Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Ima li netko ikein lonac inox? Piše da je aluminij između dva sloja inoxa. Nakon dvije tri g korištenja, naravno da smo prali i metal spužvom, a dno na mjestima gdje je izgrebano izgleda kao da se hrđa počela hvatati. Kakav je to inox? Što sad da radim? Je li to opasno?
To ti je od suđerice. Ja nisam tako upropastila Ikein lonac, ali jesam jedan za kuhanje na pari - ovakav sličan: https://www.lonciipoklopci.hr/korkma...5-lt/pid/12808
Taj ima uložak s rupicama (kao cjedilo) i taj dio s rupicama e stradao u suđerici prvi put kad sam to uvalila unutra. Sad to više ne perem unutra, ali gotovo je. U suđericu ulazi sol i deterdžent koji ima hrpu fosfata. Trebala sam znati da postoji opasnost od toga. Ko prava bedasta žemska, nisam sačuvala upute, a prilično sam sigurna da je pisalo "ne prati u perilici posuđa", barem za to sito.

Offt. nisu bez razloga izmislili emajlirano posuđe. Baš sam si neki dan mislila kako bi se trebalo vratiti tradiciji i kupiti neku takvu posudu u Sparu, prodaju ih na kile.