Bebac ima 6 tj i lagano mu je stolica sad navecer uz onu zutu boju na mjestimw zeleenkasta. Iskljucivo ga dojim i u fazi smo grceve pa uzimamo sab simplex kapi. Sto to moze biti?
Bebac ima 6 tj i lagano mu je stolica sad navecer uz onu zutu boju na mjestimw zeleenkasta. Iskljucivo ga dojim i u fazi smo grceve pa uzimamo sab simplex kapi. Sto to moze biti?
Od sad nadalje, bit ce mu stolica svih nijansa zutozelene i svih konzistencija od zrnate do sluzave.
Ako su jedna-dvije neuobicajene, nikom nista, ako je npr. sluzava dan-dva, onda moze biti nesto.
Ako ste u fazi grceva, onda su i stolice posebno sarolike.
Ja Sab simplex nisam i ne bi davala, ima poprilicno clanaka o njihovoj dokazanoj neucinkovitosti.
I daj molim te koristi pretraznik i stare teme, ovako zatrpavamo forum sa deseterostrukim temama (a i odgovor se cesto nade u tudem iskustvu).
Ma citam da moze biti stolica gladi oa sam zbunjena. Buden.pricekala jutro, a vama hvala na odgovorima.
Sab simoex sam uzela jer bio gaja nisu djelovale. Koje su vase preporuke za kapi?
Meni je samo bitno da nema clanaka o njihovoj stetnosti, a cini mi se da otkad njih uzimam da grcici traju krace (premda to.moze biti i slucajno)
Ukoliko iskljucivo dojis, šteta je davati bilo kakve kapi ,koje su inace dobar marketinski trik. Majcino mlijeko je najbolji probiotik koji beba moze dobiti..
I daj stvarno koristi pretražnik, ukoliko ti ovaj ne radi upiši u sam google pojam "zelena stolica roda" i izletit ce ti nekoliko tema. Tako i za svako ostalo pitanje, a ne za sve otvarat nove teme koje vec postoje..
I da, mi smo imali fazu zelenih stolica od dobrih 3 tjedna, malac je taj mjesec dobio kilu , tako da sigurno nije bio gladan![]()
Moj mališa, sa nekih 2 ili 2,5 mjeseci je imao zelenu stolicu čitava dva tjedna.Isključivo dojen. Na analizi stolica-nema bakterija. Izbacila mlijeko iz prehrane, gluten-i dalje je bila zelena. Štaviše, bilo je i tragova krvi u stolici.
Onda prestalo zelenilo samo od sebe. I krv. Za to vrijeme je bilo sve drugo normalno. Dr rekao da dok se beba ponaša normalno, ne brinuti. Od čega je to bilo, tko će ga znati.
Samo da napomenem, dalje sam jela normalno. Nije se ponovilo.
Ja samo da kažem da ne postoje stolice gladi.
Ako je dete gladno onda nema stolicu. Kad ne jedeš ne kakiš.
Zelena može biti od nečeg što je mama jela, može biti da je oksidirala zbog vazduha u crevima, možda je zelena baš od kapi ili sirupa protiv grčeva.
Ako te puno brine (a mislim da nemaš razloga ako se dete uobičajeno ponaša), možeš odneti stolicu na analizu.
Ja ne bih brinula.
Evo sinoc smo imali kednu zelenkastu stolicu i od onda do ooet sada nije bilo zelenih, a bilo ih je jedno 4-5.
Ocito se zelena javi nakon faze grceva kad ne kaka vec prducka...moze biti da je od stajanj u crijevima ?!
da, stolica koja stoji u crijevima oksidira i ozeleni
može biti i od više magnezija u hrani koju ti konzumiraš (lubenica, rajčica)...
dobro su cure rekle; ne postoji stolica gladi, osim u bapskim pričama
a dobro su i rekle da te kapi ništa ne pomažu već služe samo kako bi roditelji sebe umirili da su sve poduzeli
bravo sve vi koje ste se javile!
svaka čast!