Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
Ne bih se sekirala puno, meni je nažalost normalno da starija djeca tako reagiraju, dok mlađu drže emocije.
Moje objašnjenje je da je tako priroda odredila, a kad se u tu prirodu upletu novci, to onda liči tvoje probleme.

Najteže mi je da i kod svoje djece vidim da prvo dijeli i važe, a drugo dijeli iz ljubavi. Tako je i sa mojom braćom, muževom...
Ali ne zamjeram, prihvaćam stariju 'djecu' i na neki način i shvaćam....

Ovo nema veze sa rješavanjem tvoje tematike, ali samo da znaš da su takve situacije u određenoj starosnoj dobi više nego svakodnevne i ima ih svud oko nas, čast iznimkama.
Pokušaj ohladiti glavu, emocije svesti na minimum, sitnice i nebitne stvari ne diraj i fokusiraj se na rješenje, na budućnost, a tko je čiju robicu stavio na nos, sa time se neka bave i muče oni kojima to pada na pamet, ohladi se i sve će se s vremenom srediti.
To sam i ja primijetila starija djeca kao da su lisena jedne doze osjecajnosti, jel to zato sto su dio bili sami, a drugo dijete od pocetka dijeli i za drugcije nezna, ne znam. Od malena osjecam da je ona tvrdja, grublja i da neke stvari ja njoj nikad ne bih napravila i da bi ona na mom mjestu vec tisucu put posizila da sam dobivala stvari i sl. kao ona. (glup primer, ali takvih je masu, ona je dobila mont bike cim je izasao, ja nikad nisam dobila bicikl i sl.)

Hladim glavu vec mjesec dana i jos je prilicno vruca. Otvorila je neku rupu u meni i sve izlazi van. Ne mogu protiv emocija. Robica nije tako velika stvar, moja djeca nece biti ni gola ni bosa. Ali njeno trazenje te robice od svojih necaka, moje djece, tek rodjene bebe je JAKO velika stvar. Preko toga tesko da cu moci tek tako preci. Tu je pokazala koliko je (NE)vezana za moju djecu i mene.

Ja mogu povuc isto dosta stvari (puno vise nego ona) koje sam poklonila , ali NIKADA, NIKADA, NIKAD necu i ne bih pa makar kruha ne imala, ni od nje, niti njene djece. I bas zato ne mogu shavtiti sto joj je u glavi. Dobila je vise nego ja, imaju duplo bolja primanja (i to je njihova stvar), puno vise sam ja njoj i njenoj djeci dala i ona se ovako ponasa.

Mozda jer je navikla da uvijek dobije sve i da je normalno njoj davat toliko? Ili misli da ce kuca bit moja i vrijedi milijune. A iskreno i da kuca bude moja, opet je dobila vise. S obzirom da ona to ne vidi mislim da cu pozvat procjenitelja pa nek joj papir kaze.

I bitno da kad treba placat legalizaciju i odvjetnike i sl. suti i ne pita koliko, a kad stignu novci cirkus!