Pa nemojte sad ženu uvjeriti da je muž vara. Još je ljubomorna sama po sebi, ima da popizdi. Možda je šefica takva sa svima, otvorena i vesela, želi s kolegama imati prijateljski odnos. Ali trebalo bi viditi jeli sa svima ili samo s njim.
Možda stvarno nije losa ideja da i ti njoj pošalješ neku sitnicu s ljetovanja ili izletica. Ono, čisto da vidi da ste Ti i muž u paketu. Ono, da ti peres njene poklone.![]()
Ispeci joj kolač sa berem 7-8 najsvježijih jaja![]()
a sad zaozbiljno,kolač možda i nije loša ideja
Ja se mislim da ju muž vara (dok se ne dokaže suprotno), ali mislim da si je ta šefica dala malo previše maha. Na nju treba utjecati. Istina, možda je takva sa svim mlađim mužjacima u kolektivu pa si zabrijava da je neka matica, ali i da je tako, po meni to ponašanje nije primjereno. Drugo da su oni njeni zajednički prijatelji, ali nisu pa samim time, kao što je rečeno- treba dati do znanja da je ovaj muškarac zauzet. A po tome kako mi se čini iz kratkog opisa, ovoj ženi to treba nacrtati ili doslovno reći.
Što muž kaže o svemu?
Pa po tonu u kojem je napisan prvi post, fakat bi se reklo da je sefica pozeljela malo piletine i to iz tudjeg dvorista. Mada, realno, to ne mora da znaci. Prijatelj ima seficu koja odlicno zaradjuje i cesto sve sa svog odjeljenja vodi na vecere, a sa putovanja im uvijek donosi poklone i to ne jeftine. Ja to vidim kao "team building".
Kod mene na poslu najcesce bude slatkisa sa sluzbenih putovanja, a poklone licne prirode dajemo kolektivno povodom specijalnih prigoda.
Normalno da nije. Nije meni ni jestiva sitnica, sorry. Nismo više tinejđeri. Best prijatelj je jedno iz nekih bivših dana, kolega s posla drugo.
Ono za našu blagajnicu sam se zezala, žena je ok, moj muž joj je pokazivao moje fotke, hot fotke i umjetničke koje je radio od mene, pa je komentirala da me dobro čuva i tako... mislim sasvim druga dimenzija. Pila bi ona vino iz moje wc školjke, ne zezam se nimalo.
Po meni, majica nije razlog za ljubomoru. Neke osobe su takve, imaju prisan odnos s drugima. Pitaj otvoreno muza o tome i reci da tebi smeta.
Ovako, imam i ja muške kolege i oni su mi doslovno kao druga obitelj (skupa sa ženskim kolegicama). Nema kojih tema ne pretresamo na poslu, od seksa do dnevnih novosti, ali nikad mi ne bi palo na pamet poslati poruku navečer tipa "pijem vino, što ti radiš". Meni ta šefica opasno smrdi, a mislim da to tvoj muž ili ne primjećuje, ili je odlučio ignorirati njene signale. I to ti pišem ja koja sam totalno cijepljena od ljubomore. Sad je samo pitanje koliko ti imaš povjerenja u svog muža da te neće prevariti i koliko je on siguran u sebe i vas dvoje. Al da je šefica prešla granicu, prešla je.
a jeste se raskokodakale! :D nasmijale ste me i dale mi par vrijednih ideja...posebno mi se sviđala ideja "nisam se mogao javiti jer sam j... ženu" i da majicu prenamijenim u neki divan komad obleke i pojavim se u tome na idućem druženju
ne, sad ozbiljno. ne mislim da me vara, ali itekako mislim da ona pretjeruje. neka intuicija i točka. jer primjerice na prošlom poslu je imao kolegocu koja mu je isto stalno nešto kupovala, onako usput jer bi se sjetila njega. i nije mi smetalno nimalo jer je znala kupiti i nešto nama za dom, čime je jasno pokazivala da poštuje i mene kao njegovu ženu. ovo sa majicom je meni preosobno, preintimno! još mu je i veličinu pogodila, onak 100%! ufff...
bilo je i njezinih pijanih poziva u subotu navečer, kad sam stvarno popi....., a i njemu je bilo malo čudno. no, trebala ga je pitati nešto oko posla
ili, jednom su išli zajedno na put i trebali ići taksijem. onda sam ja zadnji tren odlučila da ga ja vozim i naravno ponudila da pokupimo i nju, kao, jadna, nema nikog, pa da ne mora taksijem sama. kad ju je nazvao i rekao da ću ga ja ipak voziti i da dođemo po nju. zahvalila se i odbila...bude je vozila frendica...
a kakva je s drugima, nemam pojma. ne mislim baš da kupuje majice i drugim kolegama iz labosa. a kad sam prisutna na "njihovim" druzenjima s posla, obično bude više ljudi, sa svima je super puper pričljiva, otvorena, ima spikicu, fore... užasno je šarmantna. ali njega uvijek zove da pita di su...ili di je on, ne zove druge kolege i kolegice, već njega. nemam pojma. koliko sam skuzila s curama s posla se bas ne druzi. isli smo jednom zajedno na more...mm, 2 frenda s posla i 4 kolegice, kao neki njihov team building na koji sam bila pozvana i ja, nju nisu zvali...dakle, nemaju neki odnos ostali s njom...
rekla sam da mi smeta, razumije on to, ali istovremeno mi objašnjava da je to njegova šefica i da su u dobrim odnosima i da ne želi postati distanciran prema njoj jer mu je to glupo. razumijem ga, ali me to ne tiješi.
Posljednje uređivanje od kudri : 28.07.2014. at 20:30
Joj, pa ne misli kudri da ju muz vara. Samo misli da sefica od muza se nabacuje muzu.
grozno, baš zvučim kao neka ljubomorna babuskara, ali kad mi treba mišljenje sa strane...
p.s. nadam se da žene bez djece nisu česti gosti na rodi![]()
Posljednje uređivanje od kudri : 28.07.2014. at 20:33
Pa, očito svatko ima svoje viđenej i standarde, ali sad stvarno zamislim se što li misli žena od mojeg sadašnjeg kolege? Možda i ona na nekom forumu pretresa mene i moje namjere, koje su nikakve, ali ni u primisli. Poruke nisam slala, ali sam još gore sama s njim pila vino ( pola čaše nakon posla bez ikakvog povoda).
Hoces moje misljene?
da , vjerojatno pretjeruje i mozda ima odredene planove i zelje koji nisu cisto poslovni.
Nazalost, situacija vam bas i nije super zgodna obzirom da mu je naderedena.
Meni majica nije tako alarmantna koliko pijani pozivi izvan radnog vremena.
Dobro, majica bez ovog nastavka može zvučat bezazleno.. Al majica nakon svega u nastavku = ja bi joj kosu počupala.
Pa, iz moje perspektive, ona misli da su si dobri, nevezano za posao. Provode puno vremena sami, u uredu, sjeli su jedno drugome kao ljudi i ona zaključuje da su prijatelji i da bi to bili i da ne rade skupa, pa da ga može nazvat i subotom i ponedjeljkom kao što je valjda među svim prijateljima i da su dovoljno bliski radi količine vremena da ga može nazvat i pijana. Biste li vi nekog tko vam je blizak prijatelj nazvale i pijane? Ja bi. Bi li na moju procjenu o tome koga mogu nazvati kad i kakva imalo utjecalo je li osoba zauzeta? Ne bi. Moji prijatelji i prijateljice su mi jednako bliski imali oni curu, dečka, partnera, ženu, mužu, psa ili mačku... Možda žena razmišlja kao ja...
A možda stvarno misli da će pijani pozivi i majica osvojiti oženjenog muškarca. Ali starija je, šta ne? Pa, valjda joj je jasno da ni majice ni pijani pozivi nisu put do nečijeg srca ni kreveta.
Posljednje uređivanje od casa : 28.07.2014. at 20:42
casa to apsolutno nije gore, popiti bilo kakvu vrstu pića sa kolegom nakon posla je savršeno normalno, ali slati noću i vikendom svom podređenom poruke o tome da piješ vino baš i nije. (što bi on btw. trebao napraviti, zar ta žena nije svjesna da je to što radi neka vrsta mobbinga jer oni nisu na istom poslovnom nivou, i njemu je sasvim sigurno nezgodno biti grub prema šefici).
majica nije ništa alarmantno, ali ja definitivno ne bih rekla da je uobičajeno donositi kolegama osobne poklone sa službenog puta.
bilo bi dobro čuti i muško viđenje...samo što muškarci vjerojatno ne zalaze često na filozofski kutak![]()
Ni meni ne bi bas sjeo sms, bez obzira na kolicinu etanola.
Mima, pouzdajem se u tvoje riječi, jer stvarno ne mogu brinuti odsad pa do kraja života što će čija žena misliti. Sad sam počela vrtit razne filmove u glavi u kojima sam možda bila preotvorena u odnosu s kolegama. A valjda me bar malo brani to da sam udana i imam troje djece.
Meni uopce ne bi bilo ugodno da moj nadredeni koristi moj broj mobitela za privatne pozive izvan radnog vremena.
A radim u labosu...
joj svašta ste napisale i nisam uspjela sve popratit al ću samo dat svoje viđenje iz iskustva rada u 8 različitih firmi i u raznim kolektivima i kombinacijama
Ekipa koja sjedi zajedno u sobi uvijek ima specijalan odnos, pogotovo ako imalo dijele interese i smisao za humor. Znaj u sve jedno o drugom, čuju privatne razgovore, sve, sve
Ja sam u dva-tri navrata imala tako blizak odnos sa šefovima, bilo je i poutrijeznih poziva u noći u situacijama kad im je u privatnom životu bila neka katastrofa. I ne, nije bilo ničega, jednostavno su znali i osjećali da samnom mogu o svemu i da ću im uvijek probati pomoći. Isto tako je bilo i zezantskih sms-ova i poklona.
Nije bilo ničeg opasnog u tim odnosima; vjerujem da je i tvoj muž jednostavno takav tip da prijateljski privlači druge osobe s kojima provodi tako puno vremena dnevno.
LOL
sad vidim da je i tu bilo pijanih poziva navečer - velim, meni se to događa(lo) i pristupam tome ljudski, uopće ne strogo poslovno. Naravno, ne bih tako prema svima.
Oni očito imaju topao i ok odnos što nikako ne implicira privlačnost/zavođenje i sl.
Pa ja ne bih nikoga zvala pijana. Ako pijem obicno sam na festi i u drustvu, mogu samo kuci zvati da kazem da me nocas ne cekaju, a da se stavim u situaciju da sama uvece pijem vino i da imam potrebu nekome se javiti, bome bi taj za mene bio nesto vise od prijatelja. Zaista, cini mi se da usamljena i pripita zena u nocne sate moze zvati samo nekoga sa kim zeli nesto vise, makar to skrila pod krinku prijateljstva.
Doduse, ja ovo debelo filozofiram, nisam do sada razmisljala o ovakvim situacijama.
Posljednje uređivanje od olja : 28.07.2014. at 21:19
Ako sam dobro shvatila, nisu ali ona bi htjela da postanu, a njemu je neugodnjak i ne zna kako se postaviti jer ipak mu je šefica.
Sorry ako sam nešto krivo skopčala.
Potpuno se slažem, i ne razumijem kako ne bi nikoga zvale pijane ili pripite. Žena je sjedila doma sama, rješavala nešto s posla u subotu navečer, popila koju čašu vina da ubalži činjenicu da u subotu navečer radi i nazvala kolegu da s njim prokomentira vlastiti jad ili nešto s posla. Opcija b; žena je izašla van s nekim ili nekima i popila i nazvala kolegu da s njim prokomentira tipa s kojim je vani, večeru, možda ju je nešto podsjetilo na nekog iz ureda do i bilo joj smiješno...
Zadnji puta kad sam ja tako nešto napravila, završilo je brakom LOL
Isto u labosu
Ali nitko nikome nije šef![]()
OK, na stranu to, ne mislim da ova priča ima potencijala da postane nešto stvarno, bilo ljubavna afera, bilo ikakva bliskost koja bi bila too much, po svemu što je napisano. Ipak mi je čudno šeficino ponašanje.
Meni to izgleda kao mobbing. Ako je netko na poziciji moći - šef, onda nema teorije da bude prijatelj s podređenim. Jednostavno nisu na istoj razini moći. Ovaj dole ne može reći sve što misli - ili može?
Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 28.07.2014. at 22:19
To zivkanje u pijanstvu je meni dio puberteta a ne odrasle dobi. Pa prvo sto bi mi palo napamet, da i poželim zvati nekog prijatelja u takvoj situaciji, bilo bi da cu prouzročiti problem neke vrste jer čovjek ima ženu. Inače kad popijem, ne zivkam i ne zahebavam nikoga telefonski. Ja to uživo.
Moje mišljenje je da šefica želi tvog muza. I ja bi to malo procackala. Jer, ruku na srce, ako si ti upoznata s tim da ona njemu pošalje koju poruku, zove ga nacvrcana i popiju koje picence skupa, ima bar još duplo toga sto ne znaš. Ne nužno opasnog( da te vara Itd..) nego njenih nametljivih znakova koje ti nije htio reci. Ali to je samo moje mišljenje, jer ja generalno muškarcima ne vjerujem, smatram da se još nije rodio onaj kakvim opisuje 90% forumasica svoje muževe.
Ako Oćeš, možemo se dogovoriti nas 20,30 da se oblejamo sve u isto vrijeme, svaka u svojoj kući i da se testiramo, vidimo koga ćemo prvog nazvati tako nasrane. Dam se kladiti da nijedna nebi zvala šefa ili podređenog.
ni meni se ovo ne sviđa: ne kažem da TM nešto želi s njom, ali mi definitivno smrdi njeno ponašanje i mislim da ona želi nešto od njega.
on je nažalost u podređenom položaju i vjerojatno mu je teško nešto reći (znam da bi i meni bilo tako kad bi mi se šef upucavao - zbog bojazni da izgubim posao, sumnjam da bi mu otvoreno rekla kaj mislim o tome, vjerojatno bi se pravila blesava i ignorirala njegove ''napade'' dokle god ide).
i ne drže mi vodu ove priče da nije ništa loše da mu ona tu i tamo pošalje poruku kako bi ga obavijestila da je doma i da cuga, oni su u odnosu šefica-zaposlenik i tako bi trebalo ostati (brate mili, za takve stvari imaš dugogodišnje prijatelje/prijateljice). osim ako u tom odnosu ravnopravno sudjeluješ i ti, e tada bi mi to bilo OK.
obzirom da ti nisi njena prijateljica (osim kaj se par puta vidite na nekim zajedničkim događanjima, što se ne može okarakterizirati kao prijateljstvo) ovo mi je apsolutno neprihvatljivo. i ja bi popi.... da se takva stvar događa mom mužu.
netko je gore napisao, i slažem se s tim: ovakvim ponašanjem ona uopće ne poštuje tebe, jer ne razmišlja kako se ti osjećaš u tom trenutku.
mislim da je šefica ušla u krizu srednjih godina, pa je malo polupala lončiće.
nadam se da ćete sve ovo riješiti na zadovoljstvo tvoje male obitelji. uklonite neprijatelja![]()
Upravo sam ispričala ovu priču MD i iz prve je ispalio: "Napaljena šefica ga vreba." Onda je malo razmislio i rekao da je teško suditi o odnosu koji ne poznajemo, on možda i jest frendovski pa je ocjena vrebanja preuveličana, ali smatra da je slanje pripitih sms-ova dovoljno za sumnju u šeficu.
Ni ja, ni MD nismo nešto ljubomorni, ja imam hrpu muških frendova, on nešto manje ženskih, ali znamo odvojeno izlaziti i družiti se bez ikakvih sumnji. No, mislim da bi kod ovakvog cimanja i meni i njemu proradile antene.
Ne kažem da šefica nužno ima zle namjere, možda je njoj samo fora cimati mlađeg tipa, tako se još uvijek osjeća ženstvenom. Možda uopće ne razumije što radi, solo osobe ponekad nemaju taj feeling za tuđe partnere i obiteljske situacije.
Iz perspektive sebe u solo fazi, da se nacugam i poželim klafrati s nekim frendom, izabrala bih solo frenda, a ne nekoga sa ženom i djecom (ili djevojkom), smatrala bih nepristojnim uvečer smetati frendove s obiteljima bezveznim sms porukama i pozivima.
trina carica!!
pa valjda i jest problem što postoje žene koje generalno ne vjeruju muškarcima, tj. njihovoj bezuvjetnoj vjernosti, a postoje žene koje vjeruju. mm tvrdi da je to meni zato jer moj tata ostavio mamu kad sam imala 2 godine. dakle, postoje ljudi koji vjeruju skroz i oni koji su realni, rekla bih ja.
ali ja čak nije da ne vjerujem muškarcima, nego ne vjerujem ljudima općenito, pa čak ni sebi![]()
mislim da se ljudi lako povedu, zaljube, izgube glavu, posebice kad provode puno vremena s nekim, dijele iste interese...zbog ničega, pizdarije. uf, dogodilo se meni puno puta kad budem vani s curkama, pa se malo proveselimo, popijemo, pa pristupi neki frajer... dobro se osjećam i naravno sve ja to otkantam, ali mislim si uvijek...da mi je neki ful zgodan kolega i da me tako obasipa pažnjom i da sam mu ja tako super...neznam kako bi odolijevala. sva sreća pa nemam jako zgodne kolege koji me obasipaju pažnjoma i primjeri iz okolina, na žalost, često potvrđuju moje nepovjerenje prema ljudima kao jednoljubima... iako osobno, nikada ne bi mogla paralelno sjediti na dva jelte... takva sam, nikad nisam prevarila niti jednog svog dečka, ali sam ih lako mijenjala...sve do mm
možda je zapravo problem u meni
i da, trina, tek sad si me zabrinula sa izjavom da sigurno ni neznam pola stvari koje se događaju. uf, bolje da ne mislim na to. dok dolazi u moj krevet...moj jemalo mantram
Posljednje uređivanje od kudri : 28.07.2014. at 23:29
Kudri,nisi dijete. Ako je ta šefica naumila nešto,nemora značit da će nešto i biti. Možda tm na to gleda ko za.....ciju i nije mu ni na kraj pameti prijeći granicu. Vjerujem da je tako
E sad pijani pozivi...neznam šta bi mi tribalo bit da pošaljem poruku onakvoga tipa ili zovem pripita pa taman da mi je frend od rođenja. To je čisti neukus i nepoštivanje ...i tebe i tm. Mlada sam(-30)valjda nisam konzerva teška...al brate mili triba imat granicu. Imam prijatelje od davnina s kojima su se praznili šankovi i zatvarali klubovi,al palo mi na pamet nebi dopisivanje i zivkanje. Uostalom jako mi je bitan odnos s gospođama mojih prijatelja,jako jako bitan. I njihovi osjećaji također.
carmina, lijepo rečeno
imam i ja brdo frendova s kojima sam, kako kažeš, praznila šankove i zatvarala birceve. viđam se sa njima, često i bez partnera i jako ih volim. ali mi je jako stalo i do njihovih gospođa, pa ne zovem u subotu navečer pripita, niti šaljem sms da baš pijem čašu crnog vina...a kaj ti radiš? iako i da nazovem, mislim da se gospođe ne bi ljutile, ali mi tako nešto ne pada na pamet, baš iz poštovanja prema njima.
ona takvo poštovanje očito nema i ok, ne mora ga imati, nismo frendice. ali zato ja imam pravo misliti svašta o njoj i biti ljuta. kosa mi se diže samo dok se sjetim te poruke!!! naravno da je mm imao obrazloženje i za to jer mu je kao trebao biti radni vikend, pa ga je malo prcala. kao, radiš, aaa??? a ja pijem vino...mada, čak i da je tako je skroz bezveze. toliko je uvjeren u bezazlenost da i mene skoro uvjeri u to. ali nedam se ja samo tako prevariti![]()
Posljednje uređivanje od kudri : 28.07.2014. at 23:54
Ma nije ti to nedostatak poštovanja, nego jednostavno nekuženje granica, vrsta dezorijentacije. Ljudi većinu loših stvari koje naprave, čine iz vlastite slabosti, jada, usamljenosti itd, a ne zato što su namjerno zli/ovakvi/onakvi.
Tvoj muž je odrasla osoba i u stanju je donositi samostalne odluke. Mislim da nemaš razloga za nesigurnost koja te muči, jer on očito nema namjeru produbljivati taj odnos.
Mislim da tebe možda donekle žulja to što joj nije jasnije dao do znanja tko je gazdarica. A sve i da mu nije šefica, možda bi to bio njegov način da to riješi. Jednostavno bi čekao da prođe, ne bi se upecao i sve skupa bi postalo prošlost.
Posljednje uređivanje od Danka_ : 29.07.2014. at 00:04
A da,u pravu si,neki ljudi nemaju granicu. Dankamm nema prijateljicu pa neznam kako i gdje bi mene žuljali sms-ovi u kojima bih ja pročitala na preskoke ...ti....ja...vino
![]()
ali stvarno mogu skužit da kad si s nekim zatvoren na poslu 8h sve to ode na zafrkanciju...ubijanje dosade,interne šale....bezazleno. Moguće i da žena nema mnogo prijatelja pa joj je on sada kao best of...a njaga uvukla dosada na poslu u tu priču....bezazleno skroz
odletio post..... ali da je neznam koliko bez ikakvih primisli s njene strane i dalje je po meni to glupo i balavo s njene strane....on može jedino ne odgovoriti na poziv ili sms
Nemoj prati majicu u masini, nego ti nju lijepo iskuhaj u loncu, i onako dok lagano to mjesas drvenom kuhacom, reci muzu da zelis ozbiljnije popricati o njegovoj sefici.
I neka mu je sefica, ne mora on zbog toga sutiti. Ako tebi kao njegovoj zeni smeta njeno ponasanje, on bi iz postovanja prema tebi trebao njoj jasno i pristojno reci da neke poruke, pozivi, pokloni ili whatever nisu primjereni. Ako su vec takvi prijatelji onda bi trebali moci razgovarati i o tome.
I da, ako vec znas sto ona pise tm, znas li sto tm njoj odgovori na to?