Izgubljeno pravo na osnovno zdravstveno osiguranje

Tema: Izgubljeno pravo na osnovno zdravstveno osiguranje

1. Narancica000 avatar

Narancica000 said:

Početno

Podizem temu:

Usla sam u raspravu sa frendicom, i zanima me zapravo imamo li mi, koji zivimo u inozemstvu, pravo na obvezno zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj?

Naime, svi smo privremeno (na 5god) odjavili boravak u mup-u, medjutim s kim god pricam ovdje svi redom govore kako nisu odjavili zdravstveno u HR.

Jesam samo ja idiot i htjela biti postena ili sto? Prosvijetlite me, ako tko zna!

2. Beti3 avatar

Beti3 said:

Početno

Citiraj Narancica000 prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem temu:

Usla sam u raspravu sa frendicom, i zanima me zapravo imamo li mi, koji zivimo u inozemstvu, pravo na obvezno zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj?

Naime, svi smo privremeno (na 5god) odjavili boravak u mup-u, medjutim s kim god pricam ovdje svi redom govore kako nisu odjavili zdravstveno u HR.

Jesam samo ja idiot i htjela biti postena ili sto? Prosvijetlite me, ako tko zna!
    Zvala sam nedavno HZZO da pitam da li djeca moje prijateljice koji su vani i idu u školu, u Njemačkoj, nisu punoljetni, imaju pravo na zdravstveno osiguranje u Hrvatskoj. Nije ih odjavila na HZZO, nego samo na MUPu. Nemaju.
    Ali, ako imaju Europsku zdravstvenu iskaznicu, mogu ići kod liječnika u Hrvatskoj, ako i plate, bit će im refundirano u Njemačkoj. Povezane su službe unutar Evrope i znaju da li ste osigurani vani ili ne.
    Nakon povratka u zemlju, treba se prijaviti u roku od 30 dana i nastavit će se zdr.osig. u Hrvatskoj.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.12.2016. at 17:50