Ja sam nedavno kupila ovaj 5 l lonac i nakon prve upotrebe ostetilo mu se dno. Povrsinski sloj se ogulio u obliku manjih mrlja, a djelomicno izgleda kao da je zardjalo. :/
Poslije sam u uputama citala da se sol ne smije stavljati u hladnu vodu, nego tek kada voda zakuha. U suprotnom se valjda to moze desiti.
Namjeravam reklamirati taj lonac i uzela bih novi isti takav, jer mi je izgledom jako lijep, a to sto je od 5 l savrseno mi odgovara.
Osim toga uzela sam i ovaj teflonski. Zabunom, jer sam zapravo mislila uzeti ovakav isti, ali ne teflonski, a kako su lonci zapakirani s poklopcem nisam obracala paznju da na pakovanju posebno pise, ako je lonac od teflona.
U glavnom sad mi ta tefonska posuda odlicno sluzi iako se teflon vec ogulio sa ovih vijaka sto se vide na zadnjoj slici sa gornjeg linka. :/
Uzela sam naknadno i onu drugu ne neflonsku posudu sa ruckom i sa njom sam za sada zadovoljna u potpunosti.
Ovakve stvari ne bih tolerirala drugim ducanima/markama, ali prema Ikei imam drugacije kriterije![]()
Posljednje uređivanje od Aurora* : 23.09.2014. at 20:00
ivarice, imam pitanje u vezi ovih lonacaJa ih isto imam samo su moji izvana plavi.
Jel tebi iznutra dno još uvijek crno ? Meni je kod tave na nekim mjestima bakreno, a na loncu sivkaste fleke. Zbog toga sam tavu prestala koristiti jer ne znam jel to oštećeno ili tako treba biti.
A ovo cijedilo mi je trenutno najbolja stvar u kuhinji. Iznimno prakticno.
Nije vise crno, sivo je (moj je isto plavi izvana).
a onda je kao što sam i mislila, tava se uništila ;( jer probija bakreno, a lonac je u redu, siv je. Hvala ivarice![]()
Podizem...priblizava mi se datum odlaska u Ikeu pa sam u procesu trazenja nacina dostave za Du...
Ideja paletnog slanja koju je netko naveo je otpala jer su europalete dimenzija 120x80 i max 185cm visine sto je nedovoljno,ormar,madrac i krevet ce bit oko 180-200cm....
Uvrstila sam manje vise sve sto sam mislila kupit u popis kupovine,sve ce teziti max 150kg, ma i manje nego eto da zaokruzim na vise...
Overseas me za paketnu dostavu pita dimenzije paketa,a biti će ih toliko da ću im 10min samo diktirati mjere....dakle,ne mogu mi ništa reći dok sve ne kupim...
Spominjali ste neku firmu koja za tebe kupi i vozi po Hrv za neku proviziju,morala bi onda istrazit i tu mogućnost,možda to bude jeftinije nego dostava...
S kojim još da dostavnim firmama pokušam?
http://forum.roda.hr/threads/79103-i...rvatsku-Zagreb
možda tu nešto nađeš
A imaš na FB stranici Dubrovnik Ikea dostava.
Pitati cu ja frendicu kako je rijesila transport do Zadra. Pa ti javim
A bus?
Možda se može tako dogovorit.
Paketi iz Ikee jesu dugački ako je ormar i krevet unutra, ali su plosnati i zapravo ne zauzimaju puno mjesta, a madraci su većina vakumirani.
Mislim da bi to bez problema išlo u gepek i još bi ostalo mjesta ko u priči.
Moj muž je vozio u Golfu, krevet duljine 210 cm, a s kutijom je paket još duži i dva madraca i to ne vakumirana, spustio je pola naslona od zadnje klupei suvozački sic i bez problema je sve stavio unutra i najnormalnije zatvorio stražnja vrata.
Još je i kći sjedila iza njega. Ja ne, nisam stala
Tako da mislim da tri damižonke zauzmu daleko više mjesta u busu nego tri-četri plosnate kutije iz Ikee, a stalno viđam da ljudi busevima šalju svašta pa zašto ne bi krevet putovao?
Posljednje uređivanje od Tanči : 02.10.2014. at 22:17
ma treba cijela soba;krevet,ormar,madrac,trofast storage,zavjese,stol i stolice,posteljina i dosta sitnih stvari...ima tu toga...mi dolazimo sa avionom tako da moram direkt iz IKEE organizirat prevoz...
neki sa njuskala su me otpepali,ne voze do Du...ova sa FB za DU je prilicno skupa i to izgleda po komentarima i da ne idu bas cesto,ostaje mi jos viditi sa par firmi....
jesmo,ali IKEA je samo jedan od razloga,idemo na produljeni vikend a ni na karte nismo puno potrosili ( MMu firma a mi dio miles&more)
ne svidja mi se princip ovih sa FB, 15% od iznosa racuna,imam dosta i sitnica pa cu onda radije ponjet extra kufer i sve sto stanje u njega potrpat a samo namjestaj onda preko njih.... (a i nije da oni kupuju za mene,već će im moje bit sve plaćeno i izdvojeno)
nisam te ,firma se zove bas mravac,ne nalazim na netu (odnosno to sigurno nije bosanski nogometas)?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 03.10.2014. at 08:07
Možda neki prijevoznik, kamionom ili kombijem vozi za zg a vraća se u du prazan pa vam preveze uz naknadu?
paleta dostave overseasom je 280 kn a na nju stane puuuno. a da unajmite ikein kombi i s tim prebacite stvari do stana do cete bit smjesteni u zg. a onda od tu upakirate u kutije lijepo sve i saljete kutirskom sluzbom u dbk?
Možda ste već pisali, ima li u Ikei zahodskih školjki ? Radimo kupaonu i fora su mi lavandini, ali ne vidim nigdje po katalozima školjke, a vidim da imaju daske...
Na netu ne vidim Ikea family program za listopad(i studeni?),nego onaj koji je u ponudi bio do 30.tog rujna. Krivo gledqm, ili ?
meni normalno otvara ponudu do 31.10. evo ti link http://www.ikea.com/ms/hr_HR/ikea_fa...er/index2.html
Hvala M@m!
Tvoj link radi,uopce ne kuzim kako je meni 10x otvorio staru ponudu.
Dobro da sam pitala.
da stane, ali puno kockastih kutija a ne plosnatih a dugih ko Ikeine,dimenzije europalete su 120x80,dakle na nju ne moze nijedan komad namjestaja stat...
ugl,svekar rijesio prevoz vrlo povoljno!zivio DTS-transport!
sad jos samo da budemo srece i pronadjemo sve sto smo zamislili....
Bok Ikeasice
ima li tko ideju zasto nikako u nasoj zgb ikei nema jules stolaca za djecu? Onaj za radni stol. Kao narucuju stalno ali tko to toliko kupuje? Imate li neki trik kako kupiti dva komada, samo toliko trebam za svoje đake, ne 20 niti 200...
prodali se s micke stolom
ne znam, ja sam uvjerena da sam ih vidjela, ali davno je to bilo.
i ja se čudim
julesa je svaki put kad sam bila (a bila sam 22 puta, hvala na pitanju) bilo dovoljno
sve složene jedna u drugu, dolje u skladištu, po sredini
blizu izloženog klippana
Meni su ti stolci grozni za sjedit.
Ne znam jel stvar u veličini (moje pozadine) pa su djeci udobniji...
Ja se veselim četvrtku i shoppingu....ima dovoljnih kolicina svega sto sam odabrala,namucila sam se oko izbora ormara, jeli moguće da pola Stuvinih elemenata nemaju? Jedno 3-4 verzije koje bi odabrala nisu bile raspolozive pa sam odustala od Stuve...
Po meni im je veliki minus sto se nijedan ormar on-line ne moze vidit kako izgleda unutra...uopce nemam predodzbu koliko u njih stane,meni te dimenzije puno ne znace....
stuva ti je... za malu djecu
jako malu
ništa unutra ne stane
ne treba ti unutarnji izgled da bi to vidjela, pa pogledaj dimenzije
oho,sad se ova pojavila....
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S49001263/
pa zar odi npr ne stane poprilicno?
ormar je širok 60 cm... to su ti dva A4 papira
dubina je samo 50 cm
a visina visećeg dijela - 128
uostalom, doći ćeš i vidjeti
i nećeš žaliti što ga nema
ok je za djecu do 4 godine, ali nismo toliko bogati, jel
stuvine su super one klupe/sanduci na koje se stavi jastuk pa se gore sjedi, a dolje trpaju igračke
hm,a jos je ovaj gore sto sam linkala medju vecima,oni iz serija sto prate krevete su jos manji...
mada kad promislim,sada joj sva odjeca koju ima stane u onaj ladicar na vrhu kojeg je prematalica....
vec vidim da cu se 101 put predomislit na licu mjesta....
nemoj gledati dimenzije cijele konstrikcije već svaki element zasebno
šta imaš od skupnih dimenzija?
kako mislis? nisam mislila nego uzet ovaj linkani ormar ili busunge (linije kao istoimeni krevet) + kredenca sa 2 ladice isto busunge...
to je sve od ormara, jos ide trofast sa 12 kutija,sto plicih sto dubljih ali to je naravno za igracke i djindje-mindje....
ne znam,ne bi voljela vise natrpavat prostor....nije da ima ful robe...
pa nemoj reći kako je onaj što si stavila link - najveći
gledaj koliki je ormar, on je važan
i mali
Skulirana ja sam tako kupovala ormare plitke i ne prevelike jel eto nemaju puno robe i sve im je skupa stalo u komodicu i još neku vitrinu. Međutim narasli su brzinom munje i volumen njihove odjeće se promijenio, sad mi na policu gdje mi je stala cijela garderoba stanu samo hlače i trenerke, a gdje su majice koje nosi u slobodno vrijeme, majice za tjelesni, majice za po doma, dresovi pa piđame, pa još hrpa nekih stvari...
Ako joj misliš kupovati trajan ormar kupi neki "normalnih" dimenzija. Ako ćeš ga promijeniti ili proslijediti, dokupiti neki drugi kupi koji ti se sviđa i kakav ti sada treba.
Ja sam pored ne malog ormara i njihovog dijela plakara u kojem držimo jakne, ski odjela i sl. morala i dokupiti jedan manji ormar.
A majke mi nemaju puno odjeće.
Ah, osjetila sam da fali nešto ispod riti :D.
Pitanjce u vezi Trofast kutija.
Na hr stranicama vidim da plitkih ima zelenih, crvene i roze mi ne igraju, a plave ne vidim nigdje?
Kako funkcioniraju te boje kutija? Nije valjda da ću morat kupiti zelene i bijele?
Ima li kakvih alternativnih rješenja?
Da li netko ima ovakvu STUVA kombinaciju? Uzeli bi za dječju sobicu, pa me zanima kolika je nosivost ovog kreveta i općenito kako ste zadovoljni. Pisala sam službi za kupce, trebalo im je 4 dana da mi odgovore da krevet nema deklariranu nosivost, nego da je testiran na težini prosječnog čovjeka. Nisam mogla vjerovati kakav glup i neprofesionalan odgovor. Što njima znači težina prosječnog čovjeka? Voljela bih da mogu npr. zavući se s malom u krevet i pročitati joj priču prije spavanja, a sad se bojim da to s ovim krevetom neće biti moguće? Dijete mi zasad ima oko 22 kg,a ja malo teža kategorija 72.
http://www.ikea.com/PIAimages/0275958_PE414043_S3.JPG
Posljednje uređivanje od puntica : 11.10.2014. at 14:38 Razlog: uklonjena slika iz posta
Pa ne znam kaj da ti kažem ali to je krevet veličine za odrasle, znači da mora izdržati bar 100 kg spavača.
Ovo baš i nije zgodno rješenje za zavlačenje u krevet prije spavanja, iako mislim da krevet neće popustiti od vas dvije bar dok ne dođete do 150 kg skupa i ne počnete skakati po njemu.
To je krevet za one koji sami čitaju priču prije spavanja.
Meni se taj krevet iznad stola učinio zgodnim jer isto imamo malu sobu za curku, ali kad sam si pokušala predočit to u sobi skužila sam da će to više ličiti na neki sanduk i da će zauzeti pola sobe, i u širinu i u visinu.
Odustala sam, ne da mi se mijenjat posteljinu na visokom krevetu.
ja sam ih davno kupovala, ali imam te plitke samo bijele i zelene. s obzirom da zelenu ne volim ne cini mi se da nebi radje uzela neku drugu boju.
Bas je ovako zakljucila i moja sestra vrlo brzo nakon kupnje:da zgodno nije za uspavljivanje klinaca niti promjenu posteljine te da je neugodno sjediti za radnim stolom ispod te kutije.
Ona je doduse tako nesto kupila u Emmezeti,ali vrlo cvsto i kvalitetno napravljeno. Kada je iz tog stana odselila,ostqvila je taj namjestaj bez trazenja naknade...
I meni se cini jako neprakticno za mijenjati posteljinu, bojim se da nam je krevet na kat jedina opcija obzirom na dimenzije sobice 2x3 m