Page 21 of 21 FirstFirst ... 11192021
Results 1,001 to 1,040 of 1040

Thread: Recite mi da sam luda

draga Lavko, tako te lijepo citati u ovako vedrom tonu

Snaaci ces se ti , uopce ne sumnjam u to

samo ti "gnjavi", pa zato i jesmo tu da se međusobno gnjavimo!

baka's Avatar

Quote Originally Posted by lavko View Post
    Hvala, hvala! I ja mislim da je forum odahnuo kad sam rodila. Htjela bih nekako sacuvati ove sve postove da jednig dana imam dnevnik i pokazem Nikolini koliko smo je svi cekali.
    Netko je spomenuo drugo..ne salite se

Porod je dosao nekako prirodno, to mi je bila najnormalnija stvar na svijetu. To tako ide inikako drukcije. Jedini mi je zao sto su me malo recnuli. Mozda smo mogli bez toga ali islo je jako brzo, mozda nije bilo vremena za masiranje medjice.

I da, koji god muz moze, lijepo je da je sa zenom. Drugaciji je osjecaj.

Mi se sad upoznajemo, malo je manje kod mene jer je oni hrane. Zna bit cendrava pa onda iskusavam metode smirivanjai sad ludjacki slazem popise jer naravno nis nismo kupili. Muz je nakrcao kucu posudjenim stvarima, kupuje robicu, bocice, pelene...kad sam ja imala "pametnija" posla u trudnoci.

Imam sto pitanja tako da cu vjerojatno i dalje gnjavit po forumu..

U nedjelju idemo doma. A onda ...show time

Forum RODA DULA još jednom je uspješno posredovao. Dobro došla Nikolina, želim ti strpljenje s tvojim dragim smušenim roditeljima.

sonata's Avatar

Cestitam!

Vrci's Avatar

Jesu tebe vratili na tvoje lijekove? Kako se ti osjećaš? Mislim da euforija od poroda zasad traje jel

Slobodno se javi ako budeš imala kakva pitanja/probleme oko hranjenja bočicom. Znači od dojenja/izdajanja si skroz odustala zbog lijekova?
    Last edited by Vrci; 05.09.2014 at 20:53.

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Čestitam, Lavko, hrabra mamo! Dobrodošla, Nikolina!

mare41's Avatar

Nadam se da ces je jos sutra sama hranit, kod nase nedonoscadi ni bocica nije bila bas jednotstavna, a sami smo ih hranili

lavko's Avatar

Quote Originally Posted by Vrci View Post
    Jesu tebe vratili na tvoje lijekove? Kako se ti osjećaš? Mislim da euforija od poroda zasad traje jel

Slobodno se javi ako budeš imala kakva pitanja/probleme oko hranjenja bočicom. Znači od dojenja/izdajanja si skroz odustala zbog lijekova?
    Zapravo da euforija jos drzi, cekam tjedan dana da si prestanem davat heparin (rekli su moze samo tjedan dana) i onds moj stari antidepresiv koji se inace ne slaze svheparinom.

Tu su mi na kraju uvalili bromergon, ja sam tupila kako cu se izdajat ali su dva doktora i sestra jos vise tupili kako cu od toga tek poludit, dobit mastitis i blabla. I reko dobri dajte taj usrani bromergon, al bude li mi sta, nadrapat cete.

Sutra cu pitat da je ja hranim bocicom da mi pokazu al vec sad ne znam koje kupit - staklene il plasticne?

Mojca's Avatar

Jutro draga, koje slatke brige.
    Ne znam ništa o bočicama, ali negdje mi je u sjećanju iz vremena kad je moj brat bio mali, a ja sam tad imala 8 godina da za početak idu staklene, a kasnije plastične... budu se već iskusnije cure javile.
    Ima nekih bočica protiv grčeva, jedna moja frendica je njih koristila, kaže da zbilja stvar funkcionira. Ne sjećam se kako se zovu, javim ti kad saznam.

Vrci's Avatar

Ja imam staklene od pocetka i one su mi super. Plasticne nekako ne volim,ove mi se ljepse ociste.

željkica's Avatar

Ja imam plastične meni su ok,koristim (valjda smijem napisat) (kršitelj koda)ove -one ti imaju zastitni obruč na boci koji spriječava da beba guta zrak.

željkica's Avatar

prepostavila sam da će bit izbrisan proizvođač al kako joj reć čije bočice da kupi?

Osoblje foruma sirius's Avatar

Bocice ko bocice. Kupi koje zelis sa odgovarajucem velicinom dude. Nema filozofije , ostalo JE reklama.
    Kupi vise komada , barem 3-4 sa jednakim dudicama. Da dijete ne bude zbunjeno kod hranjenja, a da ne morate prati nabrzinu nakon svakog obroka. I to je to.

Teica's Avatar

Još jedna stvar koja je nama bila jako važna: sterilizator bočica.

Kako ja isto zbog lijekova nisam smjela dojiti, bili smo na bočici.

Nevjerojatno ali naša curka se budila na minutu svaka 3 sata za papanje.

Znači dan-noć, svaka 3 sata je hranjenje (i presvlačenje).

U prijevodu: stalno si u akciji !

Upravo zbog toga sterilizator nam je bio od veeeelike pomoći.

(Jer je 3 sata "pauze" koju imaš u praksi stvarno malo.)

Da još uvijek imam naš, dala bih ti ga ali više ne znam gdje je - mislim da smo dali nekome.

lavko's Avatar

Evo danas je muz isao kupit, sa mnom je u sobi zena koja je rodila cetvrto dijete pa nas i ona malo savjetuje. Dali su mi da je ja hranim danas, oni to tako na brzinu zguraju bebi u usta, meni ide sporije i mislim da je tak bolje.
    Uglavnom, novi izazovi

Teice, pa ja ne bi sterilizirala bas prije svakog hranjenja. Jednom dnevno prokuham a inace perem. Ili?

Vrci's Avatar

Ja sam sterilizirala jednom tjedno. Sad više ni to Oprala nakon svakog hranjenja vrućom vodom. Nikad do nedavno nisam čula za svakodnevno steriliziranje (ili čak nakon svakog hranjenja) - dok me frendica nije u čudu pitala kako stignem stalno prokuhavati. A moj je jeo svaka 2 sata na početku

Ako se bocice peru u perilici, ne vodim potrebu za sterilizacijom.

Vrci's Avatar

Za brzo hranjenje na bočicu savjet - kupi termosicu (ako nemaš). Prokuhaš vodu, dio staviš vruć u termosicu, dio hladan vani. Kad treba jesti, pomiješaš hladnu i vruću vodu (već si nađeš omjer) - i brzo je gotovo. Taj savjet je mene spasio, koliko puta je urlao dok se nije voda zagrijala/ohladila

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Ako se bocice peru u perilici, ne vodim potrebu za sterilizacijom.
    Nama su na tečaju isto ovo rekli.
    I da je (ako se želi) dovoljno kupit samo tablete za sterilizaciju i koristit ih u običnoj posudi (da je kupnja sterilizatora bacanje novca).
    Last edited by Val; 06.09.2014 at 18:34.

Anemona's Avatar

Čestitam Lavko, odradila si lavovski posao!
    Hrabrija si ti i močnija, daleko više nego što si svijesna. Sretno!

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by lavko View Post
    Evo danas je muz isao kupit, sa mnom je u sobi zena koja je rodila cetvrto dijete pa nas i ona malo savjetuje. Dali su mi da je ja hranim danas, oni to tako na brzinu zguraju bebi u usta, meni ide sporije i mislim da je tak bolje.
    Uglavnom, novi izazovi

Teice, pa ja ne bi sterilizirala bas prije svakog hranjenja. Jednom dnevno prokuham a inace perem. Ili?
    lavko, bočice moraš sterilizirati, bar prva tri mjeseca.
    Ne treba kupiti sterilizator, dovoljno je da ih opereš i staviš prokuhati na pet minuta u lonac koji ćeš samo za to koristiti. Pazi da su cijele bočice i sav pribor uronjene u vodu. Sve moraš prokuhati, i dude i kolute i bočice. To ti može raditi mama ili muž, ako ti ne stigneš u početku.

Pazi da točno prirediš hranu za bebu. Točnu količinu vode i točnu količinu mliječne formule u prahu. To je JAKO BITNO. Mislim da se bebi koja se hrani na bočicu treba ponuditi nakon obroka, prokuhane vode, ohlađene na sobnu temperaturu. Jer, napravljeno mlijeko je uvijek isto i mogla bi beba biti žedna.

Nikako ne bih prala bočice u perilici za suđe. Unutra je fuj voda dok se pere. A bebe su jako osjetljive, naročito njihov probavni sustav i treba prvih mjeseci jako paziti na čistoću kod pripreme mlijeka.

Pripremljena bočica mlijeka ne smije stajati na sobnoj temperaturi duže od pola sata. Ili ju staviti u frižider, pa grijati, ili baciti.

Beti3's Avatar

Da, i par praktičnih savjeta.

Kupi dozator za mlijeko u prahu. U ta tri pretinca u svaki odmjeriš točnu količinu mjerica mlijeka u prahu potrebnu za jedan obrok. Ovakav ili nešto slično: http://www.philips.hr/c-p/SCF135_06/...lijeko-u-prahu

Ovakva ti termosica olakša život maksimalno kad se beba hrani na bocu. A naročito noću. http://www.rist.at/_data/modell_images/9401902-03.jpg

U nju staviš prokuhanu, toplu vodu. U drugoj boci drži prokuhanu, ohlađenu vodu.
    Kad beba zaplače, u bočicu uliješ tople vode iz termosice i dodaš hladne ako treba. S vremenom ćeš točno znati omjer. Zatim usipaj unaprijed izmjereno mlijeko u prahu. Staviš dudu i čep i promiješaj.

Za 2 minute je spreman obrok.

Uvijek PRVO vodu, zatim prašak, inače ne bi bio dobar omjer mliječnog obroka.

Sve ovo izgleda komplicirano, ali olakša ti život svaki dan i svaku noć. Isprobano na čuvanju jedne predivne curice ( svoju djecu sam samo dojila).

željkica's Avatar

Ja sam sterilizirakla bočice prvih 6 mjeseci,nisam imala sterilizator nego otopinu za steriliziranje,nakon hranjenja bi bočicu oprala i ubacila u posudu di je bila voda i ta otopina i nakon sat vremena bi isprala vodom,vrlo jednostavno.

Nista od toga sto Beti pise nisam koristila , niti prakticirala.
    Drugo dijete je bilo od rodenja na AD.
    tako da sam veci autoritet po tom pitanju , rekla bih.

Beti3's Avatar

Ne radi se o "autoritetu" nego o olakšavanju svakodnevice.
    Last edited by Beti3; 06.09.2014 at 19:32.

Anemona's Avatar

I mi smo imali dugi staž. Najviše mi je koristio sterilizator (parni), jer za razliku od kuhanja u loncu nije bilo kamenca. Dozator je olakšao mnoge situacije, a bome i termosica gdje sam čuvala vodu za noćni obrok, ili ako smo nekud išli. Isto tako imali smo po barem 4-6 flašica.
    Ništa od toga nije neophodno, ali uvelike olakša komplikacije. I 1 flašica je dovoljna, ali ovako nisam bila vezana za stalno pranje.

mare41's Avatar

Mi imamo 6 bocica, staklene mi najbolje, jos povremeno steriliziramo, nasa voda je puna kamenca pa za njih koristim kupovnu vodu, noc mi olaksa prah u dozama, vruca voda u termosici i hladna stavljena u bocice

Vrci's Avatar

Da,dozator mi jako puno pomaze,pogotovo nocu. Imam onaj iz dm-a, (kršitelj koda)ov je bas skup

Mislim da pripremljeno mlijeko ne smije ni u frizider. Tj.smije ako beba uopce nije jela. Ako je jela,kazu da je vec sve bilo u kontaktu s ustima/slinom, pa se ne smije cuvati

lavko's Avatar

Dozator u dm-u. Ok, pisem. A mi kupili samo 2 bocice. Dobro, to mozemo nadikupit uvijek.
    Prokuhavat cu u zdjeli,ako bas ne budem mogla, kuoujem sterilizator.
    Inace mala papa sve kaj joj dam, nis se ne buni.
    A ja sam fino zaradila vanjske hemoroide. Boli naprijed, boli straga, pothitno mi treba neka mast, ubila bih za Faktu sada.

S2000's Avatar

Kantarionovo ulje!

Optimisticna's Avatar

ili dobro domaće maslinovo. Kako su ti šavići?

Kao prvo lavko čestitam na curki, vidiš da je sve ispalo da bolje nije moglo. I hvala Bogu na tome. Drago mi je da napokon zasluženo uživaš.
    Što se tiče bočica i Ad-a ja sam svog momka othranila na jednoj bočici, staklenoj do nekih cca 3 mjeseca sterilizirala jednom dnevno u loncu poslje jednom tjedno, sad više nikako. Također koristim dozator i termosicu i grijač za bočice i to je sva mudrost. Sve bude spremno za 2 min, razmak između hranjenja je oko 2h (u početku) što je dosta vremena da se bočica pripremi za iduće hranjenje tako da mislim da nema potrebe da sad gomilaš boce, sterilizatore i razna čuda...

A ono što beba ne popapa najbolje je baciti i svaki obrok pripremiti svježe. Nikako u frižider pa podgrijavat.

Vrci's Avatar

Ja imam 2 bočice, više mi ni ne treba. Jedna je da bude u kuhinji za dnevna hranjenja, jedna mi je u spavaćoj sobi za noćna. U početku sam imala samo jednu, nije mi bilo premalo

Danas doma...vas troje...uživajte!!

Ok, lavko je rodila. Jos cekam da se javi da su kod kuce.Nakon toga , molim za sva ostala pitanja otvoriti nove teme na pripadajucim podforumima ( da ne bi imali kupus).

Tanči's Avatar

Imaš pravo, čitam ovo o bočicama i ja bih najradije to sve obrisala.
    Kako se friška mama može snaći u tome kad joj svatko drugo savjetuje za istu stvar?!?

Snekica's Avatar

Lavko, pa čestitam na Nikolini! Danas kući, zar ne? Vidim da si se počela lijepo snalaziti i da će sve biti u savršenom redu! Uživajte u novom životu!!! Pusa tebi i TM, a bebici želim dug, sretan i zdrav život!

lavko's Avatar

Onda da zavrsimo na lijep nacin...danas je nasa obitelj potpuna, dosle smo kuci i svasta smo vec radili, za neke stvari nam treba vise, za neke manje vremena. Puno toga ne znamo ali imamo puno dobrih teta oko nas u stvarnom i virtualnom svijetu za pomoc. Straha ce biti, bit ce sigurno i suza, ali nadam se da je ona psihoza trudnoce iza nas.
    Laka i mirna noc svim divnim tetama ovog foruma...

Samo kukaj ako nesto zaskripi.
    pretraznik je tu, i jos puno podforuma za nova pitanja.
    Sretno !

Page 21 of 21 FirstFirst ... 11192021