Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: tata i mama se ne slazu u odgojim metodama...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

ali kako ce se noah osjecati ako nas dvoje imamo razlicite stavove o tome? tek sam muza nedavno uvjerila da djeca s drveta padnu samo ako znaju da mi stojimo tu i ocekuju nasu pomoc. noah se super penje na drvo i dopustam da se popne koliko god hoce,i ako trazi pomoc znaci da ne moze dalje i onda mu kazem da mu mogu pomoci da sidje,u penjanju mu ne pomazem. svidja mi se ta waldorf metoda,i u taj vrtic cu ga upisati sljedece godine,da se bolje osamostali i da pocne vjerovati u sebe. pa cini mi se da mu jako smeta neuspjeh,i postidi se kad nesto ne uspije. recimo,evo pravo mi govori da ne moze izrezati skaricama sliku iz novina,gleda me i govori -ali to ja ne moguuu mama,pomoziiii mi mooooojim teeee- i ja mu kazem da pokusa,da on to moze sam,i evo izrezao je komadic novina i vidim onaj osmijeh na licu,sretan jer je uspio. a kod muza mi smeta to sto izjavi da je on roditelj i tko tu koga treba slusati. ma ne mora me uvijek poslusati,ne zelim da misli da sam nepogresiva,ne zelim da misli da je svaki autoritet nepogresiv,da se buni za ono sto mu ne odgovara,tako sad meni,poslije teti u vrticu,uciteljici,gradonacelniku...ja sam takva osoba,nikoga ne smatram toliko mocnim da mu se ne mogu suprotstaviti ako mislim da sam u pravu. i valjda je problem u tome sto previse zelim da i on bude takav,a ne da se miri sa situacijom jer je netko tako rekao. a ta situacija sa hranom,recimo-mozda je noah ljevak,i ne zelim mu govoriti da jede desnom rukom jer mozda mu je tako teze,i ne shvaca zasto ne moze jesti lijevom ako zeli. on onda potpuno prestane jesti,postidi se i kaze da ne moze vise. a za vrtic se bojim jer ga nitko nece razumjeti a on puno komunicira rijecima i uvijek nesto objasnjava,pa se bojim da mu se samopouzdanje jos vise srozati ako on shvati da ga djeca ne razumiju i da odlaze od njega... recimo,pelene smo skinuli prije 3 mjeseca. rekla sam mu da ako zeli da skinemo pelene,ali onda mora reci mami kad treba piskiti i kakiti i da ne piski po podu i kaucu jer ce mama morat to cistit i bolit ce me ledja ako puno cistim on je rekao da cemo skinuti,i ljudi moji,on se vise nikad nije upiskio,nikad. nocnu sam ostavila jer je bila puna uvijek,ali nakon tjedan dana jednu vecer je rekao da on ne zeli pelenu. ja mu je skinem,i on ujutro suh...i uvijek je suh,a ako navecer puno pije,u noci se probudi i idemo piskit... i mozete reci da sam luda sto nisam sretna zbog toga,ali nekako kad vidim koliko muke oko tih pelena,razmisljam kako je on tako ostavio i je li to preozbiljno razmisljanje za jednog ni trogodisnjaka...vjerojatno je u pravu osoba koja je napisala da sve preozbiljno analiziram,ali toliko ne zelim pogrijestiti u njegovom odgoju...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj nikaaa prvotno napisa Vidi poruku
    vjerojatno je u pravu osoba koja je napisala da sve preozbiljno analiziram,ali toliko ne zelim pogrijestiti u njegovom odgoju...
    Kako misliš djetetu poslati poruku da je ok griješiti, ako sebi ne dopuštaš greške ?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •