Joj, baš sam se nasmijala. Vesela tema!
Otvaračici topika ne znam što bih rekla, ja nisam baš tip za tips&tricks.
No mislim da ako joj je to jako bitno i to zrači iz nje da će dijete to u 95% slučajeva i usvojiti. U 5% slučajeva neće, jer ima neki osobni issue s tim, pa će se onda u odraslom dobi sam gombati, kako zna i umije.
Bez obzira što mislim da postoji nekakav globalni konsenzus o pristojnom ponašanju, on je danas prilično labav, pa kod ovakvih stvari koje nisu od globalnog značaja razumijem i mimu i ninočku.
Bitno je da je roditelj autentičan.
Što se tiče marte, teorijom vjerojatnosti ne može ni biti, pošto ima 4 djece, da sva budu po špagi. No mislim da ipak ne mora čekati do snajke. Ono što je tangerina rekla zaista djeluje. Sad možda ne dok je sin još 8 godina, ali uskoro hoće.

Ja se baš ne mogu sjetiti kako je moja cura jela kad je bila mala, ali mislim prilično pristojno. Genetski ili uz našu pripomoć, ne bih znala više reći ali ja sam u nekim stvarima prilično gadljiva, pa ne bi baš išlo da mi briše usta o moju majicu ili dzemperčić pogotovo ako su nešto finiji.
Baš bi mi falilo malo maslinovog ulja ili šalše na vunenoj vesti. Stoljnjake nemamo.
Od brisanja šmrklji o rukav me jeza podilazi.
Doduše pitam se kao i apricot, kako vam djeca jedu kad tu ima za majicu i dječju i roditeljsku, fotelju, pod..itd

No zapravo htjedoh nešto drugo reći. Curka je 14 i ruča u školi. E sad da li ih oni tamo suptilno uče lijepom ponašanju za stolom, ili je to grupna dinamika, uglavnom unazad dvije godine jede izuzetno fino. i upozorava mene i muža ako napravimo štogod što nije po bontonu. Ako slučajno nešto zaustimo dok nam je hrana u ustima, samo nas prostrijeli pogledom i kaže: ne priča se punim ustima.
Sve u svemu to mi je ok, jedino moram paziti kad smo na okupljanjima šire obitelji, pa ima par njih koji što zbog navika, što zbog starosti mljackaju ili jedu ne baš lijepo. Vidim kako se cura odmah ukoči, pa joj šaljem poglede tipa: nemoj slučajno štogod reći.