ja ne znam čemu bat za meso služi
ok
da se udara meso njome
ali, zašto bi to itko radio?
ja ne znam čemu bat za meso služi
ok
da se udara meso njome
ali, zašto bi to itko radio?
ja isto ne tučem meso s batom, no super mi je poslužio za smrviti kekse koji su mi trebali kao podloga za rođendansku tortu od sira . Mjesto radnje more.
emily, kreiraj racun na njihovim stranicama i klikaj da ti stavi na popis za kupovinu
moj je vec.... boli glava
a strah me i pomisliti koliki ce biti kad odem
(u ruijnu se oporavljam od godisnjeg, u listopadu od skolskih knjiga i torbe, a u studenom od ikee)
Posljednje uređivanje od ivarica : 22.08.2014. at 15:56
i da nije bilo bata to bi vlasniku apartmana bio smrtni grijeh...
larmama, puno je bolje staviti u krpu, pa preko valjati bocom
potpuno bešumno i samelje u najsitnije mrvice/prah
imam bat za meso, i koristim ga samo kad poham snicle - da ih stanjim
sto nije tako cesto, ali bez da istucem meso - ne bi bilo dobro
Nisi, i meni se to sa prvom gnječilicom dogodilo. Očito je bilo često jer su je poboljšali, nova koju sam kupila ima drugačije riješen taj dio s rupicama, deblji je i cijeli se vadi.jesam ja jedina koja je to uspjela slomiiti? inače je super, ali meni je nakon x vremena posve otpao ovaj donji dio s rupicama (kao da je netko pratio liniju vanjskih rupica i sve temeljito prepilio)![]()
Škrtice![]()
A onda ih novine još pohvale da su "lukavo izbjegli gužve na otvaranju tako što nisu ništa dijelili"
Nego, da sad u miru i raskoši tipkovnice napišem svoje dojmove od jučer.
Dakle, krenula sam s idejom da ni ne ulazim ako bude velika gužva na parkingu. Došle smo oko 17, još je bilo mjesta na parkingu, unutra gužva poprilična, ali niš veća nego subotom u Grazu.
Nisam došla razgledavati, htjela sam kupiti tih par sitnica... ubacila Smjehuljicu u kolica, na njih montirala vrećicu, prozujala po odjelima, našla te famozne kukice koje smo zaboravili kupiti u Grazu, još par sitnica, neplanirano su u torbu upale još i dvije igračke, preslatka sova za na ruku http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/50216093/ i brodić za kadu (neki dan sam pobacala hrpu gumenih igračaka za kupanje, pa je bilo ok da se obnovi kolekcija).
Na blagajni smo bile druge na redu.
Na svakoj blagajni dva (zgodna) mladca koji su spakirali moje stvari u vrećice vrlo pažljivo, rekli mi u kojoj vrećici su lomljive stvari, stavili vrećice na kolica... Još smo skočile do Ikea food kupiti paketić lososa za mamu i kekse za tatu, tu je Smhejuljica postala jako kenjkava jer je baš bila velika gužva, pa sam ju izvadila iz kolica i polu nosila dok je sjedila na ručki od kolica. Kupci su nas pustili preko reda, (što nikad nisam doživjela), jedna žena je uzela stvari iz mojih ruku, stavila ih na blagajnu i na kraju složila u vrećicu. Bila sam u šoku, pa sam komentirala da ne samo prodavači, nego da su i kupci izuzetno ljubazni. Prodavačica je rekla da takva atmosfera vlada cijeli dan.
Kad smo izašle van, jedna od vrećica na kolicima se prevrnula i pala na pod (to nisu kolica s košarom, već ona za objesiti žutu Ikea torbu). Oni zgodni dečki s blagajne su mudro onu sa staklom stavili bliže stražnjem dijelu kolica, pa je sve ostalo cijelo. U roku keks su se stvorila tri tipa, redari, podigli posrnulu vrećicu, a jedan se ponudio da odgura kolica do auta.Ma ne treba, daleko smo, rekoh. Nema veze, odvrati on, uzme kolica, odgura ih do auta, malo prije auta mi najavi da nek ja samo otvorim prtljažnik, a on će staviti vrećice u auto.
Napustile smo parking u 18.30, ne pamtim kad sam tako zadovoljna izašla iz dućana.![]()
Unatoč gužvi (koje se grozim), obavila sam sve jako brzo, a zahvaljujući toj istoj gužvi nisam kupila ništa drugo osim onog po što sam došla.
I... tako je sjajan osjećaj opuštenosti kad znaš da ti je Ikea blizu i da možeš bilo kad skočiti i po najmanji sitnicu, npr. stiskalicu za češnjak. I... tako je sjajno u dućanu vidjeti natpise da je ok predomisliti se i vratiti kupljenoAleluja. Što bi rekla Tanči: Bravo Ikea! A ja dodjame: uspjeli ste jednog čangrizavog mizantropa razveseliti i oduševiti iskustvom kupovine u zapravo prestrašnim uvjetima.
Za mene je jučer bio 01.07.2013.![]()
eto
mene to sad rasplakalo
a, ni to ne tučem, to je mekano.
nemam pojma, probati ću slijedeći put bez bata i juneći but.
ja sam naslijedila bat od mame - na prste jedne ruje mogu nabrojati koliko sam ga puta koristila
Ja sve tučem osim piletine i puretine...
Ja ću u Ikeu za 3 tjedna kada možda malo splasne navala...s frendicom dogovorila cjelodnevni izlet hehe jedva čekamo!
meni su rekli da senf omekšava meso - a i volimo okus senfa na mesu pa onda njega koristimo - možda u ikei imam kakv švedski senf nekog drugog okusa
Ajme Riječanka, i lijena i tvrdoglava![]()
Vidim da smo slične pa možeš i sa mnom do Ikee![]()
a hbg sad, pa ne moraju baš svi na svijetu voljeti ikeu. i svi, od saudijske arabije preko japana i kanade, pa do zagreba, u spavaćoj imati malm komodu.
sad ste me zainteresirali s ovim (ne)tučenjem mesa, al neću kvarit topik božici ikei
inače, stvarno danas si baš mislim kako svaka čast tom ingvaru, koja dobra ideja i još bolja realizacija. nevjerojatno. volim i ja ikeu da ne bude zabune. samo me malo nervira euforija:namćor:
riječanka![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 22.08.2014. at 11:43
joj, ma bojala sam se da će to zvučiti negativno, ali nisam tako mislila.. radi se o tome da u naša tri dućana ovdje- meblo, lesnina, (ružno) a pogotovo mima i kika (strašno nekvalitetno) ne mogu ništa naći. Ja da ne postoji ikea nemam pojma gdje bi kupovala namještaj..imam nešto izrađeno od stolara, puno toga iz ikee. Pa je to čista znatiželja, možda kao što ste ovdje prosvijetlili riječanku vezano za ikeu, ima nade za mene za druge dućane, eto o tome se radi...
samo, kao što rekoh, cijena je tu presudna stvar. Ja sam kupila BESTA sistem za DB, veliki "regal" tj. police za knjige koje su dijelom zatvorene + mali regalčić za tv, i to nije malo koštalo, ali je u usporedbi sa sličnim stvarima po našim salonima namještaja (skupljima) bilo jako jeftino. Fora kod Ikee je meni to što imaju (po mom ukusu) genijalan dizaj, i taj jeftini namještaj izgleda dobro, a ne jeftino. Meni je šogor slagao regalčić za TV, a on se inače bavi slaganjem kuhinja, pa je kometirao - vidiš kako su oni pametni, imitacija iverice, imitacija stakla, imitacija aluminija - a sve skupa odlično izgleda!
Ugl, ne kupuješ mačka u vreći, baš kako si rekla, taj omjer cijene i onoga što dobiješ nekako paše.
Recimo, naiđem ja i u Kiki ne neke lijepe, prelijepe stvari, čak puno njih, ali džaba sve, redom su mi bar 30-40 posto po cijeni iznad granica moje podnošljivosti, čak iznad granice u kojoj sam spremna nešto uopće razmatrati, bez obzira na to koliko mi trebalo ili bilo krasno.
Znala sam kupiti tu i tamo neku deku ili prostirač na akciji i to je stvarno bilo Ok, ali inače i općenito izađem u bedu, ko siroče neko.
Za razliku od toga, u Ikei vidiš nešto isto tako zbilja lijepo po dizajnu pa ako su ti i preskupe možda tri stvari, idućih pet nije. Onda možda neke tri još jesu, a onda slijedeća naiđe - mrak.
I tako, može se oraspoložiti čovjek.![]()
Pa ima u IKEI takozvanii startbox koji bi bio super za naše iznajmljivače.
http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/ca.../eating/15939/
evo ima sve za 6 osoba, tanjuri, čaše, famozne čaše za vino, pribor za jelo, šalice.
Ali nekad su imali u drugu takvu kutiju koja je sadržavala i posuđe za kuhanje, i dosta sitnica (tipa gnječilice za krumpir), kao za početak domaćinstva.
Angie75, može, javim ovdje kad se odlučim.
ja, zapravo, Ikei nisam nikad dala šansu. došlo mi pod ruku par kataloga i nije me nešto bio oduševio namještaj (a imala sam potpuno krivi dojam da je to pretežna ponuda). sad ste mi s gnječilicom za češnjaki onim spremištima za robu i igračke otvorile oči - sve u svemu, nisam se dobro informirala (lijenost). eto, ispada da jedino na ovom forumu dobijem informacije koje me pokrenu, ovo drugo samo protutnji i ne ostavi traga (zabrinjavajuće, ha?). MM je zaista meni već nekoliko puta rekao da bi mogli do Ikee u Italiji, a ja ne, sve do sada- kaže pa što je morala doći u ZG da je ti skužiš, a ja u sebi - ne u ZG nego na rodin forum. a trenutno bi zaista bilo dobro obnoviti što posteljinu, što suđe, što posuđe, djeci sitnice za sobe...e, baš sam zabrljala.
Kužim što hoće alga reći. Po mom mišljenju Ikea isto nije najkvalitetnija na svijetu, znalo se ljudima dogoditi da se brzo unište neki komadi, nisam sad sigurna, da baš ne pričam bezveze, mislim da su kauči bili u pitanju, neki moji kolege su kupovali, ja nisam.
Nekad sam gledala i te kataloge Ikea i komentirala - koji pretenciozni, nazovi intelektualizam, sve puno knjiga, časopisa po tim prostorijama, ma ne bi da svi ljudi čitaju ne znam ti ja šta i svi su neki turbo intelektualci pa im treba milijun polica samo za knjige, pa onda - neš ti tih stolica, sve nešto starinsko, obično...bla, bla...to je bio moj pokušaj da se otmem šarmu dizajna, pa onih nekih malih stvari, lustera, zavjesa, lampa, nekih plastičnih zdjela i čaša koje se ne lome i traju 100 godina, pa ručnici peri-deri, pa kahlica za bebu, stoličica...dođe čudo jeftino, onako, ako to voliš, baš šarmantne stvari.
U mojoj kući ima jako malo toga Ikeinog, skoro ništa namještaja, ili je kupljeno prije puno godina jer se nisam mogla zapućivati u Graz iz sto razloga, samo bih tu i tamo naručila od nekog tko ide kakvu sitnicu.
Mislim da one najviše osvajaju, a kad netko zna urediti npr. kuhinju ili sobu baš njihovim namještajem, isto ispadne super.
Nije da kod nas u HR nema namještaja, vidim ja po drugim salonima dosta toga što bih rado dovukla u kuću, ali mi je redovito preprepreskupo ili je pak naočigled skoro pa raspadnuto, djeluje nekako klimavo.
Možda je prije kojih 15-ak godina Ikea bila za nas puno veća atrakcija jer u Hrvatskoj fakat nije bilo ni približno sličnih stvari koje smo mogli vidjeti tamo, sad je već svega stiglo pomalo, stolari isto rade fenomenalne stvari po narudžbi, oni su sigurno najviše napredovali,
no opet mislim da Ikea ima svoj poseban, nekakav "studentski" šarm.
Ma sve se svodi na to koju vrijednost dobiješ za koji novac, a mislim da je ikea tu bez premca.
a bit će da je Beti mislila na malo skuplji namještaj od Ikee, nisu mima i prima sva postojeća ponuda.
U Kiki je bilo jako dobrog (i skupog) namještaja za naručiti, samo se ja ne razumijem u te marke, ali evo na primjer Flexa.
Ja sam gledala sofe u Kiki, bilo ih je stvarno odličnih, ali su i cijene bile jako visoke. To se sve naručivalo iz kataloga.
Meni je i moja kutna garnitura koju imam u DB avion prema svemu iz Ikee, a bila je i skuplja, a garniture iz Kike su bile još duplo skuplje od moje.
Recite vi kaj hoćete, ali onako dobar i kvalitetan kožni naslonjač kakav sam jučer vidjela u Ikei nisam vidjela nigdje osim u Natuzziju, ali je i cijena četri puta manja u Ikei.
Domaći proizvođači?
Ukratko, koma.
Obišla sam dućana i dućana, zvala, surfala...sve da bi našla nekog tko mi može napraviti ležaj za svakodnevno spavanje na razvlačenje, ali s kvalitetnim, čvrstim podnicama i isto takvim madracem.
Nema. Nitko mi to ne može napraviti.
Pogotovo ne u dimenziji 180x200. Može 190cm dugo, ali 200cm a-a.
A cijene?
Kod Margalića npr 16 000 kn od špricane kože bez leđa, plus madrac ekstra jer ovisi koji izaberem, a to je još cca 7000 kn pa ti vidi.
Da dobro ste pročitali: špricane kože.
To je stara koža smljevena i našpricana na podlogu i to oni zovu koža i prodaju kao kožu
Znači platim 16 000kn na više za prekratki krevet od špricane kože.
I još nešto, nikad mi nisu odgovorili na moj direktan upit za predračun i ponudu madraca.
Nikad, a lijepo je prodavačica važno zapisala sve traženo i moj broj mobitela.
To je poslovnost na RH način.
U Ikei sam i ja jučer bila kao dijete sretna.
Sve je tako lijepo uređeno.
Imaju kompletne stanove namještene u 28 i 55 m2 pa na licu mjesta možete vidjeti kako to izgleda i ući unutra.
Suđe, ručnici, posteljina, prekrivači...sve je tako lijepo, od prirodnih materijala.
Ikea puno polaže na obnovljive izvore i recikliranje i to mi je isto super i podržavam.
I još jednom: prodavaći, kuharice, spremačice...svi odreda ljubazni i s osmjehom na licu.
Neprocjenjivo.
ovo mi je baš žao pročitati jer ja s njima imam desetak dobrih iskustava
vrlo su poslovni
samo jednom se dogodilo da su primili narudžbu i onda z anekoliko dana nazvali i rekli da više nema te tkanine (a nije je bilo ni u trenutku narudžbe, tako da su investitori izgubili tjedan dana)
jedino... meni namještaj napravljen kod manjih proizvođača nikad ne izgleda kao kod velikih
ja sam jednoj svojoj investitorici htjela staviti expedit
onaj od 99 eura
ali, ipak nam je trebalo nešto 10 cm veće da ga uglavimo u nišu
stolar je tražio 2500 kn
razlika - drastična
a ima li u ikei dobar kauc na razvlacenje koji je kvalitetan i ugodan za spavanje, a kada se sklopi lijep dio DB?
nije ikea nego malagic i na njemu moze spavati osoba od 2m kad maknes jastuke a inace bez razvlacenja je,cijena je oko 6000 kn
jos ako kupis i veliki tabure mogu i dvije osobe spavati na njemu
http://www.eurodom.hr/product_info.p...oducts_id=6750
Posljednje uređivanje od ki ki : 22.08.2014. at 15:52