Stranica 25 od 36 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 1758

Tema: Ikea

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala svima.
    Ne znam što ćemo napraviti jer u rasporedu koji sad imamo stane samo ovaj na produljivanje (u najmanjoj varijanti)... a opet radije bi neki konkretan krevet... za to mora dobiti svoju sobu i moramo pretumbati pol kuće.

Jučer ju pitam želi li svoj krevet kaže "da, da!"... a hoćeš li spavati u njemu "ne, ne!"
    Onda sam se sjetila kreće ponovna adaptacija na vrtić i u toj misli našla izgovor da se ne bavim ovim pitanjem bar sljedeći mjesec dana. A fakat mi je dosta zajedničkog spavanja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

-
    Posljednje uređivanje od Mojca : 31.08.2015. at 08:34

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

E hvala vam na odgovorima.. Još cu u Ikei provjerit jel ima ograničenje kilaže u slucaju da deda i baka ,nećaci spavaju na njima kad dođu u posjetu...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo nedavno uzeli ovaj:

http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S09031912/

Nije baš nešto čvrst, za neku osobu malo "teže" kategorije, mislim da baš i nije. Više mi je kao dječji krevet. Nisam nigdje našla nosivost.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo nedavno uzeli ovaj:

http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S09031912/

Nije baš nešto čvrst, za neku osobu malo "teže" kategorije, mislim da baš i nije. Više mi je kao dječji krevet. Nisam nigdje našla nosivost.
    Kak nije čvrst?
    Moja mala ima taj krevet i ja normalno spavam u njemu.
    Ponekad, jel.
    A ponekad i s njom legnem, nisam primjetila neku nečvrstoću.
    A i pentram se po krevetu kad perem prozor, jer je ispod prozora pa moram stajat na njemu.
    A ja nisam neka lagana kategorija .

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mojca,mi imamo na razvlačenje i meni je super...nije da nemam mjesta i za veliki ali uvijek bolje da dok god ne treba ne zauzima bezveze prostor..
    moj/njen je Busunge i to ide do 200cm...sad je visoka 102cm i već skoro godinu spava na duljini od čini mi se 160cm,ne diram još koju god....

meni ne smeta što je niži (njoj pogotovo),svaku joj večer u krevetu čitam priče i evo u domalo 6tom mj trudnoće se nemam problem ustat iz njega....
    što se tiče čvrstoće,samo spavanjem se vjerujem nijedan ne može razvalit (pa i kad se odrasli uvali),skakanje i dječje divljanje je drugi par rukava...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kak nije čvrst?
    Moja mala ima taj krevet i ja normalno spavam u njemu.
    Ponekad, jel.
    A ponekad i s njom legnem, nisam primjetila neku nečvrstoću.
    A i pentram se po krevetu kad perem prozor, jer je ispod prozora pa moram stajat na njemu.
    A ja nisam neka lagana kategorija .

Pa recimo u usporedbi sa krevetom rađenom po mjeri, ovaj djeluje nekako slabašno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma ne muči mene niski krevet... i ovaj na kojem sad spavamo je jako nizak, tek toliko da nije na podu...
    Muči me to što nije sigurno da li će ona spavati u njemu. Pa mi se ne da pretumbavati sve za ništa... morali bi izbaciti jednu komodu i kinderbet da bi stao krevet koji se može produljiti... ili bi se mi morali izseliti da bi ušao konkretni krevet.
    A to je puno posla i gnjavaže... a nije ziher da ćemo nju deložirati iz svog kreveta.
    Kažem... sad imam izgovor u tome što je početak vrtića, što njena grupa mijenja sobu i zgradu... ali to nas čeka u bliskoj budućnosti. A nije jednostavno, jer nemamo sobu... nije da nemamo prostora, ali nemamo sobu. A žao nam pregrađivati prostor...Uglavnom komplicirano i off topic. Uf, morati ću otvoriti zasebnu temu za to.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kupi normamalan krevet. Kad izade iz vaseg biti ce joj taman. Skolarci su obicno cc 130 cm. : iskusna:

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Kupi normamalan krevet. Kad izade iz vaseg biti ce joj taman. Skolarci su obicno cc 130 cm. : iskusna:
    Pa kaj ju moraš totalno ubiti u pojam.
    Mislim "školarci".

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj ju moraš totalno ubiti u pojam.
    Mislim "školarci".
    Zasto bi njoj bilo bolje nego meni?
    ja vec drugo imam u krevetu 6+ godina, kad dostigne taj staz moze se javiti.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ah... polako mi i to postaje jasno.
    Najbolje da od stolara koji je radio ovaj naš krevet naručim još jedan, širine 90 i zakačim na naš kao što je sad kinderbet prikačen i ja preselim u njega...
    Kad se samo sjetim koliko smo platili kinderbet a nije 20 puta spavala u njemu.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 31.08.2015. at 14:31

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku

Ah... polako mi i to postaje jasno.
    Najbolje da od stolara koji je radio ovaj naš krevet naručim još jedan, širine 90 i zakačim na naš kao što je sad kinderbet prikačen i ja preselim u njega...
    Kad se samo sjetim koliko smo platili kinderbet a nije 20 puta spavala u njemu.
    Da si pitala prije da li trebas kinderbet ostala bi ti lova u novcaniku.
    Mjesto za talozenje opranog vesa mogla si i jeftinije urediti. :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne, ne... kinderbet je prazan. Nikad ništa nisam taložila u njemu. On služi da ja ne ispadnem s kreveta. Ipak je poslužio.

A za oprani veš imam cijelu jednu sobu (dvije etaže niže).

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kinderbet je za plisane igracke koje nikom ne trebaju.

Ovaj nas krevet za razvlacenje nema nikakvih ogranicenja, jednostruk ili razvucen. I nije klimav, super je, kao i ostatak Hemnes garniture (i skuplji je od Flax linije).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni se taj zapravo najviše sviđa. I ranije sam ga pikirala kao fora komad namještaja, ali nisam imala potrebe za njim.
    I kad prestanem smišljati izgovore velike sa šanse da baš njega uzmemo... taj koncept razvlačenja smo imali na jednom krevetu kad sam bila klinka i super je.

Jedino me muči što zaštitna ogradica nije dovoljno visoka jer stranica djelomično denivelirana. Ovu gledam http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/30099293/

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A plišance sam utrpala (jedva, čak i nisu svi stali) u jednu veliku pletenu košaru s poklopcem i gotovo da ne znamo da postoje... ponekad nam psić sveznalica kaže "I love you" ili nešto zapjeva kad slučajno trknemo košaru.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na ovaj Hemnes ne ide niti jedna europska ili americka ogradica koju sam gledala. A pregledala sam valjda sve na svijetu i okolici. Ne moze zbog te prednjice.

Kad je razvucen, nikako ni ne treba, krevet je preogroman. S dva madraca, ok, malo je visi. Ali ja bih samo nabacala nesto mekano na pod. :nemajka: (Mislim, ovaj moj nije mogao nikamo od mene...)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kao " nesto mekano na pod" pobacas plisance iz one kutije. Pa kad se nocu psic javi sa :" i love you" znas da je mala pala na pod.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nije loša ideja, još bi i prašinu pokupili... samo je problem što bi onda i njih trebalo prati.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Kaee, poštedjela si mi potrage.

Ali, računam (naivac) da će spavati sama, pa da će ipak trebati neku ogradicu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jedino da zamolim stolara da nešto smisli...

(Što me danas idu ina nizovi...)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imas one neke mrezaste ogradice koje su vise od one Ike(j)ine.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

E da... ima i ova gadna http://www.uredisvojdom.com/product/...rada_za_krevet

A mogu po noći malo izvući dodatni krevet, pa ako padne, padne sa "samo" 15-20 cm... i brzo nauči da padanje boli.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 31.08.2015. at 15:30

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Te neke koje se sarafe za stranicu kreveta (ili nekako drugacije pricvrste) jos vjerojatno mogu i proci, pogotovo uz stolarovu pomoc. Ali one sto imaju vilicu koja ide ispod madraca, tipa ove ovdje: http://www.univservice.com/wp-conten...-rail-lime.jpg ... nema sansi. Mi imamo bas tu, samo druge boje, ali koristili smo je iskljucivo na nasem 'obicnom' americkom krevetu bez stranica.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisu ni te ogradice baš nužne, moja spava sama u običnom krevetu prije treće godine i nikada do sada nije pala s njega. Dok je s nama spavala bila je posvuda i mislila sam da će prvu večer sletit na pod, ali kriva procjena Isto nisam mogla naći odgovarajućuju ogradicu, pa sam eto pokušala i bez nje i OK je ispalo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zanimljivo. Nije podatak za zanemariti.
    Valjda i oni imaju neki mehanizam kojim prepoznaju granice kreveta... ova moja u toku noći prođe cijeli krevet po više puta, najčešće pred jutro bude paralelno uz jastuke, a a MD leži na boku na samom rubu, ja na pol u kinderbetu... a sredina prazna.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i ja gledam u čudu o kakvim ogradicama pričate,nema je ni moja,prešla u svoj krevet kad je napunila 3god i nije nijednom zvekla...

a sve i da se to dogodi, sreća pa su ti Ikea kreveti niski (eto ti još jedan pro na listi,LOL) a i moja ispod ima čupavi tapit koji bi ublažio udarac....
    mislim da sam se prestala brinut oko tih stvari jer mi je zvekla s kauča na pod sa 3mj....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja ni ne smijem reći koliko puta je pala kao beba.

Ok, ne brinem onda o ogradici. Ako se odlučim za veliki krevet uzimam ovaj od Kaee, pa ćemo vidjeti što će biti... za početak mogu madrac iz kinderbeta ostaviti na podu, za svaki slučaj.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ni moji nikad nisu padali s kreveta.
    L. sama spava u svom (velikom) krevetu od 2 god., mali nam se zna po noći došetat i uvući u krevet, ni od nije padao s kreveta, al ovako inače je.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Molim iskustva sa Ikea loncima ovim skroz srebrnim (ili koje druge preporučate): http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/categories/departments/cooking/20633/

Posljednje uređivanje od mašnica : 04.09.2015. at 12:51

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala svima.
    Ne znam što ćemo napraviti jer u rasporedu koji sad imamo stane samo ovaj na produljivanje (u najmanjoj varijanti)... a opet radije bi neki konkretan krevet... za to mora dobiti svoju sobu i moramo pretumbati pol kuće.

Jučer ju pitam želi li svoj krevet kaže "da, da!"... a hoćeš li spavati u njemu "ne, ne!"
    Onda sam se sjetila kreće ponovna adaptacija na vrtić i u toj misli našla izgovor da se ne bavim ovim pitanjem bar sljedeći mjesec dana. A fakat mi je dosta zajedničkog spavanja.
    Ma ne muči mene niski krevet... i ovaj na kojem sad spavamo je jako nizak, tek toliko da nije na podu...
    Muči me to što nije sigurno da li će ona spavati u njemu. Pa mi se ne da pretumbavati sve za ništa... morali bi izbaciti jednu komodu i kinderbet da bi stao krevet koji se može produljiti... ili bi se mi morali izseliti da bi ušao konkretni krevet.
    A to je puno posla i gnjavaže... a nije ziher da ćemo nju deložirati iz svog kreveta.
    Kažem... sad imam izgovor u tome što je početak vrtića, što njena grupa mijenja sobu i zgradu... ali to nas čeka u bliskoj budućnosti. A nije jednostavno, jer nemamo sobu... nije da nemamo prostora, ali nemamo sobu. A žao nam pregrađivati prostor...Uglavnom komplicirano i off topic. Uf, morati ću otvoriti zasebnu temu za to.
    a da za prelaznu fazu uzmete ovaj:

http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S59851606/

prije je ikea imala i crvene i plave, a sada su samo sivi, bijeli i natur.

znam plejadu djece koja su spavala ili još spavaju u njima.
    pošto je duljine 165 cm, teoretski može u njemu do 12 g, ali ga djeca oko mene
    koriste do cca 8-9
    Posljednje uređivanje od orange80 : 04.09.2015. at 13:30

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala Kaee, poštedjela si mi potrage.

Ali, računam (naivac) da će spavati sama, pa da će ipak trebati neku ogradicu.
    Nisi naivac.

Novi vlastiti krevet je veeeelika motivacija za samostalno spavanje. Pogotovo ako sudjeluje u odabiru istog. Moj E. je iz njega još dugo duuugo svraćao na maženje (jutarnje, rijetko večernje-to samo u slučaju bolesti) ali vlastiti krevet je tvoje VLASTITO mjesto pod suncem. To nije samo mjesto za spavanje, to je statusni simbol. Kad više nemaš kinderbet nego krevet, znači da si velik. Njima u ovoj dobi to puno znači.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.09.2015. at 13:34

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo sad na povratku s godišnjeg curki kupili veliki krevet (200x90). Do tad je imala kinderbet i nije htjela nikad spavati u našem krevetu, iznimno tjedan dana ovog ljeta kad joj je noga bila u longeti. Dan prije nego smo montirali krevet, izjavila je da ona neće u novi... Nisam ništa komentirala niti pridavala neku pažnju tome. Kad smo ga montirali, stavila sam neku ludu posteljinu i ona se samo bacila na njega. Spava već dva tjedna bez problema. Doslovce je prvu večer nabacala igračke i sve slikovnice na njega....

Mojca, probaj curki nabaviti neku otkačenu posteljinu i reci da takva postoji samo za tu dimenziju kreveta. Možda upali...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pretražila sam ponudu na internetu i ne mogu pronaći dali imaju zidne elemente za odlaganje a da su zatvoreni kao ormarići i da su visine otprilike 60cm?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mitovski pogledaj opciju metod kuhinje. ja neki dan kupila ormaric 60/80 sa jednim vratima i jako sam zadovoljna. Ima i 60/60

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ima ovih, mogu s vratima ili bez vrata:
    http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S79003944/

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kakve su tave iz Ikee: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/ca...cooking/20624/

Imate koju za preporučiti?

Prvenstveno mi treba neka veća i dublja za pomfi i sl.

Nemam wok. Kakav je njihov, koji?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja imam tavu i wok iz 365+serije. idu na indukciju i jako sam zadovoljna. u upotrebi su svakodnevno vec >godinu dans

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tnx, budem onda tu tavu, a možda i wok. Uz njega ne dođe poklopac?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne. tava ga ima

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bila sam opet jučer, između ostalog pregledavala materijale (metražu) za stolnjak. Ugodno se iznenadila kad sam vidjela da se kod njih može naručiti šivanje iz materijala kupljenih u Ikei.
    Ali kad sam skužila da to zapravo šije Udruga Kamensko, bilo mi je posebno drago. Ikea im je ustupila prostor.

Cijene su povoljne, bar se meni koja sam neupućena u cijene šivanja tako čini.
    http://www.ikea.com/ms/hr_HR/service-offer/sewing/

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A ima li netko lonce iz linije 365+: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/40256739/

Razmišljam i da njih uzmem pa me zanima jeste li zadovoljni kvalitetom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    A ima li netko lonce iz linije 365+: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/40256739/

Razmišljam i da njih uzmem pa me zanima jeste li zadovoljni kvalitetom.
    Imam ja dva lonca iz te linije (ali nisu sa prozirnim poklopcima). Jako sam zadovoljna, preporučam!

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I ja ih imam nekoliko već godinama..i meni su super... Moji imaju drugačije ručke i poklopac isto nije proziran.. Perem ih u mašini-sve 5 .

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Super, hvala, vjerojatno ću ih uzeti.

A kako to da vam poklopci nisu prozirni, to je neka stara linija 365+ ili?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Da pretpostavljam da je stara linija..moje sam kupila prije 5-6 god

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam svoj kupila prije 10 godina i super je. također ima drugačije ručke i poklopac ali bio je linija 365

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Postala sam vlasnica tave 365, svidjaju mi se i wok i lonci pa budem i njih uzela. Cak bi mi bilo draze da poklopci nisu sa staklom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •