Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Gestacijski dijabetes

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno Gestacijski dijabetes

22.tjedan sam trudnoce i na ultrazvuku 28.03.se vidjelo da je beba krupnija nego sto treba pa sam radila test opterecenja na glukozu i povisen mi je secer.8,5mi je,a ginekolog mi kaze da je do 8 normalno.sad imam fore da ga reguliam do 25,kada idem na iduci ultrazvuk,jer sam citala po netu da se moze prehranom regulirati zdravom prehranom i izbacivanjem ugljenih hidrata.pa od jucer spremam zdravu hranu.Ostala sam trudna sa 95 kg,a sad imam 103.Ima li neka od vas slican problem?

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Citiraj slavicica1 prvotno napisa Vidi poruku
    22.tjedan sam trudnoce i na ultrazvuku 28.03.se vidjelo da je beba krupnija nego sto treba pa sam radila test opterecenja na glukozu i povisen mi je secer.8,5mi je,a ginekolog mi kaze da je do 8 normalno.sad imam fore da ga reguliam do 25,kada idem na iduci ultrazvuk,jer sam citala po netu da se moze prehranom regulirati zdravom prehranom i izbacivanjem ugljenih hidrata.pa od jucer spremam zdravu hranu.Ostala sam trudna sa 95 kg,a sad imam 103.Ima li neka od vas slican problem?

Bok evo i ja imam vrlo slican problem u 22 tt sam radila ogtt i na taste mi je bio 5,2 - dozvoljeno do 5,1 poslje 1h je bilo 8,5 do 10 je normalno i nakon 2h mi je bilo 5,6 do 8 normalno.Meni su napisali gestacijski iz razloga jer je na taste povisen pa sam trebala ic na tecaj kako se pikati i mjerit secer pa na guk profil,medutim moj ginekolog u petrovoj je rekao da to nije jako poviseno te da reguliram prehranom sad sam 27tt i uskoro cu ici ponovno vaditi,ja takoder imam dosta kg,94 i nisam nista dobila jer reguliram to sa prehranom..di si ti vadila ogtt?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni je također dijagnosticiran gestacijiski dijabetes. Ja ga kontroliram prehranom i svaki mjesec radim guk profil. Ako se pazi na prehranu problema skoro da i nema. Na internetu ima dosta stranica sa planom prehrane za gestacijiski dijabetes. Ja se držim onog koji mi je dan u bolnici. Važno je paziti na unos ugljikohidrata tj. paziti da se u istom obroku ne mješaju ugljikohidrati i bjelančevine. Npr. za ručak možete pojesti komad mesa i povrće. Ako se jedu ugljikohidrati tada po obroku ne smije biti više od 200 grama tjestenine ili riže (najbolje je koristiti integralno). Također u potpunosti treba izbaciti slatko (ako se baš ne može izdržati uzeti nešto dijetalno), treba paziti i na unos voća (koje također u sebi sadrži voćni šećer). Na dan dopuštene su do 2 voćke. Ne jesti banane, smokve i grožđe jer u sebi sadržavaju puno šećera.

Možda se na početku dijeta čini kompliciranom, ali jednom kad se navikne nije teško. Ja je se držim, šećer mi je normalan, u 30. sam tjednu trudnoće i do sada sam dobila 4 kg. Sa bebom je sve u redu.

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Juhu, ima koga? Kaj jedete? Šta jedete kad vam se jede slatko??!! Ja sam već luda od ove dijete

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam imala GD u obje trudnoće
    evo vam jedan deert:

-ocjeđen jogurt (ostaviš preko noći kroz gazu)
    -umak od jagoda (smrznute jagode prokuhati, na kraju dodati fruktozu)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj meni je sadržavao šnitu 100% int. kruha uz sva 3 obroka, međuobroci voće ili jogurt
    držati se GI indexa ispod 50
    pola tanjura je bilo zelenilo (povrće) , komad mesa ili sira i kruh

prva beba je imala 4 kg, onda nisam znala za GI index
    a druga beba samo 3,3kg
    šečer sam kontrolirala natašte i 2 sata nakon ručka, tu i tamo bih napravila puni profil
    koristila sam Bayerov glukometar

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •