Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 228 od 228

Tema: Trebam par objektivnih "ociju" oko nesuglasica

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tanči "te fore" su posljedica loše komunikacije i loših odnosa.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

djecu ne treba uplitati u medjusobne razmjerice. ako svom nesto kupujem (sladoled, cokoadu, narukvicu za komarce koja btw dodje cca 15tak kn) onda kupim i djetetu koje je samnom a znaci mi (necaci, frendicino djete itd). nes ti troska, a djeca jako dobro pamte ko je kakav. radje necu ni svom kupiti, ako ne mogu ni tom drugom djetetu koje je u nasem drustvu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma to kužim, ali da sam ja s nekim u dućanu, apoteci, bilo gdje i taj netko kupuje sebi nešto, a ja isto želim nešto za sebe, dijete, svejedno i onda umjesto da sama to kupim očekujem da mi taj netko s kim sam to kupi i još uvrijeđeno komentiram kad mi nije kupio.
    Sorry, ali to je jako nepristojno, ružno, izrabljivački....
    Meni je to prestrašno.
    I takvo ponašanje nikome ne bih tolerirala.
    Ne kužim kaj je tim ljudima da uopće dolaze na takve ideje?
    Ne rade, nemaju novca pa traže sponzora?!?!?
    I onda se Provincijalkaa opravdava, ispričava i osjeća loše?!?
    Ma molim Vas.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Potpisujem Tanči. I ako je sestra već vidjela da joj je dijete nesretno mogla mu je sama kupiti tu narukvicu. Ovako je dijete kraj obje ostalo nesretno (ako je uopće i bilo, to je interpretacija sestre)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ah pa nije sestri ovdje bitno da dijete dobije narukvicu nego da svojoj sestri predbaci što ne misli i na njeno dijete (btw. i meni bi bilo nepojmljivo ne kupiti svoj djeci u društvu jednako).

Bez ljutnje Provincijalka, ovo su sve takve budalaštine što ti i sestra predbacujete i izvlačite jedna drugoj, za ne povjerovati. Odnosi su vam očito opako narušeni, ovo su sve samo simptomi.

Ja i dalje mislim da je imovina koju trebate naslijediti i podijeliti kamen smutnje između vas, pa vam je bolje da se što prije dogovorite.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kad sam sama s djecom negdje, kupujem svima.
    Kad su roditelji prisutni, tada ne.
    Izuzetak je sladoled, slatkiši...
    Ali igračke, odjeću, bilo što drugo ne.
    Ne dolazi u obzir.
    To je nepristojno očekivati od mene.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam sama s djecom negdje, kupujem svima.
    Kad su roditelji prisutni, tada ne.
    Izuzetak je sladoled, slatkiši...
    Ali igračke, odjeću, bilo što drugo ne.
    Ne dolazi u obzir.
    To je nepristojno očekivati od mene.
    Totalno se slazem. I još pitam za sladolede, kekse i slične gluposti, jer ne čitam misli pa ne znam što ljudi misle o tome.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ja se slažem s Tanči. Ako je već vidjela da joj djete "pati" mogla je i ona kupiti mada bi bilo lijepo da je Provincijalkaa ponudila..ali nikada ne bih to tako zamjerila. Totalna glupost mi je sve to, iskreno.

Zašto ja ne kužim ovo sa dva a u nicku

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

samo neimanje love me može spriječiti da kupim sestrinoj djeci jednako kako i svojoj ako se zateknemo skupa. u tom slučaju neću kupiti ni svojoj ili ću kupiti neki drugi dan.
    ali ovdje se radi o narukvici protiv komaraca!?
    to je kao i dramina protiv mučnine, nije to kinder jaje pa ću dat malo i sestrinoj djeci.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ah pa nije sestri ovdje bitno da dijete dobije narukvicu nego da svojoj sestri predbaci što ne misli i na njeno dijete (btw. i meni bi bilo nepojmljivo ne kupiti svoj djeci u društvu jednako).

Bez ljutnje Provincijalka, ovo su sve takve budalaštine što ti i sestra predbacujete i izvlačite jedna drugoj, za ne povjerovati. Odnosi su vam očito opako narušeni, ovo su sve samo simptomi.

Ja i dalje mislim da je imovina koju trebate naslijediti i podijeliti kamen smutnje između vas, pa vam je bolje da se što prije dogovorite.
    X

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pomislila sam da joj kupim, ali nije to sladoled ili sl. pa da znam da smijem. tu je bilo sve zajedno 4 djece od 3-14g. Ni ne sjecam se tko je bio pokraj, u igraonici ili na hodniku. Nisam imala vremena za rasprave jer na neke moje "nekonvencionalne" izbore ona gleda posprdno. Ali da namjerno ne bih kupila narukvucu od 15kn?! hello?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    samo neimanje love me može spriječiti da kupim sestrinoj djeci jednako kako i svojoj ako se zateknemo skupa. u tom slučaju neću kupiti ni svojoj ili ću kupiti neki drugi dan.
    ali ovdje se radi o narukvici protiv komaraca!?
    to je kao i dramina protiv mučnine, nije to kinder jaje pa ću dat malo i sestrinoj djeci.
    I ovo potpisujem.
    Često imam u kompletu ili bratovu djecu, ili dijete prijateljice i oduvijek je situacija kako mojem, tako i njima.
    Ako nemam novaca, onda ih ne vodim.
    Npr. sad imamo radionice subotom, ja sam i voditelj, pa onda imam sa sobom obično 5 ili 6 komada "svoje" djece.
    Nakon radionice moje dijete bi na sladoled i onda vodim redovno i njih 5 ili 6 na sladoled, jer mi druga opcija nije prihvatljiva.
    Da napomenem - nitko od roditelja te djece to od mene ne očekuje, čak što više, rekli bi mi da sam luda, to je isključivo moja odluka.

S druge strane ako 3 bratovih jede sladoled, bome očekujem da i brat da mojem, ili da mu ne maše s sladoledom ispred nosa.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I meni je normalno kupitu cokoladu, sladoled, lizu i sl. (ako to inace jedu) svim klincima koji su s nama rodbina/prijatelji. I nikad ne bih kupila samo svom djetetu, a druge pustila da gledaju. Ili svi ili nitko!

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da sam vidjela da dijete to zeli uzela bih.
    Isto kao sto da kupujem npr. pernicu svom djetetu uzela i njenom da znam da ju zeli, ali ne bih sad svima uzimala ako nisu izrazili zelju.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Da. Narukvica protiv komaraca.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moja greska je sto automatski nisam uzela za sve. Jednostavno je moja zurba, nervoza ucinila svoje. Pogledala sam popis uslsa u ljekarnu i izasla.

Inace kad ne zurim i idem u shoping uvijek kad za svoju djecu gledam robu gledam i za necake. I ako vidim nesto povoljno ili nesto sto im treba/vole uzmem il zovem sestru da pitam jel im treba. Tako i ona mene.

Samo radije vjerovat da sam ignorirala dijete, nego pogrijesila?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Provincijalkaa prvotno napisa Vidi poruku
    Moja greska je sto automatski nisam uzela za sve. Jednostavno je moja zurba, nervoza ucinila svoje. Pogledala sam popis uslsa u ljekarnu i izasla.

Inace kad ne zurim i idem u shoping uvijek kad za svoju djecu gledam robu gledam i za necake. I ako vidim nesto povoljno ili nesto sto im treba/vole uzmem il zovem sestru da pitam jel im treba. Tako i ona mene.

Samo radije vjerovat da sam ignorirala dijete, nego pogrijesila?
    nisi ni ti jedno ni ti drugo, sestra pretjeriva, sama si rekla da neznas jel njoj odgovara takva narukvica, to joj i reci a ona nek se skulira

na zalost nemamo svi isti pogled na sve, pa lako dodje do takvih nesporazuma.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kao što smo i prije došli do zaključka - ona će u svemu naći problem. i kao što su druge rekle - ovo nije sladoled niti si ulazila u slastičarnu - nego u ljekarnu. ne bi mi palo na pamet da zahtjevam da se mom djetetu nešto kupuje u ljekarni zato jer se drugoj djeci kupuje. a i shvatila bih (i vidjela) da mi je sestra sva van pameti i u brzini. na stranu što ne bih dozvolila da se mom djetetu kupuje bilo kakva alternativa.

tako da ovo je samo još jedna priča koja nije ni prva ni posljednja.

ako tvoja sestra misli da je zakinuta - a ponudi joj sve tvoje. reci joj: hoćeš da se mijenjamo? stan za kuću. mama ti je tu odmah ispod. uvijek pri ruci. i naravno na brizi. pa da vidimo hoće li pristati. naravno da neće.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Naravno da se ne bi mijenjala. Njih dvije ne mogu 2 dana, a da se ne posvadjaju, kamo li da zive skupa!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da se ne bi mijenjala. Njih dvije ne mogu 2 dana, a da se ne posvadjaju, kamo li da zive skupa!
    Provincijalkaa, opet brineš tuđu brigu.
    Pitanje je da li bi se TI mijenjala? Znači da li bi tebi to odgovaralo? Ne mami, ne sestri, TEBI.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tu je bilo puno savjeta tipa "vi morate razgovarati", ja tvrdim "ni slučajno!"
    barem neko vrijeme, dok se emocije ne slegnu, jer ovo kako to radite, sa izvlačenjem pojedinačnih trivijalnih situacija i analiziranjem, to je samo ponižavajuće za obe, samo ćete se osjećati još gore. I ne samo ona, i ti izvlačiš razne sitne primjere i traži se potvrda tu na forumu koja je u pravu, a koja ne. A to je totalno nebitno, tvoja sestra je tu situaciju sa narukvicom doživila i zapamtila jer joj je točno nalegla na neku emociju koju je imala od ranije, sad da li od nekih primjera njenog odricanja kojih ti nisi ni svjesna, ili je njen osjećaj zakinutosti njen vlastiti i u biti nevezan za tebe, ne znam.
    U idealnom scenariju za vaš odnos, obje biste trebale malo vremena za introspekciju, pa tek onda u popravak odnosa. Ali ne možeš nju na to natjerati.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Provincijalkaa, opet brineš tuđu brigu.
    Pitanje je da li bi se TI mijenjala? Znači da li bi tebi to odgovaralo? Ne mami, ne sestri, TEBI.
    Da me boli uho za sve mijenjala bih se u treptaju oka.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    U idealnom scenariju za vaš odnos, obje biste trebale malo vremena za introspekciju, pa tek onda u popravak odnosa. Ali ne možeš nju na to natjerati.
    Mogu joj predlozit da razmisli o svemu. Svemu sto ju muci i zbog ceg je/smo tako nervoznae, negativne i ogorcene. Sto tocno zamjera i sto bi pomoglo da se tih repova od ne znam kad rijesimo. Da razmisli sto je pravedni za nju i kako to izvesti. I da sve tri o tom razmislimo, sjednemo za stol otvorenog srca i uma, iskreno kazemo samo kako se same osjecamo, da ne optuzujemo vec pricamo o sebi, a ne jedna o drugoj i nadam se nadjemo mir i dogovor.da skinemo to sve sa ledja, srca i dnevnog reda te da vise ne povlacimo kosture pri svakoj novoj nesuglasici.
    Posljednje uređivanje od Provincijalkaa : 30.07.2014. at 09:23

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma normalno da je fer da je mlađa dobila zaostatke. što vam je ljudi?
    isto kao da velite da je starija u životu više pojela kolača i je li to fer!!!
    što se tiče stana, vrlo je nejasno napisano.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Stan i kuca su na mami. Kupljeni su od mamine i tatine ustedjevine, mamine place i sestrine i moje mirovine (s tim da je mama raspolagala s mirovinama. Na moje ime je skoro duplo duze stizala mirovina i bio je veci iznos)

Sestra ima tj.koristi veci namjesten stan. Ja sam zivjela u stanu MM cca5g i onda kad je mama bila u problemima i htjela prodati kucu (ne stan), mi smo presli na kat u kucu.

Kat koji je imao samo zidove. Morali smo dosta novaca uloziti (parketi,plocice,sanitarije, struja, stolarija nutarnja, vanjska) a prostora imamo malo manje nego u stanu MM i puno manje nego moja sestra.

Da sumiram sestra zivi u vecem i namjestenom stanu. Ja zivim na katu kuce koji sam morala urediti svojim novcima i placam rezije i triskove zivota za mamu 3g. I sestra je 13.prase i zakinuta???

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vec si se izventilirala na temu...
    i opet se ponavljas...
    Forumasi su pokusali reci svoje misljenje, a ti i dalje nisi zadovoljna .
    mislim da to nema veze sa forumom, i mislim da na forumu sigurno neces naci svoj mir i rijesiti problem.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.08.2014. at 17:06

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Grijesis. Ovo je odgovor na
    Citiraj Andro-gen prvotno napisa Vidi poruku
    sto se tiče stana, vrlo je nejasno napisano.
    a ne ventiliranje. Mir sam nasla, stvari poslozila i forum je tu puno pomogao, toliko da sam mislila i ne odgovoriti na ovo.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Stan i kuca su na mami. Kupljeni su od mamine i tatine ustedjevine, mamine place i sestrine i moje mirovine (s tim da je mama raspolagala s mirovinama. Na moje ime je skoro duplo duze stizala mirovina i bio je veci iznos)
    Ako ste za vrijeme školovanja (dakle ti duplo duže) od mame dobivale suvisli krov nad glavom, suvislu hranu i odjeću te za potrebne knjige i sl., to je kraj priče o mirovinama. Mama vas je školovala. Nekretnine nemaju ništa s time. One su mamine i dno dna je da ih u međusobnim natezanjima dijelite dok je žena živa (nebitno koja je prva počela).
    Mislim, ok, ne znam kolike su te mirovine, ali možeš komotno smatrat da ste se od njih školovale, a da su nekretnine kupljene od mamine ušteđevine i plaće.

Sestra ima tj.koristi veci namjesten stan. Ja sam zivjela u stanu MM cca5g i onda kad je mama bila u problemima i htjela prodati kucu (ne stan), mi smo presli na kat u kucu.
    To je tvoja odluka. Nije ti sestra ništa dužna po tom pitanju. Ako to nisi htjela, a evo ja prva ne bi htjela takav aranžman, onda si trebala živjet tamo gdje ti želiš, a mama neka smisli neku drugu kombinaciju (nije da nema čime, ima dvije nekretnine). S obzirom na to da spominješ da ti mama pegla i čuva djecu, nije dakle nemoćna starica. (Kada bude nemoćna, da, onda ste obje dužne brinuti o njoj i to ćete se onda trebati dogovoriti kako.

Kat koji je imao samo zidove. Morali smo dosta novaca uloziti (parketi,plocice,sanitarije, struja, stolarija nutarnja, vanjska) a prostora imamo malo manje nego u stanu MM i puno manje nego moja sestra.
    Opet, niste morali. Tako ste odlučili. Vaša stvar. Mama ima dvije nekretnine i dovoljno zdravlja da pegla i čuva djecu, dakle bilo je i drugih mogućnosti.

Da sumiram sestra zivi u vecem i namjestenom stanu. Ja zivim na katu kuce koji sam morala urediti svojim novcima i placam rezije i triskove zivota za mamu 3g. I sestra je 13.prase i zakinuta???
    Previše se prikazuješ kao svetica. Sestra sigurno ima svoje razloge zašto se tako osjeća, probaj ih dokučit ako ti je zaista stalo, pa poradit na onome što je stvarno problem.

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •