Vrijeska, odluka da se prekine godisnji se ne donosi tjednima ili mjesecima, pa su to uvijek nagle odluke. A godisnji je trebao biti pauza od problema.
Tak je ina!
Vrijeska, odluka da se prekine godisnji se ne donosi tjednima ili mjesecima, pa su to uvijek nagle odluke. A godisnji je trebao biti pauza od problema.
Tak je ina!
Samo da potvrdim da su se moja predviđanja obistinila: ne da nije pala nijedna kap kiše, nego nije bilo nijednog oblačka na nebu svih 14 dana. Dapače pržilo je samo tako i bilo je jako lijepo.
Vratili se s mora ko pravi crnci
Na nekoj drugoj temi ću se više raspisat o Mljetu kao otoku.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 24.08.2014. at 00:08
Mogli bi sad napraviti listu mjesta gdje nije padala kisa- da se ima za sljedece ljeto![]()
Posljednje uređivanje od Uh-puh : 24.08.2014. at 09:21
To je vrlo jednostavno - sto juznije - ljepse vrijeme. U 4 tjedna Korcule kupali sso se svaki dan. U odnosu na prijasnje godine bilo je " puno" kise. Niti jednu vecer ili dan nisam obukla niti vestu niti zatvorene cipele. More je bilo toplo cijelo vrijeme.
Sada je jedino pitanje isplati li se ici tako daleko na tjedan dana
Da, more je ove godine bilo zbilja toplo.
I unatoč kiši, ostalo je toplo.
Zato što uopće nije bilo bure. Ove godine je kod nas (Pag) bilo zaista dosta kiše, i to jake kiše, ali je svejedno bilo jako malo dana kada se uopće nije moglo kupati. Moji su jako dugo na moru, i svega nekoliko dana nisu išli na plažu, s tim da su se mnoge od tih dana drugi ljudi kupali, a mi kako smo dugo dolje jedva dočekamo da se odmorimo od plaže. I more je stvarno toplo cijelo vrijeme. Zapravo je puno lošije kad se složi par dana hladnog i burovitog vremena za redom, pa ako čovjek uleti u tom terminu na more onda je to stvarno loše.
nadam se da će vrijeme potrajati još 6 tjedana,pada malo na miru se iživim.
X
I na Krku ista stvar.
Znali smo se kupati pod crnim oblacima, a vani ugodno toplo, more isto...
Ljeto je sve u svemu bilo lose, ali buduci da smo cijelo to vrijeme na moru zaista su bili rijetki dani kada smo se morali gubiti po otoku ili cekati da stane kisa.
Evo i sad - sunce przi svom snagom, prekrasno je, ali s balkona to cesto tako ne izgleda.
Točno, uopće nije bilo vjetra.
Nikakvog, a pogotovo ne bure koja dere cijelu noć.
To i ja stalno govorim.
I moram priznati da nikad to do sada nisam doživjela.
Prošle godine je bilo vjetra na izvoz , ove godine kiše...
Sinoć u Novalji na jadranskim igrama
dečki koji su sudjelovali u morskim disciplinama kažu da nisu nikad osjetili toplije more.
Nije svaki vjetar isti- kod nas je jedan dan puhalo jugo a to znaci velika uzivancija na valovima ali to je samo jedna plaze - sa druge strane jedva da je puhalo.
Osobno, volim kisu na moru - bas ima nrku car. Ok ne volim buru
Padala je kiša svugdje evo karte od 7 mj pa se uvjeri i sama, ali to ne znači da će tako biti i iduće godine...
http://klima.hr/ocjene_arhiva.php
Ovaj srpanj je bio izuzetno kišan, ja se ne sjećam da je ikad bilo tako, imali smo 2 sunčana tjedna u 8 mj a i za ovaj tjedan bi trebalo biti lijepo vrijeme, ali sve u svemu ovo ljeto je puno kišnije nego inače
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 24.08.2014. at 14:04
evo ja se nalazim u podrucju koje je oznaceno kao ekstremno kisno ali ta kisa nikad nije padala po cijeli dan, gosti su uvik dio dana proveli
na plazi, pa bilo ujutro ili popodne. nitko nam se nije zalio ili otisao zbog kise bas zbog toga sto nebi padala po cili dan. stovise, neki su
rekli da im je bas tako i odgovaralo jer bio dio dana odmarali u apartmanu a dio bili na plazi. i nije bilo jako vruce, na prste mogu nabrojati dane
kada je klima navecer trebala...
Evo mene-vis i brac-na visu bilo kise na bracu manje. Najgore je prosla ekipa koja je isla na go od sredine sedmog i to 2 tjedna od 22.7 cini mi se
Vis i brac su nevidjeno zeleni za ovo doba godine i lokalci kazu da je sedmi bio nevidjeno kisan .. za dalmaciju. Nije bilo buretine nije bilo pozara more super toplo. Zakljucak isti-svodi se na srecu uz lokalne varijacije.
Mi smo bili na Krku od 25.7. -17.8. Imali smo jedan kisni dan i dva kisna jutra.
Vidim da je Krk omrazena destinacija mnogima i uistinu se cudim, ovih 15 godina
koliko ljetujemo tamo, nasa su iskustva potpuno drugacija. Na otoku provedemo prosjecno 5 tjedana tijekom ljeta
dogodi se i koji kisni dan. Iskreno, mene vrucina ubija i mrzim vrela ljeta, to imam i doma.
Meni kisa ne smeta, prilagodim se situaciji, a i sto tako i djeca.
Mislim d je ove godine puno gore vrijeme s puno vise elementarnih nepogoda bilo u Srednjoj Dalmaciji nego na Kvarneru, barem su takva iskustva mojih prijatelja.
E, i bracani su mi se zalili da je bilo dosta odustanaka u sedmome jer ljudi dolaze samo na tjedan pa kad vide da ce dulji period kise ne dodju ako nisu uplatili sve.
I perspektive 5 tjedana i 1 je neusporediva, u 5 tjedana ces se imat sanse okupat i neces bit uh ko neko ko je u uboo samo 7 dana tipa druga polovi a sedmog i tipa od 7 dana 4 puta bizao s plaze od kise to nije isto i ovogod 5 tjedana ce ovaj od jednog percipirat sgila "nek jedu kolace'-sit gladnom ne vjerjuje i sta mu znaci da nakon kise jednom dodje sunce kad se on davno s mora vratio.
Naravno da nije isto, ali, nikada nam se nije dogodio kisni tjedan na Krku, za sve ove godine. Niti bi taj kisni tjedan tako tragicno shvatila, pogotovo sto kisni tjedan na moru, nije kisni tjedan na kontinentu. Nakon svake kise vrlo brzo se razvedri. Treba se samo prilagoditi, kao uostalom i svemu ostalom.
a ja se nikada, baš nikada u cijelom svom životi nisam smrznula kao na ljetovanju na Krku - i to sam još bila s malom bebom. Nisam niti znala kako ljetti na moru može biti hladno, ali valjda zato jer nikada nisam birala mjesta u kojima često puše bura.
Valjda zbog te traume - kako djeca rastu mi idmeo sve južnije.
Nije meni problem hladnoća - volim zimu. Ali ljeti mi mora biti toplo.
ove godine nije puhala bura - pišem općenito o izboru ljketovališta