Ja sam ipak sretna da su me pustili do sada....vjerujem da ce biti sve ok
Ja sam ipak sretna da su me pustili do sada....vjerujem da ce biti sve ok
Lavko , jos si tu?!
hajde na spavanje, tijelo se najbolje za porod priprema odmorom.![]()
Ma rano je za spavanje. Sad je na hidniku zbivanje, hednu zenu su uhvatili trudovi pa svi pratimo.
Jutros su odlucili da ce mi pozvati psihijatra. Sad cekam.
lavko nisam se do sad ukljucivala ali pratim i potpisujem sve sto su ti cure rekle. Sretno i mozes ti to!
Hvala nevena! Bila je psihijatrica, pricale smo o svemu, zena je shvatila otkud svi ti moji strahovi ali ne moze mi pomoc nista vise nego povisit dozu lijeka. Preporucit ce da ostanem u bolnici koliko me budu htjeli drzat. Rekla je da sam jako napeta i da je sad cilj da se smirim do poroda.
Nadam se da ti je sad lakse bar malo
Mislim na tebe!
I vjerujem da ti je lakše nakon razgovora s psihijatricom, jel je?
Ja bih trazila psihijatra koji bi razgovarao sa mnom, u bolnici I poslije bolnice, ako treba I svaki dan. Visa doza lijeka koji uopce ne pomaze mi ne bi bila ni na kraj pameti, tim vise sto rodjenjem djeteta nista nece prestati.
Pa nije to bio neki psihoterapijski razgovor od sat vremena. Zena je rekla da je sad neizvedivo da dolazi svaki dan i da ne mozemo puno napraviti dok ne rodim. A lijek bi me trebao smiriti ialo ja ne polazem velike nade u to. Lakse mi je jer ce ovima u Petrovoj valjda prenijeti da ne pizdim iz cista mira, oni bas ne razumiju sto je meni pa je cak jefna doktorica rekla da bi me prebacila na psihijatriju. Na sto su mi se odrezale noge jer tamo bih tek prosvikala.
I hvala cure sto mislite na mene...ovdje sam dobila puno podrske.
lavko pratim temu... i držim vam palčeve... 4 cm kažeš????može to bez trudova dalje.... i budi sretna što te ne svrdlaju trudovi a fino se otvaraš. I da.... niš samo tako ne ispada van. I ja sam se otvarala bez trudova ali kad rađaš onda bome imaš trudove. I ne ispada van nego tiskaš da ti oči izlete.
Traži stručnu potporu nakon što dođe beba. Trebat će ti. Pusa i drž se!
Evo lavko da se javim...rodila sam curku danas!....bilo je..uf....tesko!....al relativno sam kratko bila u boxu...malo vise od 6 sati...
Principesa, cestitam od srca! Koji divan osjecak to mora biti.
Principesa super , cestitke![]()
Lavko super za psihijatricu i dobro sto ti je digla dozu . Na kojem si odjelu i tko ti je dr sad tu u bolnici ?
Sent from my iPad using Tapatalk
Principesa cestitam!
Lavko kakva je kod tebe situacija?
Pa uhvatila me opet briga. Beba je mirna neko vrijeme, ne mogu je d nicim razbuditi. Rekla sam sestri ali bezobrazno mi je odbrusila :gospodjo, vi inace slabo osjecate bebu i nije htjela ni podlusati na watcher. Sad ne da mislim da im idem na zivce, sad to znam. Krasna situacija.
Sad mi dodje da dignem 20000 kuna i odem Podobniku. Iako se tamo tek moze zakomplicirat. Popljujte me slobodno, samo razmidljam na glas.
lavko, a psihijatrica nije bila za indukciju? Ionako kreće, ali ja bih na tvom mjestu pitala za drip (uz epiduralnu naravno), i da ti se ovaj dio mučenja završi
Za Podobnika sam u zadnje vrijeme čula više lošeg nego dobrog, pa tu neću ništa savjetovati.
Posljednje uređivanje od Vrci : 27.08.2014. at 22:55
Ja sam njoj rekla da bi me indukcija spasila ali ona je isto tupila da je bebi bolje jos u trbuhu, nije zrela itd.
Imam tako ruzan osjecaj, nasla sam se ko u nocnoj mori.
A što je tebi kao majci važnije: imati zdravo dijete ili učiniti da ovo stanje kroz koje prolazis prestane?
Posljednje uređivanje od Mojca : 28.08.2014. at 05:52
Ja ne znam koliko je njoj zdravo u trbuhu s ovolikim stresom i tabletama.
X
Da joj nije dobro, sad bi vec radala.
I budi spremna na to da ovo sto si 4 cm otvorena moze potrajati jos koji tjedan.
Ti si se krenula otvarati jos ranije i ta trenutna otvorenost je vjerojatno posljedica insuficijencije cerviksa, a ne skorog poroda.
Sad vidis da su tvoji snovi o bolnici kao mjestu gdje te paze i drze pod stalnim nadzorom bili nerealni.
Bi li ti bilo lakse da trazis da te puste kuci, nastavis sa redovnim Ctg-om i Uzv kod dr koji je detaljan i dovoljno oprezan (npr. Kos?) i da krenes na psihoterapiju?
Ne znam koliko ti ovi lijekovi sami pomazu kad te samo umrtvljuju (a posljedicno, i bebu), a konstrukte u glavi nemas s kim razraditi?
Lavko....trazi premjestaj u Vinogradsku
Nema tu pomoci. Treba prezivjeti dan po dan.
Lavko čitam te od početka i mislim da si sad stvarno pretjerala znam da ti je teško borit se sama sa sobom al vrijeme je da prestaneš!!!!!!u bolnici si na sigurno s bebom je sve ok i zasto se i dalje mučiš!!pa misli malo na to svoje biće kojemu je sad najlipše na sigurno kod mame,tražila si bolnicu-dobila,tražila si psihijatera-dobila neznam šta bi još,malo se smiri,shvati štetiš i sebi i bebi!!!!!!!!!!!. ,potpisujem macu papućaricu!
Lajes na krivo drvo, kako bi se reklo. Lavko ima to stanje koje ima i ta fiksacija na bolnicu je dio njezinog stanja, naravno bolnica ima svoja pravila i propise i nije onako kako si je zamislila. Od tuda takva nesigurnost u ljecnicke odluke, jer ona ipak zna najbolje. Mozak radi protiv nje. Za nju nema sive zone i sto god joj pisale kratkoga je vijeka jer je nezrela licnost i nije u stanju objektivno sagledati situaciju. To nikako ne znaci da je losa osoba, jednostavno se ne zna nositi sa svim tim strahovima i pojmiti neutemeljenost istih. Povezivanje uzimanja normabela i smirenosti bebe za nju nije stvarnost vec glupost jer eto skoro svaka je na normabelu. Nema ctg-a koji bi ju umirio jer ima samo jedan cilj, dok je beba u njoj ona nema mira. Lavko zelim ti da prezivis sat po sat, i budes... jer sve prode tako i ovo, to je jedino sto je ziher.
Cure moje drage koliko vas je dozivjeli situaciju da se nade na sred ceste u centru grada npr. I obuzme vas strah od kojeg se noge odsjeku srce lupa 100 na sat a u glavi crno i lupa kao da netko sa cekicem po loncu mlati? Pokusavas se pomaknut jer mislis da si na rubu smrti i da te nitko ne vidi i nece ti pomoc?
Ili da sjedite sa nekim na kavi u kafici a odjednom vas znoj oblije i osjecaj da moras pobjeci sto dalje!
To se zove napad panike !
I nitko su tu nemoze pomoci.
Svjesna je ona da je bebi najbolje unutra na sigurnom ali si nemoze pomoci da odbaci strahove!
I imam... i kuzim ju skroz al ne kuzim zakaj joj na sve stresove jos onda netko daje ne primjerene komentare a pojma nema?? Ona u svemu trazi najgore i puna je strahova i nemoze mozak protiv toga
Ja jos uvijek nemogu sama preko noci bit u kuci . I sama po mraku setat psa. I masu drugih stvari. A ko nije dozivio ne zna kak je to.
Lavko drz se i pokusaj disat na skrge. Njima u inat. A kaj se psihijatrije bojis pa i to je za ljude . Nije tamo nekad ni lose. Ekipa je zivahna i nasmijana![]()
Hahahaha...nivesa, bas ne bih rekla..teta mi je na neurologiji u vinogradskoj, koja ti je odmah do psihijatrije. Svaki drugi dan sam gore i nisu bas preveseli. Jednoj trudnici tamo nije mjesto. Ovo je forum, nemaju svi iskustva sa psihickim poremecajima i neki se jednostavno ne mogu staviti u njene cipele. Panicne napadaje sam imala i ja i mm...on u mladosti, na njegovom primjeru sam vidjela i uvidjela da nikada ali bas nikada necu uzeti niti jednu tabletu, mladoj osobi dati helex u ruke i nije najsretnije rijesenje...dosta dugo se borio sa time i u tabletama vidio suport. Ja sam prvi imala u 23. godini...od tada sam ih imala podosta i retrospektivno gledano uvijek su bili posljedica akumuliranog stresa, nisu birali trenutak niti vrijeme. Zadnji je bio nakon gubitka bebe, nekih mjesec dana kasnije...sve je to za ljude i sve se prezivi. Uvijek si kazem, ako nisam tada uzela tabletu, alkohol ili kaj ja znam...necu nikada...imam i dalje svoje strahove ali oni su veliki onoliko koliko im dopustim.
Ma znam da paihijatrija nije za trudnice. Malo joj hocu izmamit osmjeh na lice
I ja sam svog muza skidala sa Helexa...on je imao isto to. Ja nakon gubitka djeteta. Ali ja sam bila u uzasnom stanju. Jedino me xanax sprjecavao od ostvarivanja najcrnijih filmova u glavi. Ali kad smo nabavili psa krenulo je na bolje. Sad funkcioniram bez tableta i potpuno kuzim njezine strahove. Mm mjesecima kraj mene nije oka sklopio jer sam stalno cula zvukove po kuci kojih naravno nije bilo.
Tesko je zivjet u stalnom grcu i strahu...
Je uzasno je tesko...vidis zaboravila sam na jedan dogadaj, od ove godine. To je bio zadnji panicni, nekih 6tt...budim se usred noci u placu i smijehu, vristim, odlazim na wc, brisem krv...vristim jace. Srce pumpa 200/h. Djeca u strahu, mm ocaj u ocima..ne zna kako da mi pomogne. Ne zelim da to prolaze ali sve je to za ljude. Nades nacina, samo ga ona jos nije nasla, zato toliko ocajno ceka tablete. Motiv joj jos nije kliknuo ali ne znaci da nece. Mene muce snovi, oduvijek sam imala zive snove a sada su to nocne more iz noci u noc. Pomirila sam se sa time da moja podsvjest divlja. Dopustam si lose dane i stalno imam na umu da je sve prolazno.
Nedavno je psihijatar iz Vinogradske izjavio da u svojoj klinickoj praksi nije primjetio razliku izmedu ad i placeba i da zapravo niti oni sami ne znaju kako djeluje ad...metoda pokusaja i promasaja. Previse volim sebe da bih zavrsila kao dio statistike i pokusni kunic. Dobila sam jednom prije 3 god, pohranjivac serotonina(zaboravila sam ime) kako mi je ostala 1 tabletica a bio je vikend..kada sam skuzila da mi ta cinjenica stvara paniku i da mi tuce u glavi dok u ljekarni molim da mi daju jednu kutiju do pon dok ne dobijem doktoricu, dosla sam kuci i tu tesko stecenu kutiju ispraznila u wc i rekla nikada vise. xy dana simptoma da sam jedva funkcionirala, halucinirala, preznojavala se...sve do jednog jutra kada sam bila dobro. I tako sam i ostala. Moj suport je ziva osoba, mm, djeca, moja obitelj.
Eto vidis! Dobra ideja. Sad sam se sjetila da je moja seka isto pricala da su same uzele CTG i radile same.
Znam Kris.. odradila sam to sve i ja...ja vjerujem da ce i Lavko kad beba dode naci svoju zlatnu sredinu . Bitno je da covjek nade nesto ili nekog tko ce mu biti poticaj potpora i rame za plakanje.Mm je osoba koja puno ne prica ali zna kad ga trebam bez da mu ista kazem. On je moja stjena!
Psa smo nabavili radi moje sigurnosti kad sam sama doma. On je moj cuvar![]()
djece nemam pabkad sam Patrika izgubila izgubila sam i volju za disanjem. Iz kuce mjesecima nisam izasla dok nije Jack dosao i natjerao me dok smo bili sami doma da ga vodim na pisanje. Ili van ili ga pustit da pisa po kuci. I nakon mj dana od njegovog dolaska sam pocela kolko tolko funkcionirat. Svako ima svoj razlog tezinu i nacin na koji rjesi svoj strah ili paniku.
Zasto mislite da bi u vinogradskoj bilo ista bolje?....ja sam na patologiji u petrovoj bila 2mjeseca i doktori su u redu skroz svi . Nemres imat ni prevelika ocekivanja
Cure moje, ne mogu ja vise objasnit nego sto jesam. Ja ne mislim radjat vise. Ovo je jednom u zivotu. Mozda vecina vas ima vaznijih stvari u zivoti. Ja trenutno nemam. Predugo cekam. Previse sam suza isplaksla. Poanta je izgubim li ovo dijete, nikad se necu oporavit. Tu sam iskonstruirala sve strahove. A istina je da se ne znam nosit s njima. Nisam ja jaka osoba. Ja se slomim brzo.
jednu stvar ne kuzim - zasto mislis da je porod garancija da neces izgubiti dijete? oprosti ako ovo zvuci grubo, ne znam kako bih to ublazila...
lavko nećeš izgubiti bebu![]()
Sve je već rečeno tako da nemam što dodati. Drži se![]()
Ne mislim. Samo zelim doci do toga da rodim. Sto se kasnije desi, desi se. Ali zelim roditi zivo i zdravo dijete. Ne znam jel to tesko shvatiti.