Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Izrada ortopetskih uložaka - da li ima razlike gdje se naruče?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Izrada ortopetskih uložaka - da li ima razlike gdje se naruče?

Dakle, da li ima razlike u izradi ortopedskih uložaka za djecu.
    Konkretno: da li je bitno gdje ih naručujem?
    Mogu kod nas u lokalnoj bolnici, mogu kad nas u lokalnoj trgovini s ortopedskim pomagalima, ili ići u Zgb. u Kinematiku, Kuću zdravlja, kod Valeka,...???

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo ih dali izraditi u Par-Maru, na Novoj Cesti. Za malog sam dala ovjerene doznake od ortopeda, za sebe platila 230kn. Skroz zadovoljna s ulošcima i uslugom.
    Ne bih ti znala reći kakvo je stanje u bolnicama i ostalim ustanovama. Ovi su nam najbliži pa sam ih prve kontaktirala.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo ih dali izraditi u Par-Maru, na Novoj Cesti. Za malog sam dala ovjerene doznake od ortopeda, za sebe platila 230kn. Skroz zadovoljna s ulošcima i uslugom.
    Ne bih ti znala reći kakvo je stanje u bolnicama i ostalim ustanovama. Ovi su nam najbliži pa sam ih prve kontaktirala.
    Hvala.
    Mene zanima dali ima razlike, jer naravno da mi je jednostavnije otiči tu doma pješke, nego u Zgb., ali bojim se da nešto ne zeznem.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima, ima definitivno ima razlike, tj. bilo je.
    kad je kćer bila manja radili smo joj prve uloške u bolnici i to je ajme meni
    kao prvo dijete sjedi na povišenom i noga klati dolje, uopće ne stoji čvrsto što je zapravo obavezno za dobar uložak.
    kao drugo doslovno su joj gipsali nogu pa to skidali za par minuta i po tome radili uložak.
    naravno da je ispao premali, jer ovakvim postupkom nije ni mogao ispasti drugačiji.
    da ne pričam o lavoru i komadu krpe koji su mi dali da joj operem noge

ako ćeš dolaziti u zg, toplo preporučam dr tiefenbacha u petrinjskoj.
    odličan je u pristupu djetetu i nije vadipara da će ti samo izmusti i brzo te se riješiti, nego se posveti i tebi i djetetu u potpunosti.
    mi smo radili godinama kod njega.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dr tiefenbacha u petrinjskoj jel on prima doznake?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam radila u poliklinici Ligament kod doktora Bućana - jako su temeljiti i stvarno preporučam, jedino ne znam da li rade i za djecu

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo radili preko neke firme iz Rijeke(ubiteme ne znam sad ime). Točno po njegovoj nogici. Platili 180kn. Došlo nam na kućnu adresu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo radili preko neke firme iz Rijeke(ubiteme ne znam sad ime). Točno po njegovoj nogici. Platili 180kn. Došlo nam na kućnu adresu.
    Svi se rade točno prema nozi djeteta/odrasle osobe. Kod svih ortopedskih uložaka se uzima otisak stopala, ili na onom "papiru", ili spužvi, ili kompjuterski, mene zanima da li ima razlike u kvaliteti izrade uložaka.
    Mislim na bitnu razliku, koja bi utjecala na eventualni razvoj stopala, ne na estetsku.

Jučer sam pitala ortopeda da li ima razlike u izradi, njegovo mišljenje je da baš i nema.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

anemona, meni su pregledali noge u cijelosti i na kraju u uložak uvrstili i neki dio koji kao podupire i neki feler koji imam u koljenu da mi manje radi probleme

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam vidjela razliku u izrađenom ulošku preko doznake i ovoga. Ovaj socijalni ima samo podebljanje u sredini nutarnje strane stopala, je po mjeri što se dužine tiče. Ovaj drugi je podebljan točno na onim mjestima gdje je stopalo spušteno, i to na svakom ulošku na različitim točkama, nije identično. Zato sam napisala točno prema nozi djeteta misleći na pojedine dijelove koji su spušteni.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Pozdrav,
    zanima me gdje se rade ortpoedski ulošci za djecu, danas bili na pregledu i ortoped nam rekao da trbamo uloške, e sad netko sa iskustvom gdje se rade

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mene zanima, a da rade preko doznaka. Baš smo danas bili kod ortopeda. I gdje te doznake treba nositi potvrditi? Kako ide procedura?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nama je ortoped na Kantridi samo dao podsjetnicu privatne radnje u kojoj trebamo kupiti uloške. Ni spomenuo nije da ide na doznake, a ja ni pitala nisam. Mislila sam da to treba kupiti. A radi se samo o jednom ulošku za podizanje 1 cm noge. Kod tih privatnika morala sam kupiti par, kažu da to ne rade po mjeri jer su svi isti, samo po broju i prodaju se par. Platila 85 kuna. Al' sam bijesna na samu sebe. Sve se mora sam raspitati.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Par-Mar Nova cesta u Zagrebu...tamo sam nekad davno radila aparate za kralješnicu

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je ortoped na Kantridi samo dao podsjetnicu privatne radnje u kojoj trebamo kupiti uloške. Ni spomenuo nije da ide na doznake, a ja ni pitala nisam. Mislila sam da to treba kupiti. A radi se samo o jednom ulošku za podizanje 1 cm noge. Kod tih privatnika morala sam kupiti par, kažu da to ne rade po mjeri jer su svi isti, samo po broju i prodaju se par. Platila 85 kuna. Al' sam bijesna na samu sebe. Sve se mora sam raspitati.
    mi idemo vec 2 god na Kantridu, svakih pola godine imamo pravo na besplatne uloske.
    podizanje noge je meni trebalo kad djetetu ( i jos nosim u tenisicama) - funkcionira samo povisenje ispod pete, meni je tata radio od tepisona i to je bilo sto puta bolje od gotovih ulozaka ( pred 30 god hehe)

za dijete biram uloske koji su tanji i stanu u skoro svake cipele ( povisen je samo dio koji treba biti povisen, a ostalo je smo par milimetara debela koza), tako da ne moramo kupovati posebne dublje modele. Jednom smo imali mekane, debele uloske, navodno kvalitetnije, ali ispadali su iz cipela i cinili ih neudobnima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •