Uh, ne znam uopće otkuda početi i kako početi. A čini mi se da je već i bila slična tema...
Jednostavno, u posljednje vrijeme sam pretrpana i izbombardirana lošim vijestima, što u svojoj okolini, što u svijetu. Toliko je nesreća, toliko toga lošega... I ja, koja sam vječiti optimist i pozitivac, postala sam umorna i osjećam da me hvata taj crnjak.
Gledam ovu užasnu nesreću u Ukrajini, 80-ero nevine dječice, preko 100 znanstvenika koji su svoj život posvetili plemenitoj svrsi - borbi protiv HIV-a, obitelj iz Australije koja je izgubila četvero članova najuže obitelji u dvije avionske nesreće...
Trudim se što više posvetiti svojoj obitelji, uživati u životu koliko mogu, u prirodi, ali jednostavno ne mogu biti mirna kada znam da se toliko zla danas događa u svijetu i da toliki pate. I ne mirim se s time da tu ne mogu ništa promijeniti. Mislim da svatko od nas može dati doprinos boljoj sadašnjosti i budućnosti, počev u svojoj obitelji, pa dalje, aktiviranjem, angažmanom za neku stvar.
Ne mogu shvatiti mentalni sklop čovjeka koji ispaljuje projektil znajući da će time ubiti 300 nedužnih ljudi. Ne mogu shvatiti mentalni sklop čovjeka koji uzima u ruke tijelo mrtvog djeteta i odnosi ga, ne dajući njegovoj obitelji da ga pokopa. Otkud tolika hladnoća i mržnja? Kako se čovjek odlučuje na to da toliko zloupotrebljava svoju moć i uništava tolike živote, umjesto da uživa u svemu lijepom što mu je život pružio, u svojoj obitelji, domovini, čemu god?
Ispričavam se ako mi je post nabacan i bez reda i ako vam kvarim ovaj lijepi sunčani dan, toliko toga mi se mota po glavi, toliko je pitanja, zaključak je isti - postaje mi sve teže podnijeti toliku količinu patnje i negativnosti u svijetu i pitam se zašto. A zatvoriti se u svoj svijet i ne slušati vijesti sigurno nije riješenje.