Samo da za početak napišem da se ne zaebavam, ne provociram, ne provodim sociološko istraživanje.
Dijete opisano u prvom postu je moja kćer. I to dijete je sada neurednije nakon jela nego što je to bila kao dvogodišnjakinja.
I meni to nije prihvatljivo. Ponovila sam preko 9000 puta. Ne mogu reći da smo strogi roditelji, ali ni da smo pretjerano popustljivi.
Prihvatljivo mi je da se dijete slučajno zafleka, da ima mrlje zbog jela jer mu je pala hrana na odjeću, jer je nešto slučajno prolilo po sebi,
jer se igralo ili je crtalo, ali mi nije prihvatljivo da uz salvetu na stolu briše redovno usta o odjeću. Par puta je vani zamazane ruke krenula
brisati o mene, imale smo "ozbiljan" razgovor o tome (pedagoški ili ne, shvatila je da sam ljuta) da bi neki dan u parku obrisala ruke o svilenu
košulju svoje bake odnosno moje mame. Kad je vidjela moj pogled odmah je zbrisala.
Čini mi se ponekad da nije svjesna tog brisanja pri jelu, ali ako smo svi za stolom vidim da to pokušava napraviti i kriomice. Isto tako,
ruke briše i o navlake na stolcima.
Gadi mi se što budu masni isti dan nakon pranja, što je odjeća kad je stavljam na pranje s prednje strane cijela u flekama nakon jednog obroka.
I ruke je brisala o stolac valjda od treće godine, ali ovo s odjećom postaje sve gore.
Ne znam više što bih joj rekla i što bih napravila.
Nažalost, ne šalim se, ne zaebavam, ko što sam već napisala. I ne, nije mi prihvatljivo. Da mi je ne bih otvorila ovu temu.