A to stvarno ne znam je li se probio sloj čelika. Al nije nehrđajuči čelik baš skuplji od aluminija da bi netko radio toliko tanki sloj na aluminijskoj osnovi, pa ne mogu vjerovati da bi grebanjem nekoliko milimetara (vjerojatno čak i centimetar) debelog dna posude došla do aluminija. Stvarno je ovako teško nešto zaključiti. Isto tako pretpostavljam da se proizvodi deformacijom (nekakvim kovanjem i sl.) a ne prevlačenjem aluminija tankim slojem čelika. Tim više kod takvih preradbenih postupaka ne vidim da bi radili toliko tanak sloj čelika.
Nisam ti puno pomogla.
Pokušaj ukloniti te mrlje sodom bikarbonom ili kokakolom ili tako nečim, ima tih savjeta po webu pa ćeš vidjeti kakva će ti površina ostati.
Aluminij ako dođe u dodir sa zrakom stvara zaštitni sloj aluminijeva oksida koji nije topiv, osim u nekim ekstremnim kemikalijama tipa fosforna kiselina, i tamniji je od "srebrne boje". Jedino da ga opet daljim grebanjem sa žlicom ukuhaš. E sad je l ti se napravi galvanski članak ako imaš juhu i dvije elektrode od čelika i aluminija, to opet ne znam.
Ne znam zašto uopće pišem kad ništa ne znam![]()

Odgovori s citatom