Kužim što hoće alga reći. Po mom mišljenju Ikea isto nije najkvalitetnija na svijetu, znalo se ljudima dogoditi da se brzo unište neki komadi, nisam sad sigurna, da baš ne pričam bezveze, mislim da su kauči bili u pitanju, neki moji kolege su kupovali, ja nisam.
Nekad sam gledala i te kataloge Ikea i komentirala - koji pretenciozni, nazovi intelektualizam, sve puno knjiga, časopisa po tim prostorijama, ma ne bi da svi ljudi čitaju ne znam ti ja šta i svi su neki turbo intelektualci pa im treba milijun polica samo za knjige, pa onda - neš ti tih stolica, sve nešto starinsko, obično...bla, bla...to je bio moj pokušaj da se otmem šarmu dizajna, pa onih nekih malih stvari, lustera, zavjesa, lampa, nekih plastičnih zdjela i čaša koje se ne lome i traju 100 godina, pa ručnici peri-deri, pa kahlica za bebu, stoličica...dođe čudo jeftino, onako, ako to voliš, baš šarmantne stvari.

U mojoj kući ima jako malo toga Ikeinog, skoro ništa namještaja, ili je kupljeno prije puno godina jer se nisam mogla zapućivati u Graz iz sto razloga, samo bih tu i tamo naručila od nekog tko ide kakvu sitnicu.

Mislim da one najviše osvajaju, a kad netko zna urediti npr. kuhinju ili sobu baš njihovim namještajem, isto ispadne super.
Nije da kod nas u HR nema namještaja, vidim ja po drugim salonima dosta toga što bih rado dovukla u kuću, ali mi je redovito preprepreskupo ili je pak naočigled skoro pa raspadnuto, djeluje nekako klimavo.

Možda je prije kojih 15-ak godina Ikea bila za nas puno veća atrakcija jer u Hrvatskoj fakat nije bilo ni približno sličnih stvari koje smo mogli vidjeti tamo, sad je već svega stiglo pomalo, stolari isto rade fenomenalne stvari po narudžbi, oni su sigurno najviše napredovali,
no opet mislim da Ikea ima svoj poseban, nekakav "studentski" šarm.