Citiraj eki3 prvotno napisa Vidi poruku
tens(transkutanaelektroneurostimulacija) je aparat koji pojednostavljeno receno okupira receptore za bol i time pridonosi osjecaju manje boli, koristi se u fizikalnoj terapiji.ja sam ga koristila i koristima ga za razne bolove(to sta spominjete ledje itd),al nisam ga koristila u porodu.
nije cudotvoran i netko na njega regira bolje netko losije(ili ne reagira) isto kao i na druge metode/medikamente u borbi protiv boli.stvarno nema kontaindikacija za primjenu u trudnoci i tijekom poroda iako to ne znaci da ne treba biti oprezan s njim s obzirom da ga ima u slobodnoj prodaji.
iskreno prvi put cujem za mama verziju s obzirom da svaki tens radi na istom principu i pravilu sa nekoliko modula.
a sv.duh ima terapeute koji su specijalizirani za ginekologiju i porodništvo i imaju i dobru fizikalnu jedino je novo mozda to da dopustaju koristenje tensa u pred(rađaoni).
Hvala ti na ovako iscrpnom objasnjenju. Ja se ozbiljno razmisljam da kupim taj aparat. Radjacu u Kninu i posto su inace vrlo opusteni oko svega verujem da bi mi dozvolili da koristim tens tokom poroda ali sad mene brine ovo sto si napisala da treba biti oprezan sa njim - sta moze da se desi? Moja maama je fizioterapeut pa cu je pitati sta on misli o tome...ona je odavno u mirovini pa verujem da se nije sa tim srela ali znam da dok je radila imai su nekakvu elektro terapiju - to mu valjda dodje isto?