Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: savjeti

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno savjeti

Pozz
    Relativno smo novi u ovoj ulozi, a uz bebu gotovo ne stignem nista citati po internetu. Naravno svaki dan nailazimo na neku novu situaciju-problemcic pa me zanima slijedece

- bebac vrlo malo spava, najcesce max 2-3 spavanja preko dana u trajanju max 1.30h dok preko noci spava od recimo pola 9 do 4.30 uz dva budenja za dojenje sto teaje oko 1h. Jel to normalno tako? Citam da bi trebao imati 16-20h sna?!

- po noci kad spava san mu je nekako nemiran tj. On cesto ispusta cudne zvukove i isteze se i tako svasta...dosta nemirno zvuci i tesko je uz njega spavati. Ima li tko takva iskustva? Sto to znaci?

- bebicu ne mozemi.najcesce nikako umirit bez dojenja. Stalno sisa i voli sisat. Dajem mu sisu na zahtjev, no nekad bi voljela da ga i netko drugi osim mene umiri, a taj netko nema moju sisu ;(

- zbog prethodnog ne mozemo ni setati s kolicima. Kada ste vi poceli intenzivno i lako.koristiti kolica a da bebe nisu plakale?

Hvala svima.na savjetima. Pisem.s mobitela i isprike na greskama

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ajmo po redu.

- Bebac ti ustvari izvrsno spava za svoju dob, tako su i moji kao novorodjencad spavali, s vremenom sve duze i bolje. To je super!

- Bebe imaju intezivne snove, moji su znali i stenjati i smijati se....sve je to normalno.

- Bebac vjerojatno osjeti vasu nervozu i neiskustvo. Jesu ga probale npr. bake uzeti, je li njima mirniji? Pomaze li ljuljanje u kosari? Mazenje i nosanje?

- S prvom bebom sam tek sa osam mjeseci mogla odahnuti i napraviti normalan krug u kolicima. Druga beba od rodjenja uziva u njima i cak je znao i spavati tijekom voznje. Ja uvijek pri ruci imam i nosiljku - pouch ili mei tai, kada beba vise ne zeli biti u kolicima, onda je nosim.

Pokusajte malo vise vjerovati sebi i smiriti se, i beba ce biti mirnija!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja cu ti odgovoriti za kolica:
    Ima preko 6 mjeseci i tek sada se po malo navikava na njih. Sling i mei tai su me spasili.

I da , bebač ti super spava.. A ovo što je nemiran i ispušta zvukove- naviknut ćete se

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja bih rekla da je to super spavanje.
    Noćni zvuci, stenjanje, cvilkanje u snu imali smo i mi. Sigurnija sam bila kad je spavala pored mene, tad se manje glasala a i ja sam mogla odmah da je proverim, uverim se da je ok i nastavim da spavam. Vremenom to prestane (ili se navikneš).
    Dojenje na zahtev je super, i treba tako. Ne znam koliko je stara beba ali mislim da je normalno da samo mama može da ga umiri. Vremenom će se to menjati, polako će prihvatiti druge načine smirivanja osim sise.
    Što se tiče šetnje u kolicima, tu nismo neki ohrabrujući primer, moja se vozila u kolicima tek od 9-10 meseci, onako, da je volela to. Do tad samo nosiljke ili na rukama.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz
    Relativno smo novi u ovoj ulozi, a uz bebu gotovo ne stignem nista citati po internetu. Naravno svaki dan nailazimo na neku novu situaciju-problemcic pa me zanima slijedece

- bebac vrlo malo spava, najcesce max 2-3 spavanja preko dana u trajanju max 1.30h dok preko noci spava od recimo pola 9 do 4.30 uz dva budenja za dojenje sto teaje oko 1h. Jel to normalno tako? Citam da bi trebao imati 16-20h sna?!

- po noci kad spava san mu je nekako nemiran tj. On cesto ispusta cudne zvukove i isteze se i tako svasta...dosta nemirno zvuci i tesko je uz njega spavati. Ima li tko takva iskustva? Sto to znaci?

- bebicu ne mozemi.najcesce nikako umirit bez dojenja. Stalno sisa i voli sisat. Dajem mu sisu na zahtjev, no nekad bi voljela da ga i netko drugi osim mene umiri, a taj netko nema moju sisu ;(

- zbog prethodnog ne mozemo ni setati s kolicima. Kada ste vi poceli intenzivno i lako.koristiti kolica a da bebe nisu plakale?

Hvala svima.na savjetima. Pisem.s mobitela i isprike na greskama
    kao da citam o svojoj bebi. Meni je ista takva situacija bila i sve sta ti mogu rec proci ce heheh...
    a sto se tih zvukova prođu, ja d toga nisam mogla spavat a zvucalo je ko dupin/prase/konj i režanje i s neka 2 mjeseca je samo prestala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •