-
Draga Ivdelu,
Kao što sam napisala u svom prvom postu, nadala sam se da se nitko neće javiti ili bar ne tako brzo sa istim problemom
. Žao mi je ako imate probleme sad kad ste se dokopali doma i najgore stavili iza sebe. Sama činjenica da ste u bolnici ostali samo 11 dana, koliko ja znam, znači da je sve prošlo u redu i da se bebica brzo oporavljala. Naša bebica se rodila sa 2760 gr , a nakon 21 dan kad smo iz bolnice krenule kući imala je 2680 gr. Do zadnjega dana prije polaska kući u nosiću je imala sondu kroz koju je hranjena, jer na bočicu nije jela više od 30ml po obroku. Na Rebru je po dolasku iz Minhene provela samo jednu noć i tada je sama plačući tokom noći izvadila sodnu. Od toga trenutka počela je bolje jesti , ali narednih mjesec dana njeni obroci nisu bili veći od 40ml , s tim da je jela svako malo ( možda svakih 2 h). Danas ima 3 mj. i upravo idemo na redovnu kontrolu, a do sada u 2 mj. koliko smo kući je dobila više od 2 kg . I sada , sa 3 mj. nikada nije po obroku pojela više od 60ml, tokom dana jede svaka 2 h, u 21:00h ide spavati i spava do 8:00h do kada kroz san pojede u 2 obroka možda 100ml. Od svega mi najgore pada što nikada nije htjela dojiti, jer ja još uvijek imam mlijeko ( stariji sestra i brat su dojili do godinu i po' ) .
Njih je u Minhenu istodobno bilo troje iz RH, još dva momčića sa istom dijagnozom, sve smo prolazili paralelno, s tim da smo mi prve otišle kući. Njih dvojica su bili oko 3800 gr, sada su prošli 6,5 kg. Naoružaj se strpljenjem, nudi bebici dojiti ili bočicu svako malo, jer i mene su u Minhenu sestre uvjeravale ( budući da su ova dva momčića napredovala naočigled, a naša mrvica nikako s mjesta ) da oporavak i ubrzano napredovanje krene odjednom, a kada, nema pravila jer svaka beba je slučaj za sebe, u našem slučaju je to bilo od trenutka kada je izvukla sondu :D . Imaj u vidu i porođajnu težinu jer manje bebe više dobijaju , a velike malo. Još jednom, imaj strpljenje i javi kako napredujete.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma