dajte cure savjete!namožemo se odlučiti dali staviti drvene ili alu grilje.
Koje koristite?
Dajte prednosti i nedostatke!!
dajte cure savjete!namožemo se odlučiti dali staviti drvene ili alu grilje.
Koje koristite?
Dajte prednosti i nedostatke!!
ili možda rolete??
Ja sam jako zadovoljna drvenim griljama, samo ih jednom u dvije godine treba osvježiti (kod nas i rjeđe).
Rolete su zgodna stvar jer ne moraš otvarati prozor da bi ih zatvorila.
meni su drvene puno ljepse, prirodnije toplije, kuca mi jednostavno izgleda ljepse... iako su alu popularnije, ali dala bih prednost klasicnoj drvenoj stolariji.
možda su alu lakše za održavanje!ha?
a ti si vidim za alu?Originally Posted by lali
![]()
pa naravno da su lakše za održavanje, ali to nije jedini parametar
kakav je kompletan izgled kuće, koje bi bolje pasale?
jedne du teže za održavanje, ali za druge(alu) kažu da stvaraju gljivice po kući
hm..šta sad?
hm,ma nisam ja za alu,mislim još uvijek su sve opcije otvorene!Meni je draže drvo! Sad,s druge strane čujem dosta se kupuju alu grilje pa nisam pametna.
Neznam u kojim bojama dolaze alu g.?
koliko ja znam u svim bojama.
baš je prošlo ljeto susjed na moru stavio alu grilje i jaaako su lijepe i uopće se ne kuži da su alu, meni su, zapravo izgledale drvene dok nisam kucnula u njih.
mi na moru imamo drvene škure, tu u zg. venecijanere.
Drvene grilje ćeš morati održavati-brusiti i farbati svake 2 godine cca.
Ukoliko ti i TM niste ti tipovi ili nemate mogućnosti platiti majstora onda ti je drvo loša varijanta.
Aliminijske grilje/rolete staviš i samo s vremena na vrijeme opereš.
Imaš ih u svim bojama npr.alu rolete imaš tamnu ili svijetlu imitaciju drveta,punjene su ti tvrdim poliuretanom i daju ti odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju i mirna si idućih 40 godina.
Mi smo u dvojbi između alu i pvc grilja. U svakom nam dućanu kažu drukčije!![]()
ne kužim.o kakvim alu griljama pričate?
grilje=šaropoljke,žaluzine?
koliko znam grilje su drvene ili pvc,a rolete ili venecijaneri alu i pvc.
kaj ne?
ima i pvc i alu.mi smo sada u pronalaženju pvc stolarije,ljepša nam je nego alu,baš sam danas poslala desetak faxeva ali nam još nitko nije odgovorio
to je sve?
grilje su persijane.Originally Posted by dolega
ima ih i alu.
da ja biram uzela bi drvene.
Moji svekiji na moru imaju pvc prozore i alu grilje pofarbane zeleno.
To izgleda dosta dobro, no da ja biram bilo bi sve drveno.
ja stanujem na moru. i imam drvene prozore i skure (grilje).
i da biram izabrala bi sve samo ne drvo.
preblizu moru. previse sunca. previse odrzavanja. premalo vremena. volje. kojeceg...
gust nam je radit stosta, ali brusenje i farbanje skura u to ne ulazi![]()
...-mi promijenili kompletnu stolariju na kuci pred dvije godine,boja bijela,unutra alu izvana PVC.super odbija toplinu,al se brzo zaprljaju ..najradje bi da smo stavili bijele roletne al' ih trenutno nije bilo..-lakse je za zatvaranje...,uglavnom sve u svemu super,lakse se odrzavaju nego one prethodne drvene grilje...![]()
šta to znaci?Originally Posted by ivarica
tj. što znaci persijano?
litala, ispravi me ako griješim, ali mislim da grilje i škure nisu jedno te isto. :?Originally Posted by litala
grilje=škure=persijane
'ko to nije brusio i piturav'o ne zna što je pos'o![]()
ma nije, čoksa.
škure su od jednog komada drveta i imaju samo jedan zub kojim se mogu ne zatvoriti do kraja, a grilje su tzv. šaropoljke, odnosno imaju one letvice za podešavanje ulaska zraka i svijetla.
bože, koje stručno pojašnjenje![]()
Originally Posted by josie
![]()
šaloporke
u mom selu su sve drvene (i ine) one stvari koje sluze da se izvana zatvori prozor, a nemaju staklo - skure...![]()
škurete (valjda škure kod vas) su ono sto dolazi s unutarnje strane prozora, u jednom komadu
za raspravu o griljama.
Grilje =škure, rolete su drugo (ono što stoji u kutiji iznad prozora i spušta se konopcem).
Navodno ali grilje nisu dobre jer na spojevima hrđaju (pogotovo kod nas u Dalmaciji gdje je posolica), a plastične nisu dobre zbog nedostatka nekakvih okvira (kromiranih??). Pa sad ti budi pametan.