Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Cure koje su bile na dripu, treba info!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Cure koje su bile na dripu, treba info!

Evo mene 9 dana poslije termina po UZ, po mojoj racunici 1 dan poslije, ali po svemu sudeci me ceka drip.
    E sada ne znam kako funkcionise sve to, nadala sam se aktivnom porodu gdje mogu da se krecem, budem na lopti , izgonu u cucnju, itd., pa neznam da li sa dripom ( ovdje daju Pitocin) mi mora non stop ici u venu i ja sam prikovana za krevet?
    Da li moraju da mi daju infuziju non stop ili se to moze nadomjestit tako sto cu ja sama piti vodu?
    Da li prekinu drip kada krenu onda tvoji trudovi? Da li mozes pojacati ili smanjiti dozu?
    Da li se mogu kretati, bar da sam na lopti? I da li mi moraju non stop pratiti otkucaje srca sa ona dva remencica ( cula sam da bebi naglo mogu otkucaji pasti pa je neophodno pracenje).
    Sta je vama pomagalo u toj gunguli, mene sve vise panika lovi, plus dolje sam pisala imam malog slonica-tonica od preko 4220g

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo imas jos fore. Moze se ici i preko 14 dana. Ja jesam prvi put. 16 dana a onda su mi krenuli s gelom jer se nisam otvarala aon isto izaziva trudove. Zivim u Torontu ali sam oboje djece rodila u NL.

U kojem djelu zivis tj u koju bolnicu ides?

Mozes jos danas roditi.
    Idi setaj malo duze mozda i sama to sve pokrenes.

Ja mislim da ako si na drpu onda si prikovan za krevet

Javi se.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam kako je kod vas, ali ovdje jednom kad te prikače na drip, na njemu si do kraja. Tak sam ja. Nema skidanja infuzije. Uglavnom, ja sam bila prikovana za krevet.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj buca prvotno napisa
    Ne znam kako je kod vas, ali ovdje jednom kad te prikače na drip, na njemu si do kraja. Tak sam ja. Nema skidanja infuzije. Uglavnom, ja sam bila prikovana za krevet.
    I ja u prvom porodu , to ti nema veze s pijenjem tekućine , infuziju ti daju zato što je u njoj lijek. Nadam se da će krenuti prirodno , peri prozore , šetaj okolo ko luda samo da ne moraš na drip

by the way , buco bebač ti se rodio kada i ja ali ne smijem napisati koliko godina kasnije !

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo jedne koja se uspjela skinut s dripa
    rekla sam sestri da trebam na wc i pustila me.
    naravno nisam trebala na wc, nego sam se htjela osloboditi ctg-a i lezanja na ledjima. i pokazalo se kao odlicna ideja. mislim da nije proslo ni pola sata od kad sam ustala do kad sam rodila. bilo je malo histericno i skoro sam se porodila stojecki, ali bolje i to nego da sam lezala na dripu jos satima...
    sto se tice vode, pila sam je za vrijeme poroda i to puno, unatoc upozerenjima. kao poslijedicu nakon poroda sam dobila kateter

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam rodila malog slonica-tonica (4630 g) uz drip, ali i epiduralnu. Cijelo vrijeme sam bila na infuziji i ctg-u, a intenzitet kapanja dripa su mijenjali tokom poroda. Pored mene je cijelo vrijeme bila prijateljica lijecnica pa smo pricale o svemu i svacemu tako da je brzo proslo.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam isto rodila sa dripom i 6 sati sam bila na njemu i ležala, i sva sreća non stop je mm bio samnom tako da mi je vrijeme proletilo

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo mene 9 dana poslije termina po UZ,
    ovo mi nije jasno, zar se ne određuje termin po 1. danu zadnje menstruacije?
    zapravo, ako je plodna voda ok, ti se osjećaš dobro, onda nema nikakvog medicinskog razloga za indukciju.
    zamoli ih da ti radije kontroliraju samo plodnu vodu i puste da porod krene kad beba bude spremna.
    inducirani porod je bolniji i češće završava nekom intervencijom, a i za bebu je lošija opcija od prirodnog.
    mene je drip na 1. porodu skoro koštao carskog reza i smatram da bi ga se trebalo davati samo onda kad je stvarno neophodan.
    samo prenešenost od 9 dana po uzv apsolutno nije jedna od tih "neophodnih" situacija.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kod nas kad te jednom strpaju na ležaj nema više mrdanja
    dali mi prvo gel pa drip kroz infuziju i tako od 12.00 do jedno 20.00
    dok nisan išla u box
    naravno bez ustajanja
    probala i ja sa wc-om pa mi donili onu lopatu

ali valjda je tamo bolje nego ovdje pa češ se moći
    dići i raditi kako tebi odgovara

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam dobila drip nakon ulaska u box kad sam bila vec oko 7cm otvorena i imala trudove od 21h, da malo ubrza stvar. Inace u bolnicu sam dosla ujutro oko 7, u 9:30 usla u box, a u 12:12 rodila, dakle za manje od 3 sata.
    MM je bio samnom, a i doktorica koja me porodila vodila mi je trudnocu od prvog dana. Zahvaljujuci njoj moja bebica je u tri truda stigla na ovaj svijet.
    Mojoj bebi su se otkucaji ubrzali i onda su mi probili vodenjak. E to je bio trenutak kada sam postala svjesna da cu uskoro biti mama. . .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Cure koje su bile na dripu, treba info!

Zašto baš drip?
    Ako porod ne krene sam, odnosno bude induciran, onda je bolje krenuti s gelom. Drip može biti bed - nerijetko trudovi budu divljački, a uopće se ne otvaraš.
    Ja sam imala inducirani porod gelom i osim te intervencije i prokidanja vodenjaka, sve ostalo je bilo prirodno - kad su trudovi postali češći, nisam se više uopće dala na CTG, već su maloga pratili s vremena na vrijeme fetoskopom, skakala sam na lopti do zadnjeg trena (što je pomoglo mom rapidnom otvaranju s 2 na 10 prstiju u samo 4 sata), zahvaljujući fenomenalnoj babici nisam rezana...
    Dakle i inducirani porod može ići relativno ok tokom, samo izbjegni taj vražji drip, jer mislim da te na njemu neće htjeti skinuti s CTG-a, a onda si osuđena na ležanje na boku i sve "radosti" koje uz to idu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ako već treba inducirati, onda najbolje početi s prokidanjem vodenjaka, nekad je to sasvim dovoljno da pokrene trudove i otvaranje.

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam pod dripom, s infuzijom u ruci, nekoliko puta išla na wc, a užicala sam sestre i da me nekoliko puta skinu s groznog ctg-a i puste da malo prošetam. tako da se može, samo treba gnjavit

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne vidim zašto te ne bi skinuli s dripa ako ti on pokrene tvoje vlastite trudove, s vama je sve OK i ti imaš takvu želju. Ako idu s prokidanjem vodenjaka, beba mora biti spuštena da ne izleti pupčana vrpca, a mnoge žene doživljavaju trudove "na suho" bolnijim nego uz vodenjak. Kod nas su Luni inducirali porod gelom i nakon što je dobila svoje trudove sve je išlo prirodno, nisu joj stavljali drip.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

meni su dali šetati s dripom - morala sam na wc jer nitko nikakva ograničenja glede unosa vode nije postavljao, a ja se natakala jer mi je pasalo. a onda sam nakon wc-a zamolila da me puste šetati jer mi je tako lakše. i jesu. šećeš onak s bocom u ruci, romantično...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

by the way , buco bebač ti se rodio kada i ja ali ne smijem napisati koliko godina kasnije

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Ako idu s prokidanjem vodenjaka, beba mora biti spuštena da ne izleti pupčana vrpca
    sori, ovo sam zaboravila napomenut.
    bdw, da li je taj gel prostangladin?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    bdw, da li je taj gel prostangladin?
    je.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure , vec jedno 3 sata osjetim bolove mada mi ne pocinju od ledja vec samo napred i bas me prizasarafi. Molim Boga da je to to! Bas kao bolna menstruacija,ali bolna na nekih 12 min. mi dolaze.
    Samo da ne nestanu, doduse kada se ustanem i prohodam one su bolnije , pa valjda je to.
    a za 6 sati moram kod dr. na razgovor o indukciji. Uf....samo da krene

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni to zvuči kao da je krenulo! sretno! :D

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Držim fige da je to - to! Sretno!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aprilska mama, pokušaj se istuširat, opustit će te, a zna potaknut i trudove 8) .
    šaljem puno dobrih vibri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo sada se smanjila na 20 min i nije nekog inteziteta. I onda sam imala jednu na 6 min., pa drugu na 12 min. Ma ovo me bas izludjuje. Samo da nisu lazne. Ne znam zasto mi se smanjuju na taj razmako od 20 min., pa opet pojave tako neujednacene. Usput imam crvenkastu sluz, mada moze biti od pregleda u ponedeljak.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aprilska_mama - istusiraj se da se opustis pa u setnju :D

krece to tebi polako. al nemoj sjedit ili lezat jer ce te to usporit.

vibrr vibrr da je krenulo ~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tako je to i kod mene pocelo, sa sukrvicom jedan ponedjeljak ujutro, pa sam isla na pregled u 9h i od tog pregleda me pocelo isto tako boljeti. Ne od ledja nego naprijed kao malo bolnija mensturacija. . . bili su nepravilni sve do 21h a onda je krenulo pravilno na 10-ak minuta i trajali nesto vise od minute. . . cijelu noc sam stopala, a razmaci su postajali sve kraci. U 6h su bili na 5 min i krenuli smo u bolnicu. . .
    Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sada sam dosla iz setnje s mojoj mamom ( koja mi je dosla na 3 mjeseca) i ne prestaju trudovi. Hodale smo nekih 40 min i tu su bile na svakih 10-12 min.
    Jooj pa valjda je to to! Eno idem nesto da klopam dok jos mogu. A hocu, paradajz juhu,restani krompir i piletinu pa kud puklo da puklo, mogu se ovako vuci satimaa.
    Samo neka boli

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ju-huuu!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jel to aprilska mama otišla po svoju bebu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:D :D Evo nas kuci sa nasim sincicem. Porod je super prosao, bez epizotomije iako je imao 4 kg. Savjet: hodanje, hodanje, lopta i izgon ( bar dio) u klececem polozaju!
    Hvala svim curama na podrsci. Ime jos nemamo

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D :D super, sve super, čestitke cjeloj obitelji, i puse bebacu

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e pa čestitam. krasno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitamo!

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

eto vidiš da veličina bebe ipak nije presudna za komplikacije pri porodu. Ajde sad piši priču, onda je šaljemo svim bolnicama da nabave loptu, dopuste hodanje i izgon u bilokojem drugom položaju samo ne ležeći, pa da si uštede i vremena, i dripa, i konca a vjerujem da će i oporavak biti brži i za bebu i za mamu pa tako i više mista u bolnicama - sve skupa duplo manji trošak, pa možda upali ako krenemo u financijskom smjeru i onako se uvik žale da je zdrastvo jadno zbog nedostatka financijskih sredstava..Ja ću donit svoju loptu tako da je meni nemoraju kupovat

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo! Cestitam od srca :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

čestitam! :D

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:D

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čestitam od !

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super! Čestitam !

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:D :D

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cestitam! :D

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bravo, srdačne čestitke !

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čestitam!

nisam bila dobro pročitala topic,pa sam već htjela predložiti promjenu nicka u majska-mama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •