-
Nedovoljno mlijeka - nadohrana bočicom?
Pozdrav svima! Nova sam ovdje i molim za pomoć. Imam sinčića od 7 tjedana. Do jučer smo isključivo dojili, a jučer sam mu prvi put nakon dojenja dala nadohranu bočicom. Voljela bih da mu nisam morala dati i da mogu isključivo dojiti do 6 mjeseci. Dojim na zahtjev i zna se desiti da jede svakih sat vremena. Sve bih to izdržala, ali nekad kad pojede obje cice, nemiran je i pita još. Prijašnjih tjedana se isto događalo par puta, ali smo uspjeli nekako progurati bez bočice noseći ga, zabavljajući i onda bi na kraju zaspao. Sad međutim ništa ne pomaže i nastavlja plakati nakon dojenja. Na težini je u prvih mjesec dana dobio 1 kg što je super. Rodio se 3 tjedna ranije. Puno sam promišljala prije nego sam mu dala bočicu jer sam čitala da to može biti prvi korak gubitku mlijeka, a to nikako ne bih voljela. Znam i da bi mogao biti u pitanju skok u razvoju, ali sam mu iz straha da ne ostane gladan dala još malo bočice. Nakon toga se smirio i zaspao. Imate li kakav savjet kako povećati produkciju mlijeka osim da dojim što češće jer to i radim kad god on hoće. Čak i kad je dojka već prazna i kad on počne cendrati pokušavam ga navest da još malo siše da budem sigurna da je dojka prazna. Međutim količina mlijeka se ne povećava. Zahvaljujem se!
-
Ako je u pitanju skok u razvoju jedini način da povećaš proizvodnju je da dijete siše koliko god želi.
Zavali se na kauč/krevet, upali tv, surfaj, upali neki izvor bijelog šuma (fen, usisavač), a maleni neka siše.
Kad se unervozi na jednoj dojci, zamijeni stranu.
Ako ne pomaže, pokušaj ga podići da podrigne pa opet.
Jako je bitno da si ti opuštena i da znaš da dojka nije bočica pa da se isprazni nego da proizvodi mlijeko konstantno dokle god sisanjem dobiva podražaj.
Proizvodnju možeš povećati i izdajanjem kad maleni spava, savjetnice preporučaju nastaviti 5 min nakon što mlijeko ne izlazi, ali ako beba želi sisati on će puno efikasnije djelovati na proizvodnju.
I uopće ne mora biti da plače nakon podoja jer je gladan.
On sad korigirano ima 4 tjedna kad se znaju javljati grčevi, koji su najizraženiji nakon jela (pun želudac stisne crijeva puna zraka) i navečer.
A bočica ga možda smiri jer se prejede i "onesvijesti".
-
moj je rođen 4 tjedna ranije. on je nikad nije zaspao nakon podoja i općenito je bio cendravo i plačkavo dijete. najviše se to vidjelo popodne. krenulo bi nacicavanje, nervoza, plakanje, dojenje pa povraćanje. i tako od nekih 18-23h. inače je po danu dojio svakih sat i pol do max dva sata. prvi mjesec je dobio 800g (u 3 tjedna od otpusta), a drugi mjesec 1,5 kg. kako mi je bio drugo dijete znala sam da je to tako kako je. pratila sam pelene. i po tome sam znala da je ok. naša čudesa su prestala s oko 3 mj.
ja ne bih davala bocu, prati pelene, prati dijete. pazi da doji učinkovito.
-
Joj, joj, dijete ti je u prvih mjesec dana dobio 1kg i ti misliš da nemaš dovoljno mlijeka?
Maleni vjerojatno ima skok u razvoju, i da, stvarno jest gladan kada plače nakon podoja jer mu treba više mlijeka, ali ako želiš dalje nastaviti dojiti riješenje nije bočica koja mu utaži tu glad, nego stalno stavljanje na cicu da vuče u "prazno" jer će se jedino tako proizvodnja mlijeka povečati i zadovoljiti njegove potrebe. I inače, cica se nikad ne može isprazniti do kraja, u njoj uvijek ima malo mlijeka jer se mlijeko stalno stvaa kako dijete vuče..
Ovoliko koliko je pojeo iz bočice će se tebi direktno manje mlijeka u cicama stvoriti za njega. Bacit bočicu u smeće!! 
Sve mi smo ovo prošle sa djetetovih 5,6,7 tjedana, pa opet sa 3 mjeseca i evo upravo to prolazim sa djetetovih 7 mjeseci. Pišem ovo sa malim na cici... vrišti na cici, vrišti bez cice, po noći se budi svakih sat vremena i traži jest.. Rekao bi netko da nemam mlijeka, ali mali će navući mlijeko, kao i svaki puta do sad..
Sretno mama, vjeruj u sebe
-
-
Hvala vam cure! Nemam iskustva s dojenjem pa svaki savjet dobro dođe. Maca, poslušala sam te i izdojila se nakon što on više nije htio natezat cicu i uspjela izdojiti još malo. Tako ću sad svaki put. Nisam mu više dala bočicu. Uspjeli smo nekako progurat s nacicavanjem.
Čini mi se da je već jutros bila bolja situacija s mlijekom. Javim vam kako nam ide.
Pozdrav!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma