Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Registar djece

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Registar djece

Drage forumašice i forumaši, pretpostavljam da znate da se pojavio registar djece u czss. Pišite kakva su vam iskustva?
    Mi smo nekoliko puta zvali za djecu iz tog registra ali uglavnom su nam rekli da su djeca ili već posvojena (pa ih nisu izbrisali) ili su već kontaktirali potencijalne posvojitelje pa nas ne mogu uključiti u postupak. A neka djeca i nisu bila upisana u registar.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj mimi81 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage forumašice i forumaši, pretpostavljam da znate da se pojavio registar djece u czss. Pišite kakva su vam iskustva?
    Mi smo nekoliko puta zvali za djecu iz tog registra ali uglavnom su nam rekli da su djeca ili već posvojena (pa ih nisu izbrisali) ili su već kontaktirali potencijalne posvojitelje pa nas ne mogu uključiti u postupak. A neka djeca i nisu bila upisana u registar.

isti je slučaj i kod mene..znam za registar i zvala sam i ta djeca su već posvojena,,baš bezveze što nisu ažurniji i izbrisali ih!

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

mimi, naše iskustvo je slično - 70% djece koji se nalaze u registru su ili posvojena, ili su posvojitelji već u užem krugu (ako su posvojitelji u procesu odabira, onda je ok da su djeca u registru jer praktički još nisu posvojena).
    nekoliko djece je stavljeno u registar iako još uvijek nemaju pravne pretpostavke za posvojenje. tek se planira pokrenuti postupak oduzimanja rod.skrbi.
    nekih 30% djece koji su navedeni u registru - su stvarno na posvojenju. ali to su obično djeca s nekim poteškoćama, pa se ubrajaju u teže posvojiva.
    a, kako si i napisala, puno djece i nije upisano u registar.

najveći problem je sporo ažuriranje podataka
    Posljednje uređivanje od butterfly_ : 30.07.2014. at 10:35

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja bih osobno voljela, iako sam svjesna da je to sf, da sami možemo pristupiti registru i onda zvati jer ja bih taj registar pratila svaki dan.

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mimi81 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih osobno voljela, iako sam svjesna da je to sf, da sami možemo pristupiti registru i onda zvati jer ja bih taj registar pratila svaki dan.
    joj, i ja bi to voljela... bilo bi super...
    a ovako ovisim o volji i vremenu svog centra...
    i na kraju ne znam da li su mi stvarno rekli sve što je u registru, ili su preskočili nešto.. pitam se da li filtriralu taj registar onako kako bi ga ja filtrirala...

jednom mjesecno zovemo naš centar radi registra, ali mi se to ne čini dovoljno... imam osjećaj ko da mi nešto bježi pod rukama...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, u czss Sisak ima djece za posvojenje. Bivsi muz mi je rekao da je neki dan od njih stigao dopis da se javimo ako smo zainteresirani, ali ne znam ni koliko ih ima ni koja je dob djece... eto, pa zovite tamo.
    Sretno svima!

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam iz Zagreba i zvala sam svoj matični centar da se dogovorimo kad mogu doći i dobiti uvid u registar da bi mi socijalna radnica rekla da prvi put čuje za taj registar i da vjerojatno moram ići u Kumičićevu jer je tamo glavni centar za cijeli Zgb. Eto, koliko su upućeni.

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj DanijelaDanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam iz Zagreba i zvala sam svoj matični centar da se dogovorimo kad mogu doći i dobiti uvid u registar da bi mi socijalna radnica rekla da prvi put čuje za taj registar i da vjerojatno moram ići u Kumičićevu jer je tamo glavni centar za cijeli Zgb. Eto, koliko su upućeni.
    prvi put čuju za registar?!?
    ne znam dal imaju uvid ili ne, ali da prvi put čuju za to... khmm...

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Danas sam zvala opet, ovaj sam put razgovarala sa psihologinjom. Rekla mi je, citiram:"Takav naputak nismo dobili." Uzela je moj broj mobitela i obećala me nazvati kad nešto sazna o tome.

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moje iskustvo je slično. U registru su uglavnom teže posvojiva djeca koja već dugo čekaju na posvajanje, a onih nekoliko koja su zdrava i mlađa od 5 godina već su u postupku i već su im izabrani posvajatelji. Bio je čak primjer jednog dječaka koji je posvojen, ali su ga zaboravili izbrisati iz registra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •