36 tj i napravili su mi samo jedan uzv i pregled u 34 tj. )Ctg rade svaki dan nakon nekog tjedna , ne sjecam se vise tocno kojeg.
    ali to je dvosjekli mac jer ga rade uvijek prije vizite, bebe cesto spavaju tako rano ( budenje u 6 sati).
    mene su dva puta skoro poslali na CR zbog lazne uzbune jer je beba spavala u vrijeme mjerenja .
    meni je u bolnici bilo koma , nikako pozitivno.
    izlozen si crnjacima koji se dogadaju drugima, prisiljen si spavati sa drugima u sobi...
    za mene je bolnica mjesto na koje se ide kad se ima stvaran razlog i kad se mora koristiti terapija koja se ne moze dobiti kod kuce.
    radije bih potrazila pomoc psihijatra ili psihologa.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

možeš probati i s onlajn šopingom za bebu, ako miruješ sigurno nisi pokupovala sve potrepštine

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Za Petrovu znam da ne rade često uzv, ležala sam tamo 3 tjedna pa su jedva jednom napravili.
    Al bilo je trudnica kojima su radili po 2 ctg-a dnevno, nije ni to mjerilo dobrog stanja već trenutnog ali možda bi me smirilo.
    Kod psihologa idem, čak mi šalje poruke ohrabrenja, budem ok nakon terapije, ostane nešto u glavi.
    Da ja imam urednu trudnoću, pa mislim da bi manje dramila...al ovako, te otvorena, te na inekcijama, te se sad manje miče...ja to sve ne znam hendlat.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Lavko ja sam u bolnici kao sto znas bas iz straha, rekli su mi da mogu kuci biti jer vec odavno nisam na tokolizi ,ali zbog straha i mog mira sam u bolnici
    Vise ni sami ne znaju sta da mi pišu na uputnicu i na osnovu čega me drže ovdje . Puštali su me par vikenda kuci a ja se sva isprepadam i jedva cekam doci nazad. ... Ctg mi ne rade jos ali uzv imam svakih 10 dana , vade mi krv svakih 10 dana , nista mi drugo ne rade ali eto ja sam tu ako bi sta krenulo po zlu iako sam 5 min od bolnice ...sta GOD me zanima ili brine ja u viziti pitam, to me smiri... Isto sam dva u strahu i dalje iako sam skoro u 32tj opasnost je prišla ali sad me strah tih protoka kao i tebe
    Pupcane
    I svega onoga sto se moze desiti pred kraj trudnoce ... Ja te razumijem totalno ... Ja sam 4 mj u bolnici niti jednu knjigu nisam pročitala , ne mogu se koncentrirati na čitanje , gledam tv a nekad pojma nemam sta gledam, svasta sam se ovdje nagledala , slušam svaki dan žene kad radjaju jer je blizu radjaona, od toga sam dobila užasan strah od poroda
    Ma sta da ti kažem mogla bi pisat danima , , ja za razliku od tebe ne idem psihijatru ne pijem nista a trebala bi i ja ...
    Ja te potpuno razumijem vjeruj mi
    I da pisala sam ti da bebu osjecam dosta e pa sad se malo prorijedilo , manje je osjetim , veća je i Ima manje mjesta ...
    Bit ce to sve dobro draga moja
    Moramo Ostat normalne u ovome
    Mene strah kako cu kad rodim , mislim da neću oka sklopit
    Da cu trčati pedijatru za svaku sitnicu
    Bla bla ma mogla bi o tome do sutra .......

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E onda točno znaš kako mi je...ja to skroz razumijem i pitam se bi li i meni bilo bolje u bolnici, baš zbog te neke sigurnosti.
    Meni svi trube - čitaj knjige, radi goblene, štrikaj...a meni mozak samo na jedno misli. Znam da u bolnici nema mile lale, ovdje te ne šljive puno na viziti, al što kad mene uhvti frka, muž mora sjest svaki put u auto i drndat se do Petrove koja nam nije tako blizu.
    Sad kad mi se beba smirila, to je pravo mučenje, živim za njene udarce.
    Mi vučemo neke traume i zato smo takve.
    Poslat ću ti poruku da se malo ispričamo...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rade u bolnici ctg po potrebi svaki dan, baby watcher svako jutro
    Ja sam kao bila super kul u trudnoci, a dvaput isla na hitnu i dvaput izvanredno privatno i jedva docekala da zalegnem u bolnicu s 33 tjedna, mene su drmale forumske bliske lose vijesti
    Strah je normalan, al sad mi je trudnoca u sjecanju kao najljepsi period da mi je zao da nisam vise uzivala
    Drzi se draga

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gledajte , ja vas razumjem obje.
    ali vam kazem da vi mozete odluciti da necete dozvoliti da vas lose misli unistavaju.
    vi to mozete. I ako to znaci da se PRISILITE programirati mozak na pozitvine stvari , tada to ucinite.
    Ok, svi smo drugaciji.
    ali stvari doslovno izgledaju ovako:
    " sto ako nesto nije uredu. Danas se beba ne mrda dovoljno. Blablabla"
    " ok, dobro. Strah me je toga. Ali kad sam ju slusala prije sat vremena bilo je sve ok".
    "Dobro. Misliti cu o tome kasnije. A sad 5 minuta idem citati ljubic. Ili recepte za kolace"

i tako SVAKI put.
    vjerujte to pali.
    kad nemate drugog izbora radite tako. Ne prepustate se ocaju .
    To nije intuicija , to se vas mozak igra sa vama.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Lavko, moj je vozio sat i po po mecavi nocu da me odvede na hitnu, a cure su se samo nabile na istu stranu i to me bolilo
    Tad mi je dr rekao da imam, nakon svega, pravo na strah, i da su oni zato tu i da dodjem bilo kad kad osjetim potrebu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sirius, u pravu si, samo mislim da lavko mogu smirit konlretni odgovori koje trazi ovdje, da joj drugi podijele svoja iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali ja i djelim svoje iskustvo.
    razumijem i strah, i razumijem gubitak, razumijem i cekanje...
    i zato kazem da svatko moze izabrati kako ce se nositi sa tim.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ne podcijenjujem njezine osjecaje i strahove. Ne bih to nikad.
    ali to su ipak SAMO osjecaji i strahovi, ne treba im pridavati previse paznje.
    ( mi mozemo , ali lavko ne bi trebala ). Iako , ako postoji povijest strahova i tjeskobe, moguce da se situacija pogorsala, a tada se radi I o biokemiji mozga.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko, ja sam znala vizualizirati kako stavljam te grozne misli u kutijicu, a kutijicu stavim u raketu i lansiram u svemir.
    Ponekad upali, ponekad ne... probaj, možda zvuči blesavo, ali djeluje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lavko, nemam što pametnog dodati savjetima koji si već dobila, samo , sve će biti u redu. teško je, vjerujem, jako teško.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Žene moje nije to lako
    Dovoljno je samo jedna bubica da ti netko ubaci u uho da se osjećaš lose i da budeš u ogromnom strahu .... Npr čitam na drugoj temi o toxoplazmi kako je optimistična ima i odmah se probudi neki ludi strah mozda je imam i ja .... Boze sačuvaj ..pod hitno mi treba jedan dobar samar da dodjem k sebi , ženo radila si pretragu sa 12 tj bila si negativna , od 14 tj si u bolnici , nemaš je , izbaci si to iz glave i .
    Ponovila sam si 3x nemam je smiri se ne misli o tome i natjerala se izbacit to iz glave. Uspjela jesam ali doci ce drugi strah .

Zao mi sto sam ti Lavko rekla da osjecam bebu non stop , vjerujem da te je to uznemirilo jer smo u istim tjednima ,,,
    Ali nisu sve iste bebe , kao sto nisu ni kad se rode,
    Tjesim te ja koja je luda ko i ti

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Prvo, Sirius u pravu si u više stvari - a u jednoj posebno, moja biokemija u mozgu ne štima, ja imam poremećaj kojeg sam liječila prije trudnoće.
    A sad je sve milijun puta teže jer o meni i mojim nekim potezima može ovisiti jedan život. I što crvenkapica kaže, čuješ nešto, krivo protumačiš npr.što je dr rekao i kreće lavina. Jer to tak počne, mala grudica koja se valja i postane lavina. Strah eskalira.
    Ajde da je to strah za mene, ne znam, hoću li past i slomit ruku..pa što, imat ću gips. Al ovo je strah za nešto najvrjednije što imaš i što u mom slučaju dugo čekaš. I ne bih si mogla oprostiti da zbog mog propusta bude nešto, da ne reagiram na vrijeme a mogla sam.

Kako je netko rekao, oni na hitnoj su tamo zbog mene, i ja imam pravo na strah i pravo da me saslušaju i pregledaju.
    Zasad si pomažem baby watcherom, sigurno ću ići na češće kontrole, zovem dr kad nešto ne štima. Još da glavu malo sredimo...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, ja sam znala vizualizirati kako stavljam te grozne misli u kutijicu, a kutijicu stavim u raketu i lansiram u svemir.
    Ponekad upali, ponekad ne... probaj, možda zvuči blesavo, ali djeluje.
    Joj daj mi tu raketu posudi! :D
    Moja raketa se zove UZV.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mene je tlak poslao u bolnicu i bilo mi je sasvim ok, uglavnom sam prespavala
    Sirius, petrova ne radi ctg ujutro nego baby watcher
    Lavko, meni su utjeha bili tjedni kad su bebe bile dovoljno velike za inkubator
    Veselim se tvojim dobrim vijestima nadalje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mare, davno sam u Petrovoj lezala. Sigurno su se modernizirali jer je proslo 12 + godina.
    iako je jedno i drugo ista prica , lovi otkucaje.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, meni su utjeha bili tjedni kad su bebe bile dovoljno velike za inkubator
    Veselim se tvojim dobrim vijestima nadalje
    Tako se i ja tješim, da dođem još malo pa mogu i rodit ako baš treba.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jooooj lavko

sad sam u gužvi na poslu pa ne mogu ništa napisati ali svašta bih ti rekla
    Čim uhvatim malo vremena danas pošaljem ti pp
    Ajde drž se, sve je OK

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Samo piši, svaka utješna riječ mi puno znači.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Lavko pa vec si 32tj
    Prošla opasnost i da se rodi sada bilo bi sve ok
    Beba je vec skoro 2 kg

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Upravo sam se vratila od dr, danas je opet nemoguć dan, od jutros 10 ak bijednih udaraca, ništa.
    A sad ćete mi stvarno reć da sam luda.
    Ionako sam imala dogovoreno s dr, izmolila sam je za uzv i sve u redu - beba 1950 g, dobila je 300 g u 5 dana, vidi se micanje, protoci dobri..al ja je ne osjetim!!! I neće i neće.

I na kraju sam dogovorila s dr da dolazim svako jutro na ctg. Pa dva mjeseca, dva. Nije mi teško, dolazit ću, a ako ne bude ctg u redu, ostajem u bolnici.

Samo nemojte misliti koja sam luđakinja, ja drukčije ne znam, ne mogu...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nikakav problem,ako će ti tako biti lakše idi svaki dan. Većina nas nemože znati kako se ti osjećaš,o čemu razmišljaš....ha ti mogu samo dati podršku.

Da ti bar mogu dati dio moje opuštenosti (dalmatinaka flegma ) evo ~~~~~~~~~~šaljem da ti stigne

Sve je dobro. Ti se dobro držiš,prava majka lavica

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ha=ja. Jesam opuštena,al sam nepismena

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja te potpuno shvacam. I ja bi isla svaki dan na tvom mjestu , i mislim da ako i kada ostanem t necu bit nista bolje od tebe!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    I na kraju sam dogovorila s dr da dolazim svako jutro na ctg. Pa dva mjeseca, dva. Nije mi teško, dolazit ću, a ako ne bude ctg u redu, ostajem u bolnici.

Samo nemojte misliti koja sam luđakinja, ja drukčije ne znam, ne mogu...
    Nisi luda. Ako ćeš tako biti mirnija, to je sasvim u redu.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bit ću mirnija barem malo. Ako ništa, svako jutro ću moći zahaklati nekog doktora pa udri s pitanjima.
    Sad imam osjećaj da radim sve što mogu. Prikopčat se 24 sata ne mogu. Ali i ovo će mi značit.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikakav problem,ako će ti tako biti lakše idi svaki dan. Većina nas nemože znati kako se ti osjećaš,o čemu razmišljaš....ha ti mogu samo dati podršku.

Da ti bar mogu dati dio moje opuštenosti (dalmatinaka flegma ) evo ~~~~~~~~~~šaljem da ti stigne

Sve je dobro. Ti se dobro držiš,prava majka lavica
    Šalji te flegmatičnosti molim te!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

••••••••••••sending•• ••••

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Svaka čast tvojoj doktorici

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Je. Bit ću joj zahvalna do kraja života.
    Danas sam obavila prvi jutarnji ctg.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Trebam savjet. Ipak sam odlučila otići po još jedno mišljenje.
    I recimo to drugo mišljenje bude različito od mišljenja moje doktorice.

Kako to njoj saopćiti? Već sam svaki dan u bolnici, pomogla mi je dr, ali ja bih ipak čula još jednog stručnjaka.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trebam savjet. Ipak sam odlučila otići po još jedno mišljenje.
    I recimo to drugo mišljenje bude različito od mišljenja moje doktorice.

Kako to njoj saopćiti? Već sam svaki dan u bolnici, pomogla mi je dr, ali ja bih ipak čula još jednog stručnjaka.
    Pa lijepo joj kazes. Vjerojatno ce misliti da ti nisu sve na broju, no to vec i sama znas
    Posljednje uređivanje od S2000 : 22.07.2014. at 15:35

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa kako lijepo?
    Znači vi ne bi išli po drugo mišljenje?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

nisam bas ulovila koje drugo misljenje, tj za sto tocno drugo misljenje? Ako si kod ove svaki dan i sve je ok, sto bi tocno pitala drugog doktora, a da nju ne mozes?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A o čemu se radi lavko? Terapija, mirovanje...? CTG uredan, ideš svaki dan, zar ne?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kod svoje dr radim ctg, radila sam i uzv, ali po drugo mišljenje bih išla kod jednog uzv dijagnostičara koji je cijenjen kao jako stručan u uzv, najviše zbog toga što manje osjećam bebu - to već valjda svi znaju.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa idi lavko, ne moraš joj ništa ni govoriti osim ako njegov nalaz pokaže nešto potpuno drugačije (što se 99% neće dogoditi) a onda ti, vjeruj mi, uopće neće biti bed spomenuti joj to

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako se pokaze da je drugo misljenje razlicito od prvog , tj. da nesto nije u redu/ da trebas hospitalizaciju/ carski ... što vec.
    vjerojatno ces se prikloniti tom misljenju i najmanje bitno ce ti biti to sto misli ili kaze tvoja doktorica.
    u svakom slucaju bilo bi pametno nakon pregleda da drugom misljenju kazes zasto si dosla .

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Slažem se s Majuškom.
    I sa sirius.
    Posljednje uređivanje od Argente : 22.07.2014. at 15:52

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s Majuškom.
    I sa sirius.
    X

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod svoje dr radim ctg, radila sam i uzv, ali po drugo mišljenje bih išla kod jednog uzv dijagnostičara koji je cijenjen kao jako stručan u uzv, najviše zbog toga što manje osjećam bebu - to već valjda svi znaju.
    Odi dr. Kosu na uzv , on ce ti reci kako je. Niti vise niti manje.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, da, reći ću ja drugom doktoru odmah zašto sam došla, nije mi to problem.
    Ako baš bude nešto kritično a ništa,...radi se o mom djetetu, valjda neće scene stvarat.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Odi dr. Kosu na uzv , on ce ti reci kako je. Niti vise niti manje.
    Upravo njemu i idem.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, da, reći ću ja drugom doktoru odmah zašto sam došla, nije mi to problem.
    Ako baš bude nešto kritično a ništa,...radi se o mom djetetu, valjda neće scene stvarat.
    Ako bude kriticno , vjeruj , najmanja briga ce ti biti ( i treba biti) tvoja doktorica.
    vjeruj mi vecina doktora je potpuno ok , i radi u interesu pacijenta ( i onda kada je ugrozen njihov ego).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni se čini da imaš dvije opcije.
    Jedna je uopće joj ne reći ništa, ako ti ne treba njezina uputnica.
    Razlozi su ti, kako da to kažem, objektivno bezrazložni, ali subjektivno ti trebaš napraviti sve da umiriš paniku.
    Najbolje bi bilo da naiđeš na nekog samouvjerenog i oštrog doktora, da te malo "popljuje" zbog paničarenja, tipa šta vam je ženo, čisto kao neka antihisterijska pljuska, da te smiri.

To isto nekad upali kad umirujuće vijesti izrazi netko s autoritetom.

Ako mišljenje ginekologinje bude kao i kod tog drugog doktora, nikom ništa, bila si radi svoje psihičke stabilnosti, ne moraš joj pokazivati papire.

Ako ne možeš bez njezine uputnice, objasni joj ljudski, kao ovdje nema, da znaš da nema nikakvih medicinskih indikacija za daljne pretrage, da ne sumnjaš u nju, ali da si jednostavno ne možeš pomoći zbog straha.
    Panika je jača od svega i moraš ju smiriti, ovako ili onako. Shvatit će.
    Naravno da ćeš ući u njezinu neku anegdotu - e, tako sam jednom imala pacijenticu koja je....
    ali nema veze, ako imaš tu neku prisilnu potrebu, otiđi pa i to obavi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ah, kasnim, sve je već napisano.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato ju i Kosu saljem , Nena.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne treba mi njena uputnica, idem privatno.
    Ma nek me popljuje Kos ak sam u krivu, najmanji problem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •