Stranica 9 od 21 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1040

Tema: Recite mi da sam luda

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Iskreno, ni ja ne kuzim sto ga je sad frka. Vidjet cemo mi jos cija mati svarce vunu prede...
    Veceras isla u setnju s mamom i mamu zabolilo u krizima. Setala tri frtalj sata. Vau.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Bas sam bila kod svoje dr na kontroli,na njenom uzv. Beba kod nje ima 3300. Mislim, sigurno nema toliko u stvarnosti, ali sam barem razrijesila misterij tezine i uzv. Ne stagnira. Haleluja!
    Otvorila sam se za jos jedan prst, pa sam 2 prsta prohodna. Meni je to trenutno sasvim ok jer je dr rekla da nece indukciju. Da nema indikacije.
    Pa kako se svi uspiju dogovorit za porod a ja ne?!
    Kako nema indikacije, ja luda svaki dan?!

Primam savjete za poticanje poroda.
    Setnja, stepenice, ricinusovo ulje, ananas, lopta...jos?
    2 prsta prohodna za prvorotku s 35-36 tjedana je dosta, to ide i samo prema ranijem porodu, nema tu potrebe za indukcijom (ionako prije 38 tt te nece poslati na indukciju ako nije zbilja frka, zbog (ne)zrelosti djeteta).

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Martina, pozlatile ti se!
    Ma nisam mislila prije 38 tt indukciju, al nece dr cut nikako.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

lavko, pusti dijete da se rodi kad dodje vrijeme.

Vidis da si nasla nacina za prezivjeti dan pa onda samo nastavi tako. U medjuvremenu mozes pokusavati sve i svasta za pokretanje poroda jer, u principu, niti jedno od toga nece napraviti ama bas nista ako beba i ti niste spremni za porod. Cak ni seks, jer tesko da ce iciji muz proizvesti stvarno dovoljnu kolicinu prostaglandina.

Prema mojem ginekologu, jedina stvarno koliko-toliko znanstveno dokazana metoda je stimulacija bradavica, ali i to bi trebala svaki dan, nekoliko puta po 15-20 minuta. A i tad nece biti nista ako nije vise-manje ionako doslo vrijeme.

(Ja sam rodila s 42+1 i stvarno sam svasta probala, a samo da izbjegnem indukciju koja je trebala poceti na 42+2.)

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne mogu, ne mogu vise. Evo danas sam opet lose. Jedan dan dobro, sest lose. Svi ti nacini smirivanja su nista i samo me iscrpljuju do krajnjih granica. Pricam to svojij dr i ona se nasmije. Dala bi joj jedan takav dan da shvati kako je to.
    Zato cu probat nekim prirodnim nacinima, najgore sto se moze desit je nista.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znam da ti nije do smijeha, ali si me baš nasmijala ovom rečenicom.

Grlim...

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ne mogu, ne mogu vise. Evo danas sam opet lose. Jedan dan dobro, sest lose. Svi ti nacini smirivanja su nista i samo me iscrpljuju do krajnjih granica. Pricam to svojij dr i ona se nasmije. Dala bi joj jedan takav dan da shvati kako je to.

Joj Lavko, grlim...pa da mozda da se okupiras sa time da potaknes nesto Cisti, spremaj...keksaj se...to sam i ja radila sa malom...uvjerena da cu nekaj pokrenuti ali bio je sipak...ali sam zato bila mnogo aktivna hahaha

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Www.nextdirect.com

Gledaj svu tu finu robicu, izaberi nesto za svoju bebicu, proletit ce ti vrijeme dok ne reces keks, ma kako sporo ti se cinilo. Pokusaj uzivati u dosadi i tisini i spavanju. Zapamti taj osjecaj. Kad rodis pokusaj ga se prisjetit. Falit ce ti
    Posljednje uređivanje od S2000 : 20.08.2014. at 16:40

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ajoj al moji dani nisu ispunjeni dosadom, vec fiks idejama, panikom i strahovima. A sad imam i problema sa spavanjem jer me sve pritisce, noge su mi teske i nemirne, spavam po 3-4 sata po noci. Nijedan ovaj dan mi nece falit, vjeruj mi.
    Idem malo po stepenicama u kuci.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lezim i stimuliram bradavice. Al izgledam glupo negdje.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Draga Lavko,ti izazivas trudove,a ja smisljam ideje kako ih ne izazvati,kako da mi crviks sto duze ostane u komadu...uh,uh....donedavno sam se drzala,tebe tjesila.....sad bih i ja mogla otvoriti ovakvu temu,ovi tjedni koji sljede me izluduju,odjednom umirem od straha
    Ti mi se Lavko drzi,znas da svaki dan moze biti dan D i kraj ovih strahova

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Saljem poruku.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Grlim vas obje jako

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lavko draga moja, samo sam svratila da te malo izgrlim, ajde guraj još malo, vidi dokle si već došla!
    Jesu te bar malo zaokupile stvari za bebu? Nisam popratila, jeste se odlučili za ime?
    Posljednje uređivanje od innu : 20.08.2014. at 22:26

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko pa di si?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Toliko mi je lose da nemam snage pisati o tome. Budem ako se smirim malo. Mozak stvara konstrukcije.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Toliko mi je lose da nemam snage pisati o tome. Budem ako se smirim malo. Mozak stvara konstrukcije.
    Nedaj se! Jos malo i gotovo! I onda ces svoje blago drzati u rukama! Sve ovo ces citat i smijat se jer ces to zaboravit!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Lavko draga moja grlim i mogu ti se komotno pridruziti ....ali sam si kupila hrpu krizaljki i ispunjavam li ih ispunjavam, probaj i ti...

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mury drzim fige!!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne mogu ni krizaljku rijesit. Ne mogu vam opisati, strah 0-24, stvaram strahove, ne znam, cak sam mislila na hitnu da mi daju inekciju za smirenje. Ali to imam i doma.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, jel možeš brzo nać nekoga da te izvede iz kuće i povede u šetnju, vožnju?
    Moraš izać iz kuće i pokušati otresti to grozno raspoloženje...
    Grlim

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Popodne idem sa starcima u neki soping. Ne znam ni kak cu to. Problem je sto ja konstantno imam strah da ce se nesto lose desit. A beba je jos mirnija ako je to uopce moguce.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne mogu zamislit da cu ovako mozda morat provest jos 4 tjedna do termina.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Odi u setnju i ako se ne uspijes smirit onda bi ja na tvom mjestu otisla kod dr

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, ici cu u taj soping i vidjeti. Jedino sto mi dr moze dati je Normabel, to imam i doma. Jedino mogu popricat s nekim.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Onda si uzmi normabel, radi sebe i radi bebe

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa drmni Normabel, ko da je to nešto.
    Pol trudnica u Petrovoj je na njemu.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Popila sam i to dosta danas. Zvala sam dr, rekla je da mogu popit vise od onih 6 dozvoljenih mg, ja sam popila 8. Umrtvio me, zaspat nisam mogla, taman kad krenem spavat, sjetim se svega sto me zdere i nista.
    Sad se beba javlja po nekih 15-20 min u odredjene sate, a do neki dan je znala po dva sata u komadu, najmanje, znala sam je osjetit i po cijelu vecer. I mene to sad uzasno brine, to je sad sve manje i manje. I onda krecu konstrukcije koje me sram napisati, svakakve dijagnoze u glavi. Ne znam ima li ijedna trudnica da je prolazila sve ovo na ovako ruzan nacin.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

lavko, mislim da će ti se sad javiti manje nakon normabela...kažu da ih to uspavljuje

Kad vidim koliko se mučiš, ja bih najradije da te ranije porode. Koliko god je svaki dan u buši bitan, sad kad si u sigurnim tjednima (moj gin je rekao nakon 35tt da mogu odahnuti) mislim da ovo toliko loše utječe na tebe, a preko tebe i na bebu. Ako si ti uznemirena, možda se baš onda beba ne javlja (moja nije)

Drži se, dan po dan po dan i još malo... Kad ti je termin?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Malo mi je lakse, bili smo u voznji.
    To je ono sto moja dr ne shvaca, ovime stetim sebi, djetetu i svima oko sebe. A ona hoce da sve bude prirodno. Ma dosta mi je tog prirodnog kad je svaki dan muka. Koliko je prirodno piti tolike Normabele, to ne razmislja.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citam ovu temu od pocetka, ali prvi put imam stvarnu potrebu reagirati jer osjecam da se stanje znatno pogorsalo - jel mozes ikako stupiti u kontakt s psihijatrom, mozda on ima kakav savjet za lijekove? Bubam sad napamet, ali nisam sigurna koliko ti je sad potreban - ginekolog.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Iduci tj idem psihijatrici radi dogovora za poslije poroda. Ja vec pijem jedan lijek koji nije moja terapija, ali su mi ga dali zbog trudnoce. Ne znam da li ista pomaze, mozda bi bez njega bilo gore...to znaju dat trudnicama.
    Ne mozemo tu puno osim nadat se porodu. Idem i psihologici na razgovor u ponedjeljak.
    Rjesenje je porod. Pokazat cu nalaz psihijatrice ginekologici, mozda shvati koliko mi je tesko jer je njoj to sve bezveze...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Grlim mila.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lavko, grlim te draga, izdrzi jos malo

al hebate, inace masu tom indukcijom na svakom cosku, treba puuuno truda da ih otkantas, a kad netko pita onda sipak

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, vezano uz sve manju i manju aktivnost bebe.
    Kad se tvoja djevojčica rodi, vidjet ćeš da će prve dane, pa i tjedne života provesti sa jako malo razdoblja budnosti, izuzev budnosti za papanje.
    To je normalan ritam bebe.
    I u trbuhu oni jako puno spavaju, a kako se bliži porod znaju se i smiriti, kažu da "skupljaju snagu za porod", a u biti toliko rastu i razvijaju se da nemaju dodatne energije za rasipanje a bogami ni mjesta za gimnasticiranje.

Evo par citata:

"Between 32 and 34 weeks, the amount of organization between a baby’s patterns of brain activity, changes in heart rate and eye movements increases remarkably. This means that, as you approach the end of your pregnancy, your baby spends gradually less time in the indeterminate sleep state and more in the quiet sleep state."
    "If you are particularly anxious, it is likely that your baby will spend more time in the quiet sleep state and move less while sleeping, than if you are less worried." (http://www.naturalchildmagazine.com/...fter_birth.htm)
    "Just like newborns, fetuses spend most of their time sleeping. At 32 weeks, your baby sleeps 90 to 95 percent of the day. Some of these hours are spent in deep sleep, some in REM sleep, and some in an indeterminate state — a result of his immature brain. During REM sleep, his eyes move back and forth just like an adult's eyes. Some scientists even believe that fetuses dream while they're sleeping! Just like babies after birth, they probably dream about what they know — the sensations they feel in the womb.
    Closer to birth, your baby sleeps 85 to 90 percent of the time, the same as a newborn." (http://health.howstuffworks.com/preg...n-the-womb.htm)

Izdrži još malo...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citam temu.....i mislim si....zar zaista mislite da je indukcija u 37tj dobar izbor. Pogotovo za nju koja je puna strahova. Indukcija,pogotovo rana indukcija, moze biti dugotrajna i ne mogu zamisliti kako bi reagirala da to recimo traje 24 sata bez imalo prirodnih trudova....bojim se silne panike koja bi te mogla spopati

Ja lezim u petrovoj vec 2mj,u ponedeljak punim 42 tjedna i priljkujem svoje trudove jer znam da ce u ovim tjednima ,ako ih docekam...sve ic brze,lakse i bezbolnije. Mislim da bi i ti tako trebala razmisljat....

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Maca super! Dobro si se sjetila! Znaci beba stalno spava i zato se ne mice!
    Lavko nadam se da te to bar malo smirilo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

principesa ja ne mislim nista bas dobro o indukciji, mrzim taj drip neopisivo, jer sam ga iskusila
    al mi se cini da bi njoj, kad napuni 38 tt, mozda i bila bolji izbor
    velim mozda, ne znam
    al znam da masovno induciraju bez potrebe
    strahove koje lavko opisuje tesko je razumjeti, ja ih ne razumijem, tj. ne znam kako joj je, a nije da sam bila smirena u svojim trudnocama
    samo vidim da joj je jako tesko

macaklinka? avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lavko, nemaš se razloga brinuti što se beba manje miče! Stvarno previše analiziraš i brojiš njene pokrete.

Ja sam se brinula ispočetka kad se počela manje kretati, pogotovo jer sam izgubila prvu trudnoću, ali me doktor uvjerio da je sve super. Onda mi je bilo samo "Ok, javila se danas, znači da je živa!"

Ma ne mogu ni njima svi dani biti isti, pogotovo sad kad doživljavaju podražaje iz okoline. Uostalom, kao što je maca papucarica rekla, veliku većinu vremena spavaju. Bilo je dana kad se javila tek navečer i to samo štucanjem. Drugih dana bi se trbuh tresao ko košarkaška lopta. Evo je sad, skoro puni godinu dana, super zdrava, vesela i živahna cura.

Ne brini. Ideš na preglede. Javlja se. Sve je u redu. Beba je dobro. Vjeruj liječnicima.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Javljam se iz Petrove, jutros sam snimila ctg i nosila ga na potpis u radjaonu i pred doktorom imala napad panike. Trazila sam da mi daju inekciju Normabela i dezurni je rekai da me ne moze pustit doma takvu i da ce me zadrzat. Spicili su mi inekciju i sad lezim za nijansu smirenija.

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dobro je. Na sigurnom si, ja sam nekako bila mirnija kad su me zadržali iako je doma najljepše.
    Kako se ti sad osjećaš, da li ti je olakšanje da su te zadržali?
    Je ctg bio u redu?
    Posljednje uređivanje od innu : 23.08.2014. at 11:15

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mirnija sam moram priznati. Konacno je netko skuzio u kojoj sam muci. Mozda sad shvate da ne mogu vise. Moram se javit svojoj dr kojoj to nece bit drago sigurno ali bS me briga, njoj je to sve bezveze ti moji problemi.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajde hvala Bogu da su te zaprimili! Sad si ipak pod nadzorom! Javljaj nam kak se odvijaju stvari. A kakav je bio ctg? Pretpostavljam da je bilo sve ok

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Draga,neka si ti u bolnici,sada ce dan D I mene kljukaju normabelima,a mozda ti i odem slj.
    tj.u Petrovu,muz ce ipak u pon.prof.Djelmisu na konzultacije,ako ovi budu tvrdoglavo odbijali tokolizu i serklazu,eto mene u Petrovu!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a da probas u vinogradsku Mury?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U petrovoj samo Djelmis zna kaj radi. Ovi ostali su isto da ti Bog pomogne.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

cure, zar prof. Đelmiš nije u mirovini već barem 2 godine?

Lavko, drži se! ~~~~~~~~~~~~~~

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ctg je bio ok jutros. Mury, ako dodjes, druzit cemo se, i nemojte govoriti molim vas lose stvari za Petrovu, to mi sad ne pomaze. U svakoj bolnici ima ovakvih i onakvih.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma sad kad te zaprimio skuzio je da ti nije dobro i da ne mozes sama to vise. Sigurna sam da ce ti taj bas taj dr.sad pomoci ...mozda te i porode uskoro

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Inesz nemam pojma bar 2 god nisam bila tam

Stranica 9 od 21 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •