Stranica 10 od 21 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1040

Tema: Recite mi da sam luda

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nije djelmis u penziji...radi na pt1.... lavko,nadam se da ces sad bit mirnija....

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lavko, grlim...
    jako malo doktora uzima ove probleme za ozbljno, za nepovjerovati

drago mi je da si tamo gdje se sigurnije osjećaš

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lavko ajd sad nabavi par knjiga i probaj se opustiti!

Pripremi se da su prvi dani s bebom također turbulentni jer ne znam koliko će ti trebati da terapija proradi. Ja sam uvjerena da je s bebom sve ok al da ti tvoji strahovi i napadaji ne daju mir.
    Nadam se da ćeš u bolnici pronaći svoj mir. Drži se draga!

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lavko, sve razumijem i jako te grlim !

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uzivo iz Petrove. Taman kad sam se smirila jer sam u bolnici i nekako mi je pomoc dostupnija, evo sranja. Jucer navecer iskasljem krv na maramicu. I userem se. Dodje dezurni i kaze ma nije to nista. Ok, valjda zna. A ja na inekcijama. Za pola sata ja opet iskasljem krv. I popizdim. Zovem svoju dr u 21h navecer i kaze nek ti naprave kks. Sestra poludi da kaj mora vadit krv. Nalaz dodje ok ija si dam inekciju. Jutros krv u stolici. Mozda od hemoroida. Mozda ne. Trazim analizu sgolice i moze ali tek sutra. Zovem hdmatologicu - odmah prekinuti terapiju. I veceras si necu dat jer me sad naravno frka a jos me veca frka ne dat si. I sad krece nova faza strahova. Zivotbez inekcija zadnja tri tjedna. Ja moram rodit. Pothitno.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Drži se još malo, lavko znaju što rade. Injekcije su meni rekli ukinuti s 37. tjednom (jer onda više nema potrebe), tako je i bilo, tj. u 38. sam ih prestala uzimati.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dok sam tu mirnija sam ali kad izadjem a sprasit ce me, najavili su....eee opet po starom.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vikkk, slamko spasa! Ja ih prestajem s 37. TT jer ipak ne zelim krvarit iz zeluca, pluca, ko zna otkud. Jos samo da rodim z tjedan dana. Muz se nece seksat. Da nece izazivat. Isuse pa sad mozemo.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

To nije htio ni moj, bilo ga je strah :D

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Heparin? Ako je onda si ga nemoj davat . Sutra na viziti reci glavnom dr i inzistiraj objasnjenja. A nemoj se brinut da bus iskrvarila nije to sam tak. A sad je beba vec dosta velika za izlazak . Kaj se bojis da te sprase? Ako nista odglumi opet napad panike pa ce te morat ostavit .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dajte , zene, malo uvjeravanja sa muzevima bi trebalo biti dovoljno.
    lavko , u povjerenju , meni je seks stvarno potaknuo porod u 36 tj + 5
    ( mirovala sam od 30 tj . na tokolizi do 34 tj.)
    nije da sam planirala potaknuti porod , ali malac je bio izgleda spreman , a ja sam prvi put bila kod kuce nakon 45 dana bolnice (sa muzem).

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovdje o heparinu pojma nemaju. Sve rjesavam s hematologicom. Ona ima zadnju.
    A sad cu vidjet ima li krvi u stolici pa joj javit.
    Imad ti Nivesa pravo, kad mi bude opet koma, dodjem s nspadajem na hitnu. Trazim inekciju i ostave me.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj je cak rekao da mi nece dat cistit nego cu ja govorit a on poslusno cistit. No way. Ribam cistim, oenjem se pi stepenicama..

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sutra punim 42 tj!....nema sta nisam probala da bi potaknula trudove i odgovorno tvrdim da ih nista nece pokrenut dok dijete nije zrelo...

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Neki dan sam imala i strasan pregld sa ciljem da se pokrene nesto...otvorio me za prst vise....krvarim i sluzim vec 4 dana poprilicno obilno(rekli su mi da ce bit tako) i nista....cekam vizitu sutra i termin indukcije....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj principesa prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra punim 42 tj!....nema sta nisam probala da bi potaknula trudove i odgovorno tvrdim da ih nista nece pokrenut dok dijete nije zrelo...
    Naravno da nece.
    ali malo opustanja sigurno nece niti stetiti , ako vec ne potakne porod.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lavko znm da nemaju pojma. I ja sam sa hematologom to rjesavala. Zato je Vinogradska super jerbsu svi na istom mjestu i sve rjesavaju u dogovoru. Al tibsamo lagano pa kad te copi panika odma na hitnu. Kad im pocnes ic na zivce budu te porodili hahahaha

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joj sad me jos veca frka. Kako cu bez inekcija? Uzasno me strah, zadnji tjedni trudnoce su rizicni ili sam ja to tako shvatila. Jedino sto mi malo olaksava je da mi je Rafoncic i prof. htjeli ukinuti vec prije inekcije jer su rekli da mi ne trebaju. Ja sam ih nastavila sve do sad. Sad i hematologica kaze da prestanem. A mene jos veca frka. Opet ja.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nema te cega bit strah. Heparin se ionak ukida prije poroda da nebi iskrvarila. A ak ti 3 doktora tak kazu bez brige si. Tj.bi trebala bit. Najopasnije je u prva 3 mj a to je odavno iza tebe

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bas sam jucer trazila po netu informacije za tebe i naisla na to da se bebe od 35 tt pa do kraja skoro ni ne micu jer spavaju i pripremaju se za porod.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nivesa prvotno napisa Vidi poruku
    Nema te cega bit strah. Heparin se ionak ukida prije poroda da nebi iskrvarila. A ak ti 3 doktora tak kazu bez brige si. Tj.bi trebala bit. Najopasnije je u prva 3 mj a to je odavno iza tebe
    Joj ali pitanje je kad ce moj porod. I ne ide mi iz glave firumasica mackulina koja je najvise pisala o tome jer je izgubila bebu u visokoj trudnoći. Stalno je se sjetim jer imamk istu mutaciju al ona ima jednu vise od mene.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

lavko, al mackulina je s tim istim mutacijama rodila dvoje zdrave djece, razmišljaj na taj način.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ali bila je na inekcijama fo kraja. A meni su ih sad ukinuli! Tko zna sto se moze zastopat do mog poroda! Aaaaaa
    Posljednje uređivanje od lavko : 25.08.2014. at 12:10

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, sad si ga stvarno prekardašila
    Nalazi ti već dulje govore da ti je doza Heparina previsoka (ako ne i suvišna).
    Sad ti i tvoje tijelo govori to isto, a i jedini preostali dr koji te bio voljan držati na terapiji.
    Prestani se bockati, prestat ćeš krvariti, a bebi će biti dobro jer joj ni prerazrijeđena krv nije neka sreća.

Koje mutacije uopće imaš?

I, najbitnije, kad ideš kod svog psihijatra i psihologa?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, sad si ga stvarno prekardašila
    Nalazi ti već dulje govore da ti je doza Heparina previsoka (ako ne i suvišna).
    Sad ti i tvoje tijelo govori to isto, a i jedini preostali dr koji te bio voljan držati na terapiji.
    Prestani se bockati, prestat ćeš krvariti, a bebi će biti dobro jer joj ni prerazrijeđena krv nije neka sreća.

Koje mutacije uopće imaš?

I, najbitnije, kad ideš kod svog psihijatra i psihologa?

Potpis!
    Što bi tek bilo da si čula za ženu koja je bila na heparinu i izgubila trudnoću u 24tt? A ja znam jednu takvu... Ne zamjeri... ali ne činiš si dobro... stalno tražiš liječnike za mišljenje, pa im ne vjeruješ... I tako u krug...
    Činiš sve što se može činiti... ako si prihvatila molitvu, onda prihvati i vjeru. Vjeru u dobro.
    Grlim.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja sam od prvog dana bila na hep.i u 27 tt izgubila bebu. Tak da... u tak visokoj t se nemas kaj bojat. Sad samo odi gore u radaonu i broji bebice

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I na razgovor kod psihijatra

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ok. Trebalo mi je ovo. Ok. Dan po dan. Disem. Disem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo ti reci, šamaramo po potrebi.

Drži se.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hahaha mojca!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Drži se.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Samarajte. I usput se molite da se porodim..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Drži se.

Drz se i slusaj cure!
    Vec su te davno htjeli skinuti s heparina, ne pi*di sad

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kolki su ti trombociti?

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Trombociti su ok, 183.
    Znam da pizdim ali mozak pamti samo ruzne price s mutacijom pai 1. Ono ko da nijedna zena s tpm mutacijom nikad nije rodila.
    A odlucila sam vjerovat i moliti se.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Joj draga radaju zene sa gorum dijagnozama . I to zdravu djecu bez ikakvih naznaka da je t bila teska.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E takve price mi trebaju. Pozitivne.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Eto rodila sad moja poznanica isto s nekom mutacijom... nisu joj dali heparin, nego je pila aspirin (jel se to daje, jel da?). Na kraju su se u rodilištu čudili zašto s takvim nalazom nije bila na heparinu. Bebač super, rodila u 40tt i malac je još teži nego što je bio moj

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, a kazu da je aspirin los i da ga trudnice nesmiju haha

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Piju zenr aspirin u trudnoci do odredjenog tjedns. Meni je taj tjedan prosao. Pit cu omega 3. Sad sam tri puta isla po stepenicama i napravila 20 cucnjeva. Imala popodne panicni. Dobila 5mg. Zlopasa na viziti onako optimisticno rekao-pa mozda cekaju 38 tjedana da vas porode. Cekaju sad bi rekla kaj! 43 tjedna cekaju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bez brige , niti super fit trudnicama , sa super fit trudnocom ne daju mira nakon 40 -tog tjedna.
    tako da je moja prognoza da ce sigurno predloziti indukciju vrlo skoro jer vole da zena rada kod je radni dan , a ne dezurstvo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim kad dr kaze da cekaju : da vas PORODE , a ne da porod KRENE ... jasno je ko dan da cekaju 38 tj. da uzmu stvari u svoje ruke.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To je on rekao kao možda, al on nije s odjela. Ako im svaki dan dramim, možda se sazale.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Lavko, sad ću biti brutalno iskrena, pa ti kako hoćeš i znaš
    Razumijem da ti je teško i tvoje stanje definitivno nije za podsmijeh i odmahivanje rukom (apropo tvoje dr).
    Ali sad si stvarno sebična.
    Stavila si sebe i svoje panične napadaje u središte zbivanja.
    Tebi bi bilo najbolje da rodiš.
    Ali tvom djetetu ne bi.
    Ono želi još neko vrijeme ostati na toplom i sigurnom mjestu.
    Razviti pluća za udisanje zraka.
    Dobiti još pola kile do kilogram tjelesne mase koji će joj itekako značiti kad izađe u svijet koji nije na ugodnih 37 C.
    Obišla si preko nekoliko ginekologa tražeći nepostojeću dijagnozu, a onu dijagnozu koju imaš i koja ti stvara probleme ignoriraš tj ne poduzimaš ništa.
    Nisam jedina koja ti je pokušala ukazati da problem preživljavanja ostatka trudnoće moraš rješavati sa svojim psihijatrom i psihologom, a ne na ginekologiji.
    Stvarno ti želim sve najbolje i vjeruj mi da tvoji problemi neće čudesno nestati sa porodom.
    Još će ti biti gore.
    Kad o tebi bude ovisilo malo, potpuno bespomoćno biće koje nećeš odmah razumjeti, a hormoni ti divljaju i pokreću emocionalni jojo u tebi.
    Posjeti stručnjaka, napravite plan do poroda, iza poroda, neka netko tebi blizak uzme go ili bolovanje i pomogne ti ove zadnje tjedne...
    Stvarno će ti trebati i stvarno mislim da živiš u iluziji da je to sve od trudnoće i da će nestati kao rukom odnešeno.
    Mislim, daj Bože da je tako....

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uh. Maco u jednom imas pravo. Stavila sam panicne na prvo mjesto. I jel u redu, nije..ali oni preplavljuju moje ove zadnje dane do te mjere daja vise ne znam normalno funkcionirat, strah je veci od svega. I taj strah se odnosi na trudnocu i moju opsesiju da bebi nije dobro. I svaki put kad je mirna ja umirem od svojih strahova. Zasto? Ne znam. Mozak je tako konstruirao.
    Psihijatar mi sad ne moze dati lijek. Moram cekati porod.
    Vjerujem da se iza poroda dogadjaju jos teze situacije ali uvjerena sam da cu biti mirna kad cu imati zivo i zdravo dijete pored sebe. Jer to jos nikad nisam dozivjela. Vjerujem da cu biti utoliko smirenija. A onda ce i tablete uciniti svoje.
    Tesko je to objasniti.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lavko, sad ću te razočarati. nećeš nakon poroda biti mirnija. Stalno ćeš osluškivati da li diše. Mislim da nema nijedne mame koja nije u panici skočila slušati bebu, jer su npr. noću zaspale duže nego dan prije. I to sve mame koje nemaju nikakve panične napadaje, koje su sasvim "normalne", pod navodnim znakovima, jer ono kakve smo, prva oko 2 mjeseca nakon poroda, daleko je od normalnog, uobičajenog ponašanja.

Hoću ti reći da strah postoji uvijek! Tu nema pomoći, nikakve tablete ne mogu i ne smiju spriječiti maminu brigu za dijete. Jednostavno se moraš naučiti živjeti sa spoznajom da si odgovorna za još jednu osobu. Zauvijek.

Ako misliš da to nisi sposobna, kaži to svome mužu i/ili mami. Da li će oni preuzeti tvoju ulogu?

Mislim da si pametna mlada žena i da možeš potisnuti svoje strahove, zbog dobrobiti svoga djeteta. Pusti bebu neka raste u trbuhu, nemoj izvoditi nikakve čučnjeve, ni raditi ništa teže. To nije dobro za bebu. Došla si do tu, pričekaj još malo. Piši svaki dan, uvijek je netko tu da tješi i šamara

I probaj slati toj bebici sretne misli, neka dođe nasmiješena na ovaj svijet.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 26.08.2014. at 09:35

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

potpis za Beti,baš ti je sve lijepo rekla

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Lavko, sad ću biti brutalno iskrena, pa ti kako hoćeš i znaš
    Razumijem da ti je teško i tvoje stanje definitivno nije za podsmijeh i odmahivanje rukom (apropo tvoje dr).
    Ali sad si stvarno sebična.
    Stavila si sebe i svoje panične napadaje u središte zbivanja.
    Tebi bi bilo najbolje da rodiš.
    Ali tvom djetetu ne bi.
    Ono želi još neko vrijeme ostati na toplom i sigurnom mjestu.
    Razviti pluća za udisanje zraka.
    Dobiti još pola kile do kilogram tjelesne mase koji će joj itekako značiti kad izađe u svijet koji nije na ugodnih 37 C.
    Obišla si preko nekoliko ginekologa tražeći nepostojeću dijagnozu, a onu dijagnozu koju imaš i koja ti stvara probleme ignoriraš tj ne poduzimaš ništa.
    Nisam jedina koja ti je pokušala ukazati da problem preživljavanja ostatka trudnoće moraš rješavati sa svojim psihijatrom i psihologom, a ne na ginekologiji.
    Stvarno ti želim sve najbolje i vjeruj mi da tvoji problemi neće čudesno nestati sa porodom.
    Još će ti biti gore.
    Kad o tebi bude ovisilo malo, potpuno bespomoćno biće koje nećeš odmah razumjeti, a hormoni ti divljaju i pokreću emocionalni jojo u tebi.
    Posjeti stručnjaka, napravite plan do poroda, iza poroda, neka netko tebi blizak uzme go ili bolovanje i pomogne ti ove zadnje tjedne...
    Stvarno će ti trebati i stvarno mislim da živiš u iluziji da je to sve od trudnoće i da će nestati kao rukom odnešeno.
    Mislim, daj Bože da je tako....
    X!
    I... ne manje važno... s "zrelom" bebom je lakše.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerujem da se iza poroda dogadjaju jos teze situacije ali uvjerena sam da cu biti mirna kad cu imati zivo i zdravo dijete pored sebe. Jer to jos nikad nisam dozivjela. Vjerujem da cu biti utoliko smirenija. A onda ce i tablete uciniti svoje.
    Treba da budeš svesna da su i ova tvoja uverenja samo nerealni konstrukt tvog mozga.
    Prvo, ne-nećeš biti mirnija.
    Bićeš euforična (verovatno) par sati nakon rođenja bebe, ako ne budeš previše omamljena od lekova. Nakon toga-čista paranoja.
    Jer ćeš, ako ništa drugo, upasti u psihozu uzrokovanu nespavanjem. Kao što u nju često upadnu i vrlo stabilne osobe izložene hroničnom nespavanju.
    Ovu prostu činjenicu ti većina žena ponavlja iz stranice u stranicu a ti ignorišeš.
    Lekovi i tablete-da, ok, sigurno će prodelovati.
    I dovesti te na neki "normalan" nivo funkcionisanja..
    Ono što svi pokušavaju da ti kažu jeste da svaka "normalna" mama ima s vremena na vreme napad straha za svoje dete.
    I da ti moraš da naučiš da funkcionišeš na skroz novom nivou.
    Jer ne postoji lek koji te automatski čini roditeljem.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I ja potpisujem Beti. Nakon poroda dolazi "problem" za "problemom". Pod navodnicima, jer su sve to normalne stvari u roditeljstvu, ali kad se prvi puta suočiš s tim, bude užas.
    Ja sam prvih mjesec dana svako malo plakala. I sad mi se čini da se više ne sjećam kako je to tad bilo. Znam da sam zbrajala koliko ću sati koju noć odspavati, jer sam nekad bila premorena

Tu mislim da nikakve tablete ne pomažu, to se jednostavno mora preživjeti. Tko zna kako će ti terapija tada djelovati

Ali da, teško je nekome sa strane uvjeriti nekog da će biti tako i tako - dok sam ne dođeš u tu poziciju.
    Grlim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •