Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 401

Tema: Pokloni tuđim partnerima - primjereno ili ne?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se opet spominje sms, pa kudrin muz je dao objasnjenje:

Ovo mi je upalo u oči, vidim da je skoro preskočeno i da se debelo razvio topic, samo sam ovo izvukla jer objasnjenje daje opet neku drugu dimenziju.
    Da to je istina, druga dimenzija, ja sam isto preskočila ovaj post, ako je samo to po srijedi i majca, onda no big deal.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Samo u naprednim zajednicama!

"Riječ anarhija dolazi od grčkog anarchia, što znači 'bez vlasti'.
    Anarhija je oblik društva u kojem bi se nastojalo poništiti svaki oblik nametnutog autoriteta; anarhisti vjeruju u čovjekovu prirodnu sposobnost autokontrole u društvu. Postojanje društvenih pravila i ugovora nije a priori isključeno u anarhiji, bitno je samo da je ta pravila i te ugovore slobodno odredila i prihvatila zajednica koje se ona i tiču i da nisu nametnuta odozgo, kao što se događa tamo gdje jedni ljudi imaju veću moć od drugih."
    Touché Zuska

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vidim da tema intrigira mnoge...neka, znači da nam je stalo do naših muževe i ne bi ih voljeli izgubiti.sms nije stigao kao odgovor, već je u principu uvijek iniciran od nje...a bude to svakakvih poruka, često i nekih dvosmislenih koje nisu odgovor na ništa, niti pitanje, već ili neka interna fora ili reakcija na nešto. nemam pojma. pa mi muž krene objašnjavati što to znači i da je to neka fora, ali meni iskreno uopće nije, jer upravo to, zadire u neki osobniji dio njega, nas...ne sviđa mi se da netko na taj način zadire u nešto što je moje. karikiram, ali - može se nekom susjedu sviđati moj pas! nek mu se sviđa, potiho. smetalo bi mi da mu svaki put kad prođe mimo dvorišta, stavi neku lajnu novu mašnu ili kupi par gricklaica ili jednostavno uzme i ode s njim do grada, na cugu. pa kaj, ionako meni ja u tom trenutku nisam doma... naravno, na kraju ga vrati u dvorište, ali ostavi neki svoj trag i pas vjerojatno zbog sve te pažnje počne osjećati neku privrženost prema tom dobrom susjedu. i smetalo bi mi to jako jer je to moj pas i možeš meni govoriti kako je super, pametan, dobar i lijep i kajgod, ali ne želim da mu kupuješ novu lajnu, igraš se s njiom ili ga vodiš u štenji kad ja nisam pokraj, odnosno ako ja nisam upoznata s tim. imaj poštovanjem prema nečem što je moje. možda je usporedba glupa, ali mišljenja sam da treba poštivati neki osobni prostor ljudi i njihovh partnera. primjer je pas je je pametan, ima svoj karakter i odan je čovjeku. ne vjerujem u muško ženska prijateljstva. ne poznanstva - imam frendove, pa se družimo svi zajedno, nego baš prijateljstva između muškarca i žena. gledam to vjerojatno iz svog iskustva, ali uvijek se na kraju pokazalo da taj prijatelj nakon xy godina intenzivnog druženja želi nešto. ili bi meni nakon xy godina zatrzalo srce...dakle, nemam trenutno niti jednog bliskog prijatelja, toliko bliskog da se družimo svaki dan i čujemo svaki dan. imam te iste frendove kod kojih je ili je za kojima zzatitralo srce, ali se vidimo jednom u par mjeseci jer češće druženje bi vjerojatno vratilo neke slike iz prošlosti.netko je spomenuo da prilika čini lopova. mislim da je to vrlo istinita poslovica. ljudi griješe, budu slabi često i to je ljudski. ali ja ne želim da moj brak propadne jer netko nekome stalno daje priliku. ne želim da se te prilike uopće pojavljuju u životu mog muža i mene. druga je stvar kad sam tražiš priliku jer to želiš...ali kad ti netko nudi stalno, pa maše nečim ispred nosa... neznam, ali čini se da je samo pitanje vremena kad ćeš posustati. makar u mislima.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uf, koji kupus, a isteklo mi vrijeme za editiranje.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ZANMEARITE ONAJ KUPUS OD PRIJE. Ovo je isti post, ali s razmacima

vidim da tema intrigira mnoge...neka, znači da nam je stalo do naših muževe i ne bi ih voljeli izgubiti.

sms nije stigao kao odgovor, već je u principu uvijek iniciran od nje...a bude to svakakvih poruka, često i nekih dvosmislenih koje nisu odgovor na ništa, niti pitanje, već ili neka interna fora ili reakcija na nešto. nemam pojma. pa mi muž krene objašnjavati što to znači i da je to neka fora, ali meni iskreno uopće nije, jer upravo to, zadire u neki osobniji dio njega, nas...ne sviđa mi se da netko na taj način zadire u nešto što je moje.

karikiram, ali - može se nekom susjedu sviđati moj pas! nek mu se sviđa, potiho. smetalo bi mi da mu svaki put kad prođe mimo dvorišta, stavi neku lajnu novu ili kupi par gricklaica ili jednostavno uzme i ode s njim do grada, na cugu. pa kaj, ionako ja u tom trenutku nisam doma... naravno, na kraju ga vrati u dvorište, ali ostavi neki svoj trag. i pas vjerojatno zbog sve te pažnje počne osjećati neku privrženost prema tom dobrom susjedu. i smetalo bi mi to jako jer je to moj pas i možeš meni govoriti kako je super, pametan, dobar i lijep i kajgod, ali ne želim da mu kupuješ novu lajnu, igraš se s njiom ili ga vodiš u štenji kad ja nisam pokraj, odnosno ako ja nisam upoznata s tim. imaj poštovanjem prema nečem što je moje.

možda je usporedba glupa, ali mišljenja sam da treba poštivati neki osobni prostor ljudi i njihovh partnera. primjer je pas jer je pametan, ima svoj karakter i odan je čovjeku. dakle, i pas je čovjekov partner.

i ne, ne vjerujem u muško ženska prijateljstva. ne poznanstva - imam frendove, pa se družimo svi zajedno, nego baš prijateljstva između muškarca i žena. gledam to vjerojatno iz svog iskustva, ali uvijek se na kraju pokazalo da taj prijatelj nakon xy godina intenzivnog druženja želi nešto. ili bi meni nakon xy godina zatrzalo srce...dakle, nemam trenutno niti jednog bliskog prijatelja, toliko bliskog da se družimo svaki dan i čujemo svaki dan. imam te iste frendove kod kojih je ili je za kojima zzatitralo srce, ali se vidimo jednom u par mjeseci jer češće druženje bi vjerojatno vratilo neke slike iz prošlosti.

netko je spomenuo da prilika čini lopova. mislim da je to vrlo istinita poslovica. ljudi griješe, budu slabi često i to je ljudski. ali ja ne želim da moj brak propadne jer netko nekome stalno daje priliku. ne želim da se te prilike uopće pojavljuju u životu mog muža i mene. druga je stvar kad sam tražiš priliku jer to želiš...ali kad ti netko nudi stalno, pa maše nečim ispred nosa... neznam, ali čini se da je samo pitanje vremena kad ćeš posustati. makar u mislima.
    Posljednje uređivanje od kudri : 30.07.2014. at 10:14

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kudri,sve stoji kaj si napisala.
    Sad to lijepo reci mužu.Ok,možda izbaci ovo sa psom ali vidi se da te ponašanje te žene smeta i to je u redu.
    Samo mu moraš ozbiljno to dati do znanja,i ne odustati od razgovora kad on odmahne rukom da pretjerivaš i da tu nema ničega.
    Granice se moraju znati.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ova sličica sa psom uopće nije glupa, dapače. Samo zavisi kako tko gleda na pse i životinje općenito u korelaciji sa ljudima, pa moće biti krivo shvaćena, iako odlično pogađa point.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kudri, nemaš ti problem s muževom šeficom... Ona je treća osoba, izvan vašeg braka. Ako je tm rekao da nema ništa, vjeruj mu. Ne da ništa nećeš postići kokodakanjem i zanovijetanjem, nego bi mogla sebi i vašem braku napraviti gadnu štetu... Kao prvo, mučiš sebe, dalje - mučiš njega (a on je u sendviču između supruge i šefice kojoj se ne bi želio zamjeriti, a do sada koliko kužim nije pokleknuo...) Pusti njega da priča što god želi kao što on pušta nju. Ako si sigurna u sebe i vaš brak, onda dobro. Ako nisi - prvo SEBE preispitaj zašto, pa onda gledaj gdje je šefica i što radi..: Jer tm može i promijeniti posao, ali uvijek će biti nekih žena sa strane koje možda vrebaju. Pa nek vrebaju - to im ne može nitko zabraniti, niti bi to trebalo.

Muž je punoljetna osoba koja donosi odluke za sebe. Ljubomora takve ljude često gurne u neželjenu stranu. Govorim iz mladenačkog iskustva - bila sam u dugim vezama i kad bih se osjetila pritisnutom partnerovom posesivnošću i ljubomorom, najprije bi vjernosti došao kraj, a ubrzo nakon toga i vezi.

Eto, nadam se da te nisam bacila u očaj - to ti ne treba. Pokušaj razumjeti da ni tvom mužu nije lako. DObro su ti cure savjetovale - ako si pozvana na kakvo druženje gdje je i šefica i tm, svakako otiđi. Možda ona ideja s kolačem nije loša... ne znam.

A sad malo zafrkancije - ima li tm nekog neoženjenog prijatelja da ih upozna? To možda uopće ne bi bila loša ideja...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kudri malo filozofiram, ljeto je.

ali mozda ta zena nema zivot van posla, poznajem i takve. njima je posao sve. pa i kolege s posla. tesko je meni shvatljivo da ti se cijeli zivot vrti oko posla i svega vezano za posao, jer ima izlozbi, koncerata, filmova, knjiga. ma svega. probaj naci drustvo koje zanimaju slicne ili iste stvari.
    a ne samo eksperimenti, literatura vezana uz posao i sl. Vjerujem da te to smeta, ali to treba znati na lijep nacin pokazati/ukazati.
    i sa takvim nacinom zivota njoj su se mozda zivotne granice pomjerile. ne vidi dalje od svog nosa. ko zna.
    kao sto rekoh filozofiram, malo, ne cita mi se literatura vezana za posao LOOL
    Posljednje uređivanje od spajalica : 30.07.2014. at 10:24

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne slazem se da ne postoje m-z prijateljstva. Imam 2 dobra prijatelja, koji su to postali jer su mi bili kolege na prijasnjim poslovima. A jedan od njih je bio i moj nadredjeni. Jednostavno, imali smo slicne interese i ok su mi. Povremeno odem sa svakim od njih na rucak ili kavu. Uvijek to spomenem MM. Iako smo pokusali da i MM ili njihove zene uvedemo u nasa prijateljstva, oni si nisu pasali, npr. MM ne voli se druziti s njima. Tako da se nalazimo uvijek samo ja i prijatelj, na nekoj dnevnoj kavi ili rucku.Iskreno, ne znam da li oni to kazu svoj zenama, mislim da ne. Ali nema izmedju nas nista vise od prijateljstva. Jednostavno, kako smo slicne struke, razmjenimo tu svoje poslovne tegobe i naravno pricamo o obitelji. Meni su drazi i od puno zenskih prijateljica, jer su realni i to nisu kave sa bapskim tracevima nego bas normalne teme.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ova sličica sa psom uopće nije glupa, dapače. Samo zavisi kako tko gleda na pse i životinje općenito u korelaciji sa ljudima, pa moće biti krivo shvaćena, iako odlično pogađa point.
    Naravno, mi friski pesoljupci smatramo naseg peseka punopravnim clanom obitelji!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne slazem se da ne postoje m-z prijateljstva. Imam 2 dobra prijatelja, koji su to postali jer su mi bili kolege na prijasnjim poslovima. A jedan od njih je bio i moj nadredjeni. Jednostavno, imali smo slicne interese i ok su mi. Povremeno odem sa svakim od njih na rucak ili kavu. Uvijek to spomenem MM. Iako smo pokusali da i MM ili njihove zene uvedemo u nasa prijateljstva, oni si nisu pasali, npr. MM ne voli se druziti s njima. Tako da se nalazimo uvijek samo ja i prijatelj, na nekoj dnevnoj kavi ili rucku.Iskreno, ne znam da li oni to kazu svoj zenama, mislim da ne. Ali nema izmedju nas nista vise od prijateljstva. Jednostavno, kako smo slicne struke, razmjenimo tu svoje poslovne tegobe i naravno pricamo o obitelji. Meni su drazi i od puno zenskih prijateljica, jer su realni i to nisu kave sa bapskim tracevima nego bas normalne teme.
    Debeli potpis!

I ja imam nekoliko baš dobrih prijatelja i puno kolega s kojima se dobro slažem. I muža koji ih uglavnom sve poznaje. Neki od njih su i njegovi znanci i prijatelji, neki nisu - isto kao što i on ima svoje kolege i kolegice, od kojih većinu ja znam i kontaktiramo (jer smo iste struke i u istoj firmi), ali ima i onih iz mladosti na čije ime me mora podsjetiti. Tko bi sve to pamtio??? Iskreno - baš me ni ne zanima. Toliko o poslovnim kontaktima. A za šira prijateljstva s bračnim drugovima nemamo ni snage ni vremena - jedva održavamo i ona stara...

Uostalom, u petak je došao kolega (koji više nije u firmi) i ja sam s njim uredno otišla na kavu i trač partiju. Isto tako kad mm ode, ne gledam mu za repom. Vratit će se.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

povremeno odete na kavu ili ručak. pa imam i ja takve dobre muške prijatelje s kojima se vidim, kao što rekoh, povremeno. ali kad se s nekim vidiš svaki dan, puno sati, a i jedan i drugi ste privlačni, onako objektivno gledajući. i još da ste jako šarmantni jedno prema drugom, čak i malo previše...što ne bi malo navečer prije spavanja pomislila na to kako je taj prijatelj baš onako...mmmmmm.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja ne. zasto bi? ako se s nekim dobro slazem, zezam i super mi je u drustvu te osobe, zasto mora posatojati i seksualna privlacnost?
    ili tebe vise muci bliskost koju imaju? kao sto rekoh ne nuzno seksualna.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kudri, nema tu ničeg.
    Mirno spavaj.
    A muži reci, ponovno mu reci što te smeta.
    Mada, da se ne bu onda dogodilo poskrivečki dopisivanje?
    On se odaziva na pozive i poruke zato jer je ona šef i nikad ne zna zbog čega ga zove.
    To što je ona zgodna, slobodnijeg ponašanja i sl. Uopće nije važno.
    Važno je povjerenje između tebe i muža.
    Ok, moj šef je drukčiji.
    On majice daje i za mene i za malu i za muža. Pogotovo sad kad je bilo nogometno prvenstvo. Dobila sam hrpu kockastih pa sam ih prosljeđivala dalje.
    On pita za sve.
    Baš me maloprije zvao da pita kako smo, svi, ne samo ja.
    Mi smo bili i tri vikenda na moru zajedno....
    I tak...
    Ali moj šef je stvarno poseban.
    On uvijek, ali baš uvijek kaže ujutro:"dobro jutro, kako ste?"
    Molim Vas, hvala....
    Nikad ne viče.
    Nikad.
    Ljudi ga obožavaju.
    Ima milijun prijatelja.
    I da, sa mnom je na Vi, a s mojim mužem na ti
    ...zanimljiv je ovaj topik i zanimljiva su mi razmišljanja nekih forumašica.
    Ja ću samo ponoviti: da moj muž nije moj, nego svoj, a sve moje frendice koje su se tako postavile još uvijek su u braku.
    Ostale odavno nisu

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa upravo zato mislim da netko nema pravo biti prešarmantan i prepažljiv prema mom muškarcu. mislim, ima pravo, ali me to isto tako ima pravo smetati. i imam pravo ne poštivati takvu osobu.mislim da tu jako brkate neke stvari. ne govorim o povremenoj cugi, ručku ili sms kako vam je na odmoru ili kako su vaša djeca.o pa, muž i ona su svaki dan na ručku zajedno. često i sami jer budu po nekim projektima, sastancima. često sa ostatkom kolega. čuju se svaki dan i izvan radnog vremena zbog posla, nekih dogovora i sl. ne reagiram na takve stvari. rade zajedno i to je tako. reagiram na stvari koje zadiru u osobniji dio njega, nas. majica s puta, sms o pijenju vina u subotu navečer, pijani poziv u subotu navečer, dvosmislene poruke...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne znam, mi smo ovdje stvarno svašta napisali, potegli, puno toga, u tuđe cipele se jako teško staviti, skoro nemoguće, pogotovo ovako preko foruma, ja jedino što još mogu reći, poslušaj sebe i što tebi tvoji osjećaji i srce govore. Ja isto želim da je to sve ustvari puno buke nizašto, ali ipak mislim da ti bolje znaš od svih nas tu.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, smeta mi ta bliskost. ali opet, zbog neke intuiciji.ima on drugih ženskih prijateljica, s njima mi ta bliskost ne smeta...ma mirno spavam, ali razmišljam o tome...pričat ću opet s njim jer me to muči. sad tek vidim da me dosta muči...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjela sam još dodati ovo - budući da sam se kasno udala (bila sam već "stara frajla") imala sam baš dobar društveni život umrežen s kolegama - službeni putevi i tak, svašta. Ni traga seksualnosti... sve je bilo baš onako, kolegijalno. I dan danas prepričavamo (pred širim auditorijem) priče s tih putovanja "Znaš kad smo D. i D. i F. i ja zajedno išli u crvenu četvrt u tom i tom gradu u Njemačkoj..." - išli vidjeti kako to izgleda i zaključili da je...uff... jadno)

Mogla bih se i danas više i aktivnije družiti s kolegama, ali - jednostavno ne stignem, a isto tako mislim da mm i naša djeca zahtijevaju nepodijeljenu pažnju.

I da - imala sam kolegicu na bivšem bivšem poslu (a žensko, kao i ja) koja nije znala tu granicu, pa je slala sms-ove do ponoći (jer sam rekla "djeca mi spavaju, ne mogu razgovarati na telefon"). Probala sam je uključiti kao prijateljicu u naše krugove, ali kako spajalica kaže - nije to išlo... Ona je mm-u išla na živce više od svih mojih muških kolega. Stvar je srećom umrla kad sam ja promijenila posao. I da - žena je jednostavno bila usamljena. Ništa drugo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.07.2014. at 10:46

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    pa upravo zato mislim da netko nema pravo biti prešarmantan i prepažljiv prema mom muškarcu.
    MM je moj muz, ali je svoj covjek, covjek s kojim zivim, kojeg volim, ali prvenstveno je svoj covjek sa svojom glavom, glavom u koju ja imam povjerenja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Spajalica, deeeebeli potpis.
    O tome i ja pišem.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kudri, ako smijem pitati, koliko ste vas dvoje zajedno, ne mislim u braku, nego koliko dugo sve skupa živite zajedno, poznajete se?
    Polazim od toga, da ga ti ipak najbolje poznaješ kako diše, pa ćeš najbolje znati i pristup prema njemu da riješiš konačno to što te muči, a bez da bude krivo shvaćeno.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja mislim da je ovdje najveći problem tko vjeruje,a tko ne vjeruje u muško-ženska prijateljstva. Baš san mudra,ha

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sad sam se sjetila da sam spavala u sobi s prijatejem na sluzbenom putu davno, njegovoj djevojci nije palo napamet da prilika cini lopova niti ikom od nas
    Nemoguce je ovako secirati tudje ponasanje, samo vlastito, mi nismo ljubomorni, al vjerujem da nam ne bi bilo svejedno da treca osoba ulazi u nas osobni prostor

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I u zavisnosti sa gornjim mojim postom, da li je negdje u bilo kojem segmentu promjenio ponašanje prema tebi, bilo u svakodnevnici ili itnimno, to naravno nije pitanje ako ne želiš odgovoriti jer je stvarno intimno za iznositi javno, ali to može isto biti dobro mjerilo. Ukoliko nema nikakvih promjena između vas dvoje unazad xx godina, tu bi onda mogla reći, vrlo vjerojatno je ništa, barem sa njegov strane.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ali prvenstveno je svoj covjek sa svojom glavom, glavom u koju ja imam povjerenja.
    meni je normalno osjetiti ubod ljubomore ako nekoga voliš i nešto ti potpiruje taj osjećaj.
    ljubomora ne proizlazi samo iz nesigurnosti, već i iz osjećaja ljubavi.
    zašto bi trebalo biti chic negirati ljubomoru? zato jer moj ego ne bi mogao podnijeti pomisao da mi muž misli na drugu?
    ako sam ljubomorna ja ću se nositi s tim, ali i dalje mislim da se neke stvari ne trebaju potencirati tamo gdje im po pripadnosti nije red ni mjesto.
    to ne znači da se odričeš sebe, ali znači da poštuješ druge strane.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

X

Dobro mi jesmo već staro gvožđe za nekoga, ali svejedno iako mi muž stvarno nije ljubomorna osoba, uopće, po pitanju ničega, njemu je često sve ravno, čak i preravno nekada, svejedno itekako primjeti ako neki drugi muškarac mi se malo dulje zagleda u oči ili stisak ruke potraje malo dulje od uobičajenog, Nekad me i iznenadi da sve te neke detalje primjeti, jer je obično to nekako odlika nas žena. A za sebe ni ne moram pisati što sve primjetim I uredno sve uvijek prokomentiramo kad smo sami, ko dvije babe tračare. Mene bi recimo počelo brinuti da toga nejednom nestane, to bi meni, nama recimo bio znak da se nešto promjenilo, govorim za nas, ne znači da je tako i za druge. Svaki par ima neke svoje specifičnosti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

AM ljubomora je nesto sto nas pikne kad tad sve.
    ali povjerenje je nesto sto odrzava vezu, a ljubomora uglavnom razori.

istina je mozda da MM sad je s nekom drugom, mozda je zbilja na svom hobiju, mozda sprema iznenadjenje za mene koje ce mi zavrtiti glavom. sve to moze biti istina, ali ja ne mogu sjediti na poslu i raditi i razbijati svoju glavu trazeci tu istinu i razarajuci se od ljubomore.
    za mene je on sa svojim pcelama.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja mogu razumjeti da te smeta kombinacija pijanih poziva,dvosmislenih poruka,slučaj taxi....ali ako te u njegovu ponašanju i njegovi odgovori na pozive i sms poruke ne smetaju onda malo "stani na balun" Malo ljubomore nije ništa strašno,ali nesmiješ pretjerati. Uostalom ti tu nemožeš ništa. Da on promjeni posao? Da dobije potrebu da ti skriva kontakt s njom? Bolje ne. Ako on odluči varati ti ionako tu nećeš moći ništa,kao uostalom ni jedna od nas. I bude to gdje se najmanje budeš nadala. Kužim te skroz,ali ohladi. Budi mu žena,prijateljica i uključi se u prijateljstvo....pa gledaj

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa upravo zato mislim da netko nema pravo biti prešarmantan i prepažljiv prema mom muškarcu. mislim, ima pravo, ali me to isto tako ima pravo smetati. i imam pravo ne poštivati takvu osobu.
    to je sve jasno. no to te nece dovesti ni milimetar naprijed. ti se fokusiras na nju i ako se ja ne varam (ispravi me ako se varam) ti bi najradje da nje nema ili da ona promjeni svoje ponasanje ili sebe ili sto vec. medutim stvari u zivotu tako ne funkcioniraju.
    jer ona sa tobom nema nista.
    nije ni u kakvom odnosu sa tobom, niti bi to morala biti. niti u poslovnom, niti u prijateljskom. (nekad se poklopi da super kliknemo sa prijateljima ili poznanicima partnera, a nekad i ne. pa ili druzenje prestane, ili se samo jedan od partnera druzi sa nekim ljudima)
    ona je u poslovnom i mozda prijateljskom odnosu sa tvojim muzem.

dakle sve sto tebe muci, trebas rjesavati sa muzem. i to na nacin koji odgovara vama oboje. to je naravno kompleksniji put, nego se fokusirati na to da je sefica ovakva i onakva, te da je tvoje pravo da je ovakvom ili onakvom smatras. (a to pravo nam hvala bogu nitko ni ne oosporava)
    ali taj kompleksniji put je jedini koji moze poluciti neki uspjeh.
    realno gledajuci, tvoj muz joj sigurno na neki lijep nacin moze reci, da ga njeni sms-ovi ili pozivi smetaju. (kod cega mi nije sasvim jasno, kako znas sto oni razgovaraju, kad razgovaraju)
    no, ako ja dobro razumijem, on za tim nema potrebu.

dakle ti i on, kako se meni cini (mozda imam i krivo) nemate isti stav prema tom sto je osobni prostor, te tko i koliko u njega smije i moze zadirati.
    pa se fokusirajte na to, da tu nadete neki zajednicki nazivnik.
    Posljednje uređivanje od seni : 30.07.2014. at 12:10

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ama naravno, spajalice, pa to bi bila čista patologija.

ja samo kažem da ne treba ići ni u drugu krajnost pa ne raspraviti ljubomoru iz straha da ne budemo proglašeni posesivnima ili paranoičnima.
    ako nam jedna određena stvar smeta i ako se zbog nje osjećamo ugroženi, ok, možda samo nemamo dovoljno samopouzdanja, ali to ne znači da nam netko s time treba mahati ispred nosa.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

medutim stvari u zivotu tako ne funkcioniraju.
    jer ona sa tobom nema nista.
    nije ni u kakvom odnosu sa tobom, niti bi to morala biti. niti u poslovnom, niti u prijateljskom.
    evo vidiš, seni, u ovome smo se razišli: to što kudri s tom ženom nema što rješavati je jedna stvar, a prelazi li ta žena njihove obiteljske i kudrine osobne granice je druga stvar.
    kad pričamo o jednom ili o drugom ne pričamo o istom, a ovdje se slažem s tobom. uvijek bih stvari rješavala isključivo sa mužem, ne njegovom prijateljicom, šeficom ili ljubavnicom.

dakle ti i on, kako se meni cini (mozda imam i krivo) nemate isti stav prema tom sto je osobni prostor, te tko i koliko u njega smije i moze zadirati.
    pa se fokusirajte na to, da tu nadete neki zajednicki nazivnik.
    dakle, nismo si svi bračni parovi baš toliko istih ili sličnih pogleda na život oko sebe.
    ipak se treba naći neki zajednički nazivnik u situacijama gdje se razilazimo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam se sjetila da sam spavala u sobi s prijatejem na sluzbenom putu davno, njegovoj djevojci nije palo napamet da prilika cini lopova niti ikom od nas
    prvo mi je prošlo kroz glavu da bi meni na mjestu te djevojke i te kako palo na pamet da prigode beru jagode
    i da mi ne bi bilo ni malo drago
    dapače, frcalo bi perje
    a onda sam se sjetila kako sam,, kada sam te počela raditi, dijelila ne sobu, nego krevet sa kolegom u smjeni, nekad je to bila kolegica, nekada kolega, kako je bila složena smjena
    nas dvije/dvoje, a jedan veliki krevet i noć u kojoj uglavnom ne spavaš, ali hvataš svaku prigodu da ispružiš noge i malo se opustiš
    i nije bilo ni lopova ni jagoda

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nisu jagode bile slatke

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ajme, sve neke zene koje samo prigode cekaju

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

povremeno odete na kavu ili ručak. pa imam i ja takve dobre muške prijatelje s kojima se vidim, kao što rekoh, povremeno. ali kad se s nekim vidiš svaki dan, puno sati, a i jedan i drugi ste privlačni, onako objektivno gledajući. i još da ste jako šarmantni jedno prema drugom, čak i malo previše...što ne bi malo navečer prije spavanja pomislila na to kako je taj prijatelj baš onako...mmmmmm.
    Ali ti su prijatelji, kako sam napisala, upravo i bili moji kolege, i bila sam s njima godinama 8h na dan, i isla na sl. put, isto kao i TM sa seficom. I bili smo si simpaticni, kao prijatelji i taj odnos se nastavio kad smo promijenili poslove, naravno u manjem intenzitetu. I saljemo si neki SMS povremeno, ako nas nesto podsjeti na nekoga, tipa, jedan od tih frendova voli tenis, pa mu ja posaljem sms tipa: jesi ljubomoran, ja sam u drustvu buduceg pobjednika Roland Garrosa i sl. E sad, to bi se moglo svakako protumaciti, ali on zna sta ja mislim.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ajmo se mi malo šaliti

deaedi, ovo što pišeš mi baca na poznate situacije s vlasnicima pasa od kojih ljudi u prolazu ponekad trznu, ali oni uporno viču: ma, neeeće vas ugrist!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, sve neke zene koje samo prigode cekaju

to je bila prigoda silom prilika
    a tko si hoće naći prigodu, naći će si je
    to je najmanji problem
    i tko koristi prigode jako pazi da briše sms, da poruke ne stižu u nezgodna vremena....
    ako se on ni malo ne uznemiri kada mu u subotu u ponoć dođe njen sms, nema tu ništa, s njegove strane
    ni naznake da bi bilo išta
    a žena (šefika) slobodna, može raditi što hoće, što bi nju trebalo biti briga za tuđu ženu i njene osjećaje

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

to je bila prigoda silom prilika
    a tko si hoće naći prigodu, naći će si je
    to je najmanji problem
    i tko koristi prigode jako pazi da briše sms, da poruke ne stižu u nezgodna vremena....
    ako se on ni malo ne uznemiri kada mu u subotu u ponoć dođe njen sms, nema tu ništa, s njegove strane
    a žena (šefika) slobodna, može raditi što hoće, što bi nju trebalo biti briga za tuđu ženu i njene osjećaje
    Potpis!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ajmo se mi malo šaliti

deaedi, ovo što pišeš mi baca na poznate situacije s vlasnicima pasa od kojih ljudi u prolazu ponekad trznu, ali oni uporno viču: ma, neeeće vas ugrist!
    I obicno i ne ugrizu, u 99,99% slucajeva. Kudri brine onih 0,01%.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

vjerojatno

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina i ja sam sve više sklona mišljenju da njega to sve samo dobro zabavlja.
    I sve to divno i krasno, i fala bogu da je tako, ali ja bi se na Kudrinom mjestu osjećala isto, posrano ili u najmanju ruku isključeno, a to meni ne ide pod kapu, nikako. Nisam tako štrikana, a ni moj brak, veza. Meni brak, veza nije papir, prsten, zajednički krov nad glavom samo i zajednička djeca itd,.., niti mi je moj čovjek samo moj muž, puno je on meni više od toga.

I smetalo bi me da on smatra kako njegova šefica ne prelazi granice našeg privatnog prostora sa ovakvim ponašanjem kakvo Kudri opisuje, jer tu onda on i ja prestajemo biti timski igrači, više nismo on i ja mi, već on i ja mi, on i ona oni.
    U našem odnosu nema šefa, ali se jako dobro znaju granice našeg privatnog prostora i oboje ih jednako štitimo, i da smo prije svega on i ja tim koje ne rade zajedno na nekom projektu, već smo graditelji i nositelji našeg čitavog života i kad je dobro i kad ide loše, a ustvari kad ide loše, uglavnom i ostajemo samo on i ja. I tu meni tolerancija u odnosu na ovakvo ili onakvo prijateljstvo i neki odnos izvan veze/braka prestaje, granica ponašanja, zadiranja je jasna.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Možda njemu laska sve to ,imponira mu činjenica da se jedna (po kudrinom opisu) neloša ,uspješna žena bavi njime.
    A teško je reči,na kraju krajeva mi ne poznamo ni njega ni nju..a vjerojatno ima i dosta toga kaj neznamo,niti nam je kudri rekla.
    Jedino i najbitnije je da nju to muči i ona to mora riješiti,s njim.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je istina i ja sam sve više sklona mišljenju da njega to sve samo dobro zabavlja.
    I sve to divno i krasno, i fala bogu da je tako, ali ja bi se na Kudrinom mjestu osjećala isto, posrano ili u najmanju ruku isključeno, a to meni ne ide pod kapu, nikako. Nisam tako štrikana, a ni moj brak, veza. Meni brak, veza nije papir, prsten, zajednički krov nad glavom samo i zajednička djeca itd,.., niti mi je moj čovjek samo moj muž, puno je on meni više od toga.

I smetalo bi me da on smatra kako njegova šefica ne prelazi granice našeg privatnog prostora sa ovakvim ponašanjem kakvo Kudri opisuje, jer tu onda on i ja prestajemo biti timski igrači, više nismo on i ja mi, već on i ja mi, on i ona oni.
    U našem odnosu nema šefa, ali se jako dobro znaju granice našeg privatnog prostora i oboje ih jednako štitimo, i da smo prije svega on i ja tim koje ne rade zajedno na nekom projektu, već smo graditelji i nositelji našeg čitavog života i kad je dobro i kad ide loše, a ustvari kad ide loše, uglavnom i ostajemo samo on i ja. I tu meni tolerancija u odnosu na ovakvo ili onakvo prijateljstvo i neki odnos izvan veze/braka prestaje, granica ponašanja, zadiranja je jasna.
    Potpisujem.

Mozda sam staromodna ali ako respektiram muza u tolikoj mjeri, ocekujem isto i povratno.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma dajte s tim pričama-muž je osoba za sebe, ima svoju glavu..Muž je muž i vjenčanjem je donio nekakvu odluku.

Moj muž ima kolegica koliko i kolega, druži se s njima na poslu, pričaju o svemu i svačemu, povjeravaju jedni drugima..i sve je to super, stvaraju se prijateljstva i nekakvi kolegijalni odnosi. Ali da neka od tih kolegica zove njega navečer dok nas dvoje ležimo na kauču ili dok smo u krevetu, da mu šalje poruku dok naša djeca spavaju a mi u svojoj kući..to je pretjerivanje i normalno da Kudri to smeta. Peterlin, ti pišeš nek ona zapita SEBE zašto joj to smeta. Smeta joj jer ta žena nije na mjestu i točka, nema ona što sebe pitati zašto joj to smeta. Normalna stvar je da se osjećabezveze zbog toga. I uopće nije bitno jel to šefica, nadređena ili podređena, to je druga žena koja se petlja tamo di joj nije mjesto.

ja znam da bi moj muž poludio da se prema meni netko tako odnosi. Imali smo jednom jednu situaciju di je jedna muška osoba prešla granicu, ništa ekstra i ništa nemoralno ali mrvicu smo pomakli granicu prijateljstva. I MM je reagirao. S pravom. Jer sam ja njegova, iako sam osoba za sebe, sa svojim mozgom, karakterom itd..njegova sam žena. To sam odlučila biti kad smo se vjenčali i nekakvi okviri normale moraju postojati. Za obje strane. Nijednoj trećoj osobi tu nije mjesto i ako se jedan od partnera osjeća loše zbog treće osobe, koliko god razlog nekome zvučao banalno, to treba prestati. A kako će prestati, to ona treba sama smisliti.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Trina, amen!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa ja vjerujem u m-z prijateljstva, no ako kudri to smeta, neka otvoreno kaze tako muzu, da smatra da je to neprimjereno i da pokusa to sto bezbolnije prekinuti. Opet, moglo bi se onda desiti da muz, u strahu za posao, ne uspije to napraviti, i tek onda ce biti problema, ako pocne tu komunikaciju sa seficom skrivati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inace, evo jednog mog smijesnog dogadja: MM i njegova mama su radili prvih par godina u istoj firmi. U kantini je radila mlada konobarica i pocela mu se nabacivati, on mi je to cak i rekao. Tada jos nismo bili u braku. No, moja sveki je to skuzila, da mu nekako slatko cvrkuce, pa joj je dosla nasamo i rekla da je njezin sincic u ozbiljoj vezi sa pristojnom curom, sa fakultetom i sa ozbiljnim poslom (nisam ni znala da me toliko voli ha ha ha)...i neka se drzi podalje od njega. A kako je moja sveki radila u uredu direktora koji je bio onako, sklon emotivno reagirati, curka se povukla . MM je za to saznao tek koju godinu kasnije i rekao mi. Cak se cudio kako se ta cura odjednom uozbiljila.

Hocu reci,sveki je bila stara garda, spremna za borbu, a ja komotna i puna povjerenja.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 30.07.2014. at 14:48

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Deaedi, fora!

čitajući sve dosad napisano, potvrđuje se ona da smo svi različiti i da različito doživljavamo i reagiramo na neke situacije. pokretačici teme ta komunikacija očito smeta i ja sam uvijek za to da se s mužem popriča.

no, malo sam se uplašila nekih komentara
    evo npr. neki dan s mužem gledam seriju koju mi je preporučio kolega i skoro mu poslah sms u 22 sata da mi se ne sviđa
    oženjen čovjek, ja udana, ali ni na kraj pameti mi ne bi bilo da to nekome može smetati... sad neću slati :D

ja sam druželjubiva i nemam strogo poslovan odnos na poslu. osim sa glavnim šefom :D
    tako i moj muž i meni nema ništa čudno u magnetima za frižider i čokoladama i ratlukom sa službenog puta. ili samo volim jesti

kad je netko na putu, često šalje fotke ili krajolika ili hrane :D jer imamo takav opušteni međusobni odnos i nama tako paše.

istina je i da nisam ljubomorna, malo me i brecnula adiomare, volim ja svog muža ali ne osjećam ljubomoru. možda zato jer nemam povoda i jer on ima neki jasan stav i nije bilo situacija koje bi mi smetale :/

ne znam, trkeljam sad i gledam ovaj mrak kroz prozor i čekam da zagrmi. a bojim se :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

no, malo sam se uplašila nekih komentara
    evo npr. neki dan s mužem gledam seriju koju mi je preporučio kolega i skoro mu poslah sms u 22 sata da mi se ne sviđa
    oženjen čovjek, ja udana, ali ni na kraj pameti mi ne bi bilo da to nekome može smetati... sad neću slati :D

Ja sam upravo ovo napravila prije koji tjedan, poslala poruku kolegi da mi se ne svidja ta njegova serija koju stalno hvali (Teorija velikog praska) i jos sam u sali dodala da mi je pao u ocima kad mu se svidjaju te fore.
    Sad mi je drago da kolega nije ozenjen, dok citam neke komentare.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 30.07.2014. at 15:13

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •